Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

В понеділок, 9 серпня, о 14:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться прес-конференція першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва: "Про стан в промисловому секторі області".  

Процес утилізації боєприпасів зі складів військової частини в Лозовій триває. Михайло Єжель

Продовжується утилізація снарядів зі складів військової частини А0829 в Лозовій, - повідомив 7 серпня в ході брифінгу за підсумками наради з питань протипожежної безпеки на території військової частини Міністр оборони України Михайло Єжель.  

Сім'ї військовослужбовців, які проживають на території військової частини в Лозовій, будуть відселені найближчим часом. Михайло Добкін

На засіданні Ради національної безпеки обговорювалося питання відселення сімей військовослужбовців, які змушені жити в безпосередній близькості до небезпечних об'єктів. Зокрема, Президент України Віктор Янукович дав вказівку, щоб найближчим часом були відселені військові пенсіонери, які проживають на території військової частини А0829 у Лозовій. Про це в ході брифінгу за підсумками наради з Міністром оборони Михайлом Єжелем з питань пожежної безпеки на території військової частини А0829 повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Кабінет міністрів України виділив 22 мільйони гривень на розмінування території військової частини у Лозовій

Найближчим часом на території військової частини А0829 у Лозовій почнуться саперні роботи. Для цих цілей Кабмін вже виділив перші 22 мільйони гривень. Про це в ході брифінгу за підсумками наради з Міністром оборони Михайлом Єжелем з питань протипожежної безпеки на території військової частини А0829 повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Військову частину в Лозовій посилюють особовим складом і спецтехнікою для гасіння пожеж

У зв'язку з підвищеною небезпекою виникнення пожеж на території військової частини А0829, де зберігається більше 41 тисячі тонн снарядів, вживаються особливі заходи щодо організації протипожежної безпеки. Як повідомив під час брифінгу за підсумками наради з Міністром оборони Михайлом Єжелем з питань протипожежної безпеки на території військової частини голова ХОДА Михайло Добкін, на територію військової частини стягується вся можлива техніка для гасіння пожеж різного ступеня складності.

6 серпня на території військової частини у Лозовій горіла трава

«Вчора був вогонь, який було локалізовано буквально протягом 10 хвилин. Площа пожежі склала близько 150 квадратних метрів.Тут знаходяться димові шашки, які від яскравого сонця від високої температури спалахують і призводять до займання трави»,- повідомив 7 серпня під час брифінгу за підсумками наради з Міністром оборони Михайлом Єжелем з питань протипожежної безпеки на території військової частини А0829 голова ХОДА Михайло Добкін. У свою чергу Михайло Єжель зазначив, що цього літа це вже не перше загоряння снаряда на території військової частини. Так, перша міна спалахнула 15 червня, але її загоряння не призвело до пожежі.

Михайло Добкін і Михайло Єжель перевірили стан протипожежної безпеки на військовій частині А0829 у Лозовій

Голова Харківської області Михайло Добкін та Міністр оборони України Михайло Єжель 7 серпня відвідали військову частину А0829, що розташована  у Лозовій. У зв'язку з підвищеною небезпекою виникнення пожеж на території об'єкта будуть вжиті особливі заходи для запобігання пожежам.

Для забезпечення тренувань команд-учасниць Євро-2012 будуть підготовлені два об’єкти

За інформацією управління з координації підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 Головного управління економіки ХОДА, заходами Обласної цільової програми підготовки та проведення в місті Харкові матчів фінальної частини чемпіонату 2012 року з футболу, проект якої буде розглянуто в цьому місяці на засіданні чергової сесії обласної ради, для забезпечення тренувань команд-учасниць Чемпіонату передбачено будівництво, реконструкція і переобладнання 2-х об'єктів. Ці заходи будуть здійснюватися за рахунок коштів інвесторів: - спортивно-тренувального центру відкритого акціонерного товариства «Футбольний клуб «Металіст» (Харківський район, смт. Високий, вул. Футбольна, 2); - лікувально-оздоровчого центру «Сонячний» Південної залізниці (м. Харків, Бєлгородське шосе, с. П`ятихатки).

У лісу повинен бути один господар. Михайло Добкін

«У лісовому господарстві давно пора наводити лад. Сьогодні за ліс відповідають різні відомства, міністерства, структури. Вчора на засіданні Ради національної безпеки та оборони України була висловлена пропозиція про те, що у лісу повинен бути один господар. Президент України Віктор Янукович схвалив цю пропозицію. Думаю, найближчим часом це буде закріплено законодавчо. У країні існує Комітет лісового господарства, і саме він повинен відповідати за всі лісові території», - зазначив сьогодні під час наради з питання протипожежної ситуації в області голова ХОДА Михайло Добкін.

Райони Харківської області, які з надлишком забезпечені зерном до посівної кампанії, будуть поставляти насіння тим районам, які зібрали мало якісного зерна

Оскільки деякі райони Харківської області у зв'язку зі складними погодними умовами зібрали недостатньо якісного зерна, посівним матеріалом їх будуть забезпечувати ті райони, яким більше пощастило з погодою.

Кожен керівник несе персональну відповідальність за ситуацію на ввіреній йому території або підрозділі. Михайло Добкін

«Кожен керівник несе персональну відповідальність за ситуацію з протипожежною безпекою на ввіреній йому території або підрозділі. Своїми діями правильними ми маємо можливість зберегти величезну кількість бюджетних коштів, які спрямовуються на ліквідацію наслідків пожеж, а також зберегти майно мешканців Харківської області», - зазначив сьогодні під час наради з питання протипожежної ситуації в області голова ХОДА Михайло Добкін.

Для посіву озимих зернових по сільськогосподарських підприємствах області необхідно 94 тисячі тонн насіння. Ігор Зубрич

У цілому Харківська область вже забезпечила себе насінням для посіву озимих в поточному році. Але в розрізі районів та сільгосппідприємств забезпеченість насінням різна. Про це в ході наради з головами райдержадміністрацій та їх заступниками з питань АПК повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку Ігор Зубрич.

В області буде здійснюватися посилене патрулювання лісів і місць масового відпочинку людей

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в області буде здійснюватися посилене патрулювання лісів, парків, скверів та місць масового відпочинку людей з метою профілактики та виявлення порушень правил пожежної безпеки. До патрулювання будуть залучатися сили підрозділів МВС, МНС, Міністерства оборони, управління лісового та мисливського господарства та ін.

В області створений оперативний штаб для координації дій та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій

Згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, в області створений обласний оперативний штаб для координації дій із проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пожежною небезпекою. До його складу увійшли керівники області, м.Харкова, правоохоронних, військових та ін. підрозділів.

З держбюджету будуть виділені додаткові кошти на придбання паливно-мастильних матеріалів для протипожежних підрозділів

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, вчора на засіданні Ради національної безпеки і оборони Прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що будуть виділені додаткові кошти на придбання паливно-мастильних матеріалів для протипожежних підрозділів. «Ми повинні підготувати звернення до Кабінету міністрів, в якому врахувати повну потребу в паливно-мастильних матеріалах всіх підрозділів, які можуть бути задіяні при ліквідації лісових пожеж в області», - підкреслив голова ХОДА.

У країні склалася надзвичайна ситуація державного масштабу. Михайло Добкін

«Згідно з прогнозами Українського гідрометеоцентру аномальна спекотна погода протримається ще як мінімум 10 днів. Після цього температура знизиться не більше, ніж на 10 градусів. З урахуванням того, що не очікуються рясні дощі, висока пожежонебезпека буде зберігатися практично до кінця серпня. У зв'язку з цим у нас в країні в цілому і в нашому регіоні зокрема склалася надзвичайна ситуація державного масштабу. Ніколи ще таких погодних умов у нас не було. Наші дії повинні бути адекватними тим проблемам, які приносить нам погода. У зв'язку з цим я підписав розпорядження «Про невідкладні заходи щодо посилення техногенної та пожежної безпеки в області», виконання якого буду неухильно вимагати з кожної людини, яка несе відповідальність з цього питання», - заявив сьогодні під час наради з питання протипожежної ситуації в області голова ХОДА Михайло Добкін.

Податкова реформа буде поступовою

Як повідомив академік НАН України Валерій Геєць, доопрацювання і прийняття нового Податкового кодексу передбачено Програмою економічних реформ на 2010–2014 рр. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». 

Податковий кодекс стане єдиним документом, який замінить собою 2,5 тисячі розрізнених нормативних актів

Одна з основних причин того, що значна частина української економіки перебуває в тіні, - це надмірна складність податкового законодавства держави, - вважає Олег Іллютко, голова Харківського відділення Українського союзу промисловців і підприємців.

Цей документ принесе користь нашому суспільству. Сергій Лекарь

Заступник голови Державної податкової адміністрації України Сергій Лекарь під час громадського слухання проекту Податкового кодексу України наголосив: «Ми повинні створити прозорі, добросовісні, зрозумілі умови оподаткування. Ми повинні забезпечити в даному документі виконання всіх функцій по сплаті податків, показати відповідні процедури адміністрування, прострочення, відстрочення платежів, спрощення звітності І ми сподіваємося на те, що новий Податковий кодекс представить Україну в надзвичайно прогресивному вигляді у європейському суспільстві. Цей документ заслуговує на увагу, він повинен бути прийнятим в інтересах суспільства. Тому я вважаю, що повинен бути досягнутий компроміс між фіскальною функцією і добровільної сплатою податків, тоді цей документ принесе користь нашому суспільству». 

У Харківській області звернули увагу на проблему адміністрування прибуткового податку

Прибутковий податок - основна прибуткова стаття місцевих бюджетів. Але, незважаючи на це, в Україні до цих пір не вирішені проблеми з адмініструванням цього виду податку, що ставить під удар можливості життєзабезпечення регіонів

Ми повинні дати людям стимул розвивати і модернізувати виробництво. Михайло Добкін

Харківська область виступила з низкою власних пропозицій для проекту податкового кодексу України. Основні з них озвучив під час громадських слухань проекту податкового кодексу голова ХОДА Михайло Добкін.

Перемога збірної команди Харківської області у Відкритому Кубку Ленінградської області з футболу серед дитячих будинків і шкіл-інтернатів

З 30 липня по 01 серпня 2010 року в м.Кінгісепп (Росія, Ленінградська область) відбувся Відкритий Кубок Ленінградської області з футболу серед дитячих будинків і шкіл-інтернатів, присвячений святкуванню 83-ї річниці з дня утворення Ленінградської області. Даний турнір об’єднав 10 кращих команд з Росії, України, Білорусі, Молдови. Згідно запрошення Комітету з фізичної культури, спорту і туризму адміністрації Ленінградської області та при підтримці інформаційного ділового центру Санкт-Петербургу в м. Харкові від України була запрошена команда Харківської області, яку представляли учні спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з вадами розумового розвитку смт. Високий Харківського району Харківської області комунальної власності (директор Гога В.М.).

Необхідно робити революційні зміни в податковому законодавстві. Михайло Добкін

Податкова система України має потребу в терміновому і радикальному реформуванні, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це позитивно вплине на міжнародний рейтинг України та залучить до країни нових інвесторів.

Ми повинні зробити так, щоб новий Податковий кодекс задовольняв інтереси і держави, і всіх платників податків. Тетяна Єфименко

Заступник міністра фінансів України Тетяна Єфименко високо оцінила сьогоднішні громадські слухання проекту Податкового кодексу України, які відбулися у Харкові. «Сьогодні ми обговорили основні положення податкового кодексу і запросили всіх бажаючих до подальшої роботи над ним. На засіданні пролунало багато конструктивних та раціональних пропозицій. На початку вересня після аналізу всіх пропозицій ми плануємо винести цей документ на розгляд Верховної Ради», - зазначила Тетяна Єфименко.

Нову електропідстанцію в м. Первомайський планується ввести в експлуатацію в кінці вересня

Як повідомив сьогодні голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, в кінці вересня 2010 року планується ввести в експлуатацію нову електропідстанцію «Міська» у м. Первомайський. Зараз її готовність становить близько 95%. Кошторисна вартість будівництва - 43 млн.грн.

На заводі ім. Шевченка планується виробляти опори для ліній електропередачі та прилади моніторингу системи електропостачання

Як повідомив сьогодні голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка»має всі технічні можливості для виробництва металевих оцинкованих опор для ліній електропередачі, і зараз АК« Харківобленерго», Харківська міськрада і Міністерство палива та енергетики України опрацьовують варіант виготовлення цих опор на заводі.

Нова лінія електропередачі дасть Харкову нові можливості для розвитку. Михайло Добкін

«Нова лінія електропередачі дасть Харкову можливість на багато років мати таку кількість електроенергії, що дозволить будувати нові об'єкти без додаткових навантажень на старі мережі», - заявив сьогодні після введення в експлуатацію нової повітряної лінії 110 кВ «Перемога - Дергачі» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

До уваги жителів Харківщини!

На період спекотної погоди і підвищеної пожежонебезпеки суворо забороняється відвідувати лісові угіддя. Це необхідний захід для збереження лісу від вогняної стихії.

Введена в експлуатацію нова лінія електропередачі «Перемога - Дергачі»

Сьогодні відбулася церемонія введення в експлуатацію нової повітряної лінії електропередачі 110 кВ «Перемога - Дергачі». У заході взяли участь: голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес.

Стартували громадські слухання проекту Податкового кодексу України

У великому залі Будинку рад почалося всенародне обговорення проекту Податкового кодексу України. Харківський регіон першим в Україні почав процес громадських слухань проекту Податкового кодексу. Відкриваючи обговорення, заступник Міністра фінансів України Тетяна Єфименко сказала, що результатом сьогоднішньої зустрічі буде збір всіх пропозицій, їх аналіз та опрацювання. «Ми будемо працювати разом з підприємцями, а супроводжувати нас буде дуже сильна Харківська школа юристів. Головна мета сьогоднішнього заходу полягає в тому, щоб почути, обмінятися думками і знайти компроміс, який сьогодні повинен бути в Податковому кодексі. Я запрошую всіх до дискусії і ще раз хочу сказати, що ми відкриті для контакту і готові опрацювати всі пропозиції, які надійдуть до Міністерства фінансів для того, щоб знайти «золоту середину» у новому Податковому кодексі », - підкреслила Тетяна Єфименко. 

Архів документів