Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бізнесменам, які можуть інвестувати в сільське господарство України, потрібні гарантії від держави. Юрій Сапронов

Бізнесменам, які можуть інвестувати в сільське господарство України, потрібні гарантії від держави. Юрій Сапронов

Для того, щоб Україна змогла стати однією з провідних країн світу з виробництва продуктів харчування, вкрай необхідна реформа в земельній сфері. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «За висновками фахівців ООН в України є всі шанси бути в трійці світових лідерів по динаміці виробництва продуктів харчування. Але щоб це сталося, в першу чергу необхідно здійснити реформу в земельній сфері, щоб інвестори мали гарантії від держави.

Ситуація в аграрному та земельному секторі повинна бути зрозумілою і передбачуваною для інвестора, тільки в цьому випадку він зважиться вкласти туди гроші. Корупції і тіньовим оборотам землі необхідно покласти край», - акцентував заступник голови ХОДА.

Юрій Сапронов також нагадав, що на думку фахівців аналітичної групи Da Vinci AG, найбільш інвестиційно привабливими галузями в Україні в 2011 році будуть рослинництво, виробництво цукру, органічних продуктів харчування, купівля-продаж землі.

«У наявності зацікавленість іноземних інвесторів у сільському господарстві України», - зазначив заступник голови облдержадміністрації.