Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Покарані будуть всі, хто поліз у кишеню державного бюджету. Юрій Сапронов

Покарані будуть всі, хто поліз у кишеню державного бюджету. Юрій Сапронов

«Чиновник повинен нести відповідальність незалежно від суми, яку він вкрав або отримав у вигляді хабара, чи то 20 тис. грн. або кілька мільйонів», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За словами віце-губернатора, організація економічного співробітництва та розвитку рекомендує Україні ухвалити фундаментальне антикорупційне законодавство, що відповідає міжнародним стандартам, підсилити державні інститути по боротьбі з корупцією і створити спеціальний орган з розслідування злочинів у цій сфері для виконання взятих на себе міжнародних зобов'язань та демонстрації сильної політичної волі у боротьбі з корупцією.

«Після того, як Віктор Янукович став Президентом України, він особисто очолив боротьбу з корупцією в країні. Президент подав до Верховної Ради нове антікоррупційне законодавство, яке буде ухвалено в найближчому часі. Чиновники, викриті в корупції, вже притягаються і будуть притягатися до відповідальності незалежно від партійної приналежності. У зв'язку з цим досить згадати кілька затримань міських і сільських голів на Харківщині, які були членами Партії регіонів. Президент ясно дав зрозуміти - покарані будуть усі, хто поліз у кишеню державного бюджету.

Слово «корупціонер» асоціюється виключно з держслужбовцями. Але це не так! Бізнесмен, який не платить податки в повному обсязі, а мінімізує їх, частково заплативши тіньовий податок у вигляді хабара чиновнику - такий же корупціонер. Відповідальність перед простими людьми, перед пенсіонерами, вчителями, працівниками соціальної сфери повинна бути взаємна. Я впевнений, що цього року Президент покладе край «взаємовигідному» співробітництву недбайливих чиновників з безвідповідальними бізнесменами», - зазначив Юрій Сапронов.