Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Неможливо зробити свою країну успішною, без приведення елементарних речей у відповідність з сучасними умовами життя. Михайло Добкін

Неможливо зробити свою країну успішною, без приведення елементарних речей у відповідність з сучасними умовами життя. Михайло Добкін

«Неможливо зробити свою країну успішною без приведення в порядок елементарних речей. Ми живемо в якомусь напіврадянську світі, і це треба міняти. Податкова реформа, пенсійна реформа - це основні реформи, без яких наше життя не змінити», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, у новому варіанті пенсійної системи є багато позитивних моментів. Наприклад, працівники бюджетної сфери (освіта, охорона здоров'я і культура) при виході на пенсію отримуватимуть одноразову допомогу у розмірі 10 призначених їм пенсій. Крім того, жінкам, які у зв'язку зі збільшенням пенсійного віку вийдуть на пенсію пізніше, ніж в 55 років, пенсія буде збільшена на 2,5% за кожне півріччя, відпрацьоване після досягнення 55-річного віку.

«Все потрібно привести у відповідність із сучасними умовами життя. Якщо військові повинні виходити на пенсію після 25 років служби, то це мають бути 25 календарних років, а якщо умови їх служби такі, що дозволяють враховувати рік служби за 2 або за 3, то при виході на пенсію їх просто додадуть до трудового стажу і збільшать розмір пенсії», - підкреслив Михайло Добкін.

Теги