Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Основне навантаження в оформленні субсидій припаде на працівників управлінь праці та соціального захисту населення. Ігор Шурма

«Основний тягар роботи з оформлення субсидій припаде на соціальних працівників, які повинні будуть перейти на режим роботи у 2 зміни та без вихідних. Згідно з новим порядком оформлення субсидії працюючим громадянам необхідно надати лише заяву, декларацію та довідку про доходи, а пенсіонерам та інвалідам – тільки заяву та декларацію. Соціальні працівники після отримання заяви від громадянина повинні будуть зв’язатися з кожним надавачом послуг та вирахувати, скільки людина повинна платити. Після цього громадянин отримає повідомлення про те, чи отримав він субсидію, і скільки йому потрібно платити. Я впевнений, що незважаючи на суттєве навантаження, ми впораємося з поставленими завданнями», - зазначив в ефірі програми «Лабіринт» телеканалу «ОТБ» заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні, 11 серпня, о 10:00 в конференц-залі готелю «Аврора» (м. Харків, вул. Артема, 10/12, 2 пов.) розпочне роботу дводенний семінар «Взаємодія органів державної влади та органів місцевого самоврядування з попередження насильства в сім’ї». О 16:30 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться засідання обласного оперативного штабу із проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пожежною небезпекою.  

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у м. Валки Харківської області. Мешканці району зверталися з питаннями щодо оформлення і видачі актів на право користування земельними ділянками та їх приватизації, а також стосовно підтримки крупних та дрібних сільгосптоваровиробників у зв’язку із посушливими погодними умовами. З усіх питань заявникам надано роз'яснення, питання взяті на контроль.  

Харківська область візьме участь у загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна»

За інформацією Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації, з 17 по 20 серпня 2010 року у київському Національному комплексі «Експоцентр України» відбудеться загальнодержавна виставкова акція «Барвиста Україна» за участю всіх регіонів України. 

Продовжується підготовка житлово – комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду

На виконання рішення колегії облдержадміністрації з питання підсумків проведення в області опалювального сезону 2009-2010 років та визначення заходів щодо підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до опалювального сезону 2010-2011 років в області продовжується робота з підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період  

Харківська область готується до зими

В Харківській області продовжується робота з підготовки всієї інфраструктури до осінньо-зимового періоду. Станом на 1 серпня на об’єктах теплового господарства виконано 64,3% запланованих робіт, водопровідно-каналізаційне господарство готове на 69,4%.

Заборгованість із виплати зарплати в області скоротилася на 24%

«Кабінет міністрів України ставив завдання знизити заборгованості із виплати заробітної плати на 30%, починаючи з червня. Станом на 1 серпня за даними моніторингу загальна ситуація в Харківській області не є благополучною, але слід зазначити, що заборгованість скоротилася на 24%», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

Після підняття цін на послуги ЖКГ соціально незахищені верстви населення будуть сплачувати за комунальні послуги менше, ніж раніше. Ігор Шурма

«Підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги призведуть до того, що у нас розшириться сегмент людей, які будуть мати право на отримання субсидій. Соціально незахищені верстви населення (інваліди, пенсіонери, одинокі, непрацездатні та ін.), незважаючи на те, що ціни підвищаться, будуть сплачувати за комунальні послуги менше, тому що згідно з постановою Кабінету міністрів тепер такі громадяни будуть сплачувати за комунальні послуги лише 10% (раніше 15%) сукупного сімейного доходу. Тому для соціально незахищених верств населення підняття ціни на газ та послуги ЖКГ буде безболісним. Весь фінансовий тягар будуть нести на собі компенсаторні механізми держави», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

Кабмін виділив кошти на купівлю 45 квартир для відселення сімей військовослужбовців, які проживають на території військової частини у Лозовій

Як повідомив під час всеукраїнської селекторної наради перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, гроші для покупки квартир сім'ям військовослужбовців, які проживають безпосередньо на території військової частини в Лозовій, вже виділені. На даний момент в області готуються списки людей, які підлягають відселенню.

Військова частина в Лозовій оточена співробітниками міліції і військовослужбовцями

Щоб уникнути збору металобрухту на території військової частини у Лозовій, ситуацію взяли на контроль не тільки військовослужбовці місцевого гарнізону, але і співробітники міліції. Вся територія повністю оточена.

Конверти, в яких пенсіонерам буде надіслана інформація та документи для оформлення субсидій, надійшли в область

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, конверти, в яких пенсіонерам буде надіслана інформація та документи для оформлення субсидій, вже надійшли в Харківську область.

Ситуація з протипожежною безпекою в Харківській області стабільна. Михайло Добкін

У ході всеукраїнської селекторної наради з першим віце-прем'єр-міністром України Андрієм Клюєвим голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін повідомив про стан протипожежної безпеки в регіоні.

Михайло Добкін взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. У ході наради обговорювалися такі питання: виконання заходів по недопущенню і ліквідації надзвичайних ситуацій; підготовка об'єктів народного господарства до роботи в осінньо-зимовий період; робота з надання субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг; погашення заборгованості по заробітній платі.

Взаємодія органів державної влади та органів місцевого самоврядування з попередження насильства в сім’ї

У середу, 11 серпня 2010 р., о 10-00 в конференц-залі готелю «Аврора» (м. Харків, вул. Артема, 10/12, 2 пов.) розпочне роботу дводенний семінар «Взаємодія органів державної влади та органів місцевого самоврядування з попередження насильства в сім’ї» для начальників обласних управлінь та служб Харківської, Сумської, Полтавської та Чернігівської областей, на які покладено здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї.    

Перший транш кредиту для ремонту окружної дороги очікується цього тижня

Як розповів сьогодні на прес-конференції перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, станом на 6 серпня управління автомобільних доріг оформляє кредит на виконання робіт з ремонту окружної дороги. «Управлінням вже привезений і змонтований у Дергачах асфальтобетонний завод, він знаходиться в робочому стані. З підрядниками укладено договір, очікуємо лише отримання першого траншу кредиту. Сподіваюся, що це відбудеться цього тижня», - зазначив Володимир Миколайович.  

Якщо ми своїм підприємствам не забезпечимо ринок збуту в Україні, ми їх довго не протримаємо. Володимир Бабаєв

Україні необхідно терміново корегувати промислову політику і більше уваги приділяти підтримці вітчизняного виробника, - вважає перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. Про це він повідомив в ході прес-конференції 9 серпня.

Реконструкція Харківської обласної філармонії тимчасово припинена через відсутність фінансування

У зв'язку з припиненням державного фінансування припинені роботи по ряду об'єктів у Харківській області.Серед них - реконструкція філармонії, для закінчення якої необхідно отримати 9 мільйонів гривень.

Всю команду управлінців заводу ім. Малишева давно необхідно звільнити. Володимир Бабаєв

«Всю команду управлінців ДП «Завод ім. Малишева» давно необхідно звільнити. Чому цього до сьогоднішнього дня не відбулося, мені складно відповісти. Свої пропозиції до Міністерства промислової політики ми відправили приблизно 2-3 місяці тому, але ніякої реакції поки не було», - заявив сьогодні на прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Завод ім. Шевченко в очікуванні нового арбітражного керуючого

«На заводі ім. Шевченка склалася дуже складна ситуація. Несвоєчасні дії з реструктуризації підприємства довели до такого стану і саме підприємство і колектив. Сьогодні ми повинні рішенням суду отримати нового арбітражного керуючого, який буде керувати санацією підприємства. План реструктуризації підприємства вже готовий і схвалений Міністерством. Чим швидше почнеться реалізація цього плану, тим швидше ми вийдемо з погашення заборгованості минулих років на цьому підприємстві», - підкреслив під час прес-конференції перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв  

До 1 листопада заборгованість із виплати зарплати працівникам ДП «ХЕМЗ» повинна бути погашена. Володимир Бабаєв

Як повідомив сьогодні на прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, затверджено графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам ДП «Харківський електромеханічний завод». Згідно з ним заборгованість має бути погашена до 1 листопада. Перша виплата вже відбулася - повністю виплачена зарплата за червень цього року.

Харківська спецтехніка допомагає сусідам боротися з вогнем

Як зазначив під час прес-конференції перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, на цей час 8 машин спецтехніки МНС відправлені для гасіння пожеж у Воронезьку область, 4 загони працюють в Дніпропетровській області. «При необхідності ця кількість може бути збільшена, - зазначив Володимир Миколайович. - Ця спецтехніка на суму в 5 млн гривень була придбана після відомих подій на арсеналі в Лозовій».  

Заборгованість по заробітній платі перед співробітниками ХАЗу погашена на 100%. Володимир Бабаєв

Співробітники Харківського авіаційного заводу отримали заборгованість по зарплаті в повному обсязі, - повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв у ході прес-конференції 9 серпня.Також приймаються певні заходи щодо виведення підприємства з кризи.

Ситуація з лісовими загоряннями під контролем

На сьогоднішній день в Харківській області відпрацьована така схема, що всі виникаючі лісові пожежі знаходяться під постійним контролем і миттєво локалізуються. Це стало можливим завдяки вчасно вжитим заходам і чітко відпрацьованим механізмам взаємодії всіх структур, - упевнений перший заступника голови ХОДА Володимир Бабаєв.  

Обсяг інвестицій в модернізацію машинобудівних підприємств Харківського регіону за перші п'ять місяців 2010 року склав 79 млн. грн. Володимир Бабаєв

Як повідомив в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, обсяг інвестицій в модернізацію машинобудівних підприємств Харківського регіону за підсумками перших п'яти місяців 2010 року склав 79 млн. грн.  

Реконструкція шляхопроводу у Лозовій буде завершена в наступному році. Володимир Бабаєв

Як повідомив в ході прес-конференції 9 серпня перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, на реконструкцію шляхопроводу у Лозовій вже виділено гроші. «Було доручення з реконструкції шляхопроводу в Лозовій, але Мінтранс відмовлявся виконувати ці обсяги робіт у повній мірі. Після чого послідувало друге розпорядження Клюєва в порядку контролю аж до зняття з посади міністра Мінтрансу. І сьогодні гроші виділені, в цьому році буде освоєно близько 17 мільйонів гривень. А в наступному році ця робота буде завершена», - повідомив перший заступник голови області.

Один з найбільших платників податків в області знизить обсяг виробництва цього року

Як зазначив сьогодні на прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, цього року один з найбільших платників податків в області фабрика ЗАТ «Філіп Моріс Україна» знизить обсяг виробництва. «Ми очікували зниження обсягу випуску товарної продукції на 400 млн.грн., а фактично ми вже бачимо, що обсяг знизиться на 700 млн.грн. Це досить серйозний показник. Зниження виробництва спричинить скорочення надходжень податків до бюджету області, і, можливо, скорочення робочих місць. Думаю, скорочень все ж таки не буде, оскільки для підприємства питома вага зниження обсягу виробництва складе трохи більше 10% », - зазначив Володимир Бабаєв.

З початку року в Харківській області зафіксовано 303 загоряння в лісових масивах

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. «Найскладніший спалах був у Куп'янському лісництві на кордоні з Дворічанським районом трохи менше місяця тому. Для ліквідації цього вогнища довелося задіяти всі сили лісництв прилеглих районів, МНС та пожежний потяг Південної залізниці. За день спалах було локалізовано. Постраждало близько 9,5 га ліс »,- підкреслив Володимир Миколайович. Всього в результаті цих 303 загорянь в області знищено 167 га лісу.  

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за липень 2010р. становив 99,8%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.  

Кожна людина, яка приходить на державну службу, повинна розуміти свою місію – служіння людям, які платять податки. Василь Хома

«Кожна людина, яка приходить на державну службу, повинна розуміти свою місію – служіння тим людям, які платять податки і утримують таким чином апарат чиновників», - зазначив під час «прямої телефонної лінії» в редакції газети «Слобідський край» заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Підбито підсумки першого етапу Міжнародного конкурсу інноваційних проектів «Харківські ініціативи»

30.07.2010 р. Експертною радою підбито підсумки першого етапу Міжнародного конкурсу інноваційних проектів «Харківські ініціативи», який проводиться за рішенням Голови Харківської облдержадміністрації М. М. Добкіна. В результаті із поданих на конкурс 180 інноваційних проектів відібрано 126 проектів-фіналістів (www.led.org.ua), які після підготовки їх бізнес-планів візьмуть участь у фіналі конкурсу, що відбудеться з 1 по 6 вересня 2010 р.  

Архів документів