Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Програмно-цільовий підхід дозволить бачити розвиток регіону в перспективі. Михайло Добкін

Програмно-цільовий підхід дозволить бачити розвиток регіону в перспективі. Михайло Добкін

Коментуючи слова Президента України Віктора Януковича про необхідність програмно-цільового підходу в плануванні та використанні бюджетних коштів, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок", що такий підхід дозволить бачити розвиток області в короткостроковій перспективі, визначити пріоритети і планувати свої подальші кроки.

«Ми не говоримо, що у нас є проблеми тільки сьогоднішнього дня, ми говоримо, що у нас є проблеми сьогоднішнього дня, які тісно переплітаються з тими завданнями, які можна вирішити через рік, два, п'ять. Ми знаємо, перебуваючи сьогодні в самому початку шляху, де ми будемо через 3 роки, і що ми будемо мати на виході, яка кінцева мета, чому саме в ці об'єкти потрібно вкладати гроші. Чому саме ці сфери економіки нам необхідно розвивати, в чому наша відмінність від сусідніх з нами областей, в чому наша відмінність від тих областей, які знаходяться від нас за тисячі кілометрів. Все це - вимога не жити сьогоднішнім днем, не формувати бюджет на рік, а хоча б на якусь короткострокову перспективу побачити свій розвиток, і зрозуміти, що сьогодні можна вибрати пріоритетом», - заявив голова облдержадміністрації. 

Він також нагадав, що однією з частин програмно-цільового підходу є «Стратегія соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року», яка була затверджена новим депутатським корпусом облради, і де розписані пріоритети розвитку регіону до 2020 року. «У нас вже все прописано. Ми присвятили минулий 2010 рік організації того, що будемо реалізовувати в 2011, 2012 і так далі», - підкреслив Михайло Добкін.