Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2010 році в Харківській області було відремонтовано 7 районних будинків культури

У 2010 році в Харківській області було відремонтовано 7 районних будинків культури

Як відзначив в ході прес-конференції 13 січня заступник голови ХОДА Євген Савін, в Харківській області переглядається схема розвитку установ культури. За його словами, раніше в цій сфері не враховувалися економічні норми, але в сучасних умовах театри та інші культурні установи повинні вчитися працювати і заробляти гроші. У той же час сільські будинки культури і бібліотеки, які не можуть бути прибутковими, отримають підтримку керівництва області.

«Сьогодні у нас об'єкти культури знаходяться не в найкращому технічному стані. Коштів не вистачає, тому ми розробляємо програму, яка дозволить зовсім по-іншому підходити до вирішення проблем культури. Сьогодні наша держава розвивається за правилами економіки, і ми це не можемо не враховувати.

На жаль, культура у нас в останні роки жила за залишковим принципом, ніхто не займався стратегією. Найстрашніше - відсутність системності в цій галузі. Одне з основних наших завдань - оптимізація витрат і створення системності у сфері розвитку будинків культури, театрів, бібліотек», - підкреслив Євген Савін.

За його словами, в 2010 році в Харківській області було відремонтовано 7 районних будинків культури. Також вирішується питання своєчасного поповнення бібліотечних фондів сільських бібліотек.