Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійському районі в 2011 році планується нарощувати поголів’я худоби

У Балаклійському районі в 2011 році планується нарощувати поголів’я худоби

У 2010 році аграріям Балаклійського району вдалося зберегти поголів’я корів на рівні початку року, нині в господарствах району нараховується 1645 голів корів. У поточному році поголів’я планується збільшити ще на сотню голів завдяки племінній роботі у різних господарствах. Також в 2011 році на Балакліщині будо розпочато проектування і будівництво нових тваринницьких комплексів.

Як повідомляє офіційний сайт Балаклійської РДА, у СТОВ «Гусарівське» у найближчій перспективі – проектування та будівництво молочного комплексу на 500 голів, у ТОВ «Агросет» - проектування та початок будівництва свинокомплексу на 6 тис. голів, у ТОВ «Курганський бройлер» - проектування приміщень та початок будівництва бригади з виробництва м’яса бройлерів на 200 тис. голів.

Також у планах на поточний рік – розгляд питання про збільшення посівних площ під цукрові буряки, відновлення роботи ВАТ «Савинський цукровий завод», придбання сільськогосподарської техніки на суму не менше, ніж на 11 млн. гривень з метою впровадження у виробництво технологій з мінімальним обробітком ґрунту.

Докладніше про стан сільського господарства у Балаклійському районі можна прочитати в інтерв’ю з начальником управління агропромислового розвитку району Олексієм Верещакою.