Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Харківській області більше 45 тис. осіб отримують пенсії за особливі заслуги перед Україною

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Харківській області 45,6 тис. осіб отримують пенсії за особливі заслуги перед Україною. Цього року право на отримання таких пенсій отримали 425 осіб. Зокрема, 10 серпня на засіданні комісії з встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною при ХОДА право на їх отримання було надано 51 особі.

Ратні поля Росії та України на Слобожанщині

Сьогодні у Харкові розпочався перший молодіжний дводенний транскордонний маршрут «Ратні поля Росії та України на Слобожанщині», присвячений 65-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні. Мета події – ознайомлення молоді Харківської та Бєлгородської областей з історичним минулим періоду Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. Захід відбувається за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Адміністрації Бєлгородської області РФ, Ради керівників прикордонних областей Республіки Білорусь, Російської Федерації та України, Єврорегіону «Слобожанщина».

Події дня

Сьогодні, 12 серпня, о 09:00 на Меморіальному комплексі Слави в Лісопарку відбудеться урочисте покладання квітів до «Меморіального Комплексу Слави» в рамках першого транскордонного маршруту «Ратні поля Росії і України на Слобожанщині».  

Харківська облдержадміністрації збільшує матеріальний резерв для боротьби з пожежами в області

«Наше звернення до Уряду щодо допомоги фінансування на поповнення матеріального резерву і пального у боротьбі з пожежами, підтримки не знайшло. Все буде вирішуватись на рівні областей і районів. Тому сьогодні було ухвалено рішення надати пальне військовим частинам з матеріального резерву Харківської обласної державної адміністрації, згідно заявок наданих командирами цих частин. Сьогодні також ухвалено рішення поповнити матеріальний резерв ХОДА на 700 тис. грн., що складе в цілому 1 млн 400 тис. грн. 

Висока пожежна небезпека збережеться щонайменше протягом двох тижнів

Чекати погодних змін у найближчі дні не доводиться - антициклон, що стримує потоки прохолодного повітря з Атлантики і що притягує жарке повітря півночі Африки та Ірану руйнується дуже повільно. Про це під час засідання обласного оперативного штабу для координації дій з проведення заходів і мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежною небезпекою заявила начальник Харківського обласного центру з гідрометеорології МНС України Валентина Андрієнко.    

У Харківській області будуть робити мінеральне добриво з ракетного палива

На складах військової частини у Шевченковому зберігається майже 6 тисяч тонн меланжу, який потрібно якомога швидше утилізувати.Вчені з Харківського політехнічного інституту розробили техніку, згідно з якою ракетне паливо можна переробляти на мінеральне добриво, яку і збираються використовувати в регіоні для утилізації меланжу.

Ми повинні знайти шляхи створення більш ефективної моделі у взаємодії з питань запобігання та протидії насильству в сім'ї. Лариса Козлова

Як повідомила в ході семінару «Взаємодія органів державної влади та місцевого самоврядування з попередження насильства в сім’ї» заступник начальника Головного управління у справах сім'ї молоді та спорту, начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова, Харківська обласна державна адміністрація проводить активну роботу з попередження та протидії насильства в сім΄ї.  

До 17 серпня до арсеналу в Малинівці буде прокладена дорога

На даний момент до складів боєприпасів на Малинівському арсеналі немає автомобільної дороги, що підвищує пожежну небезпеку на території військової частини - при виникненні вогню пожежні машини не зможуть під'їхати до складів.У зв'язку з цим до арсеналу буде прокладена просіка.

Обласний оперативний штаб визначає нові завдання

Як відзначив під час засідання обласного оперативного штабу для координації дій із проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пожежною небезпекою, яке відбулося в режимі селекторної наради з районами області, начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій ХОГА Володимир Росоха, на сьогодні в усіх районах області утворені оперативні штаби, робота яких має бути організована в цілодобовому режимі.  

У Харківській області підняли питання про передачу Новомосковського лісового масиву на баланс Держлісгоспу

Частина Новомосковського лісового масиву, що знаходиться на території Харківської області, закріплена за Чугуївським гарнізоном.Тим не менше, військовим, які офіційно не мають ніякого відношення до лісмасиву, важко встежити за дотриманням правил протипожежної безпеки. У зв'язку з цим в області піднято питання про передачу лісу на баланс Держлісгоспу.

У 2011 році потрібно вирішити питання з встановлення дорожніх знаків з інформацією про місцезнаходження медичних закладів. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, зараз на дорогах України та Харківської області зокрема майже неможливо знайти дорожні знаки з інформацією про місцезнаходження медичних закладів. «Потрібно вирішувати це питання. Така інформація на дорогах є вкрай необхідною, адже часто буває, що людям під час поїздки може стати погано, а вони не будуть знати, куди звернутись. У 2011 році ми зробимо все, щоб вирішити цю проблему», - підкреслив Ігор Шурма.

При наявності фінансування роботи на окружній дорозі будуть закінчені до кінця року

Як повідомив під час брифінгу за підсумками комісії з питань надзвичайних ситуацій голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківську область прийшла перша сума на ремонт окружної дороги.

Потрібно більш жорстко карати водіїв, які не дотримуються правил дорожнього руху по відношенню до автомобілів швидкої допомоги. Ігор Шурма

Сьогодні під час спільної наради керівників закладів охорони здоров’я м. Харкова та області і територіальних підрозділів Державтоінспекції заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма звернувся до представників ДАІ з проханням більш жорстко підходити до тих водіїв, які не дотримуються правил дорожнього руху по відношенню до автомобілів швидкої невідкладної медичної допомоги. «Ми маємо засилля аварій за участю автомобілів швидкої допомоги. Автомобілі, які везуть хворих, щоб врятувати їм життя, самі потрапляють в ДТП. Потрібно більш жорстко притягувати до відповідальності тих водіїв, які не розуміють місії та значення «швидкої допомоги», - підкреслив Ігор Шурма.

Проводяться роботи з розвантаження арсеналу в Балаклії від зайвих боєприпасів

Військова частина А 1352 у Балаклії перевантажена боєприпасами на 20%. Щоб понизити пов'язані з цим ризики, на даний момент проводиться розвантаження арсеналу.

Обласна клінічна лікарня має всі можливості для навчання немедичних працівників наданню першої медичної допомоги

«Дуже багато у питанні виживання після дорожньо-транспортної пригоди залежить від того, чи зможуть надати медичну допомогу немедичні працівники, зокрема співробітники ДАІ, МНС та ін. Сьогодні в Обласній клінічний лікарні – центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф створені всі умови для навчання немедичних працівників наданню першої медичної допомоги. Ці знання могли б бути дуже корисними для працівників ДАІ, які часто першими прибувають на місце ДТП», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

Керівники, які не зуміли підготувати ввірені їм об'єкти до періоду підвищеної пожежонебезпеки, будуть звільнені. Михайло Добкін

«Пройде час, ми будемо підводити підсумки - хто як спрацював, хто як себе проявив.Ті, хто по-справжньому професійно виконував свою роботу, отримають подяки та інші види заохочень, а ті, хто не справляється зі своїми обов'язками, будуть звільнені, і на їх місце прийдуть більш професійні люди»,- підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін на брифінгу за підсумками комісії з питань надзвичайних ситуацій, яка відбулася 11 серпня в Балаклії.

Система навігації та супутникового зв’язку буде запроваджена в роботі швидкої допомоги Харківської області

«Наслідки дорожньо-транспортної пригоди залежать від того, наскільки швидко прибуває на місце бригада швидкої медичної допомоги. Харків здійснив прорив у цій сфері, запровадивши систему навігації та супутникового зв’язку у роботі швидкої медичної допомоги, що значно скоротило час доїзду до місця події. З цього року система навігації та супутникового зв’язку будуть запроваджуватися і в області, на що вже виділено 1,8 млн.грн.», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

На арсеналі в Балаклії вжиті всі необхідні заходи щодо запобігання пожежам

На території військової частини А 1352 у Балаклеї вжиті всі можливі заходи для запобігання та гасіння пожеж. Пожежна рота арсеналу забезпечена всім необхідним, а боєприпаси максимально захищені від впливу високих температур.

Михайло Добкін об'їде всі арсенали Харківщини з перевіркою протипожежної безпеки

Голова ХОДА Михайло Добкін відвідає всі військові формування Харківської області, де зберігаються боєприпаси. Всі арсенали будуть перевірені на дотримання правил протипожежної безпеки, а також при необхідності військовим частинам буде надана матеріальна і організаційна допомога

Про хід погашення заборгованостей з виплати заробітної плати на підприємствах області

Як повідомляє Головне управління праці та соціального захисту населення ХОДА, у червні-серпні 2010 року на підприємствах державної форми власності заборгованості з виплати заробітної плати зменшені на 37,3 млн.грн. (або на 40%) і складають 56,1 млн.грн. Зменшення заборгованості відбулося за рахунок ліквідації боргів на авіаційному підприємстві в сумі 24 млн.грн. та скорочення їх на ДП «Завод ім. Малишева» - на 15,8 млн.грн., у ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод» - на 0,6 млн.грн. та інших.  

Заклади охорони здоров’я та ДАЇ повинні об’єднати зусилля, щоб мінімізувати трагічні наслідки дорожньо-транспортних пригод. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у спільній нарада керівників закладів охорони здоров’я м. Харкова та області і територіальних підрозділів Державтоінспекції. «Система координат єдиного медичного простору потребує від нас синхронізації зусиль не тільки медичних закладів обласного та міського підпорядкування, але й тісної співпраці з Державної автоінспекцією. Мета цієї співпраці – мінімізувати трагічні наслідки дорожньо-транспортних пригод», - зазначив Ігор Шурма, відкриваючи нараду.

Розпочав роботу дводенний навчальний семінар з тематики «Взаємодія органів державної влади та місцевого самоврядування з попередження  насильства в сім’ї»

Сьогодні в Харкові, за підтримки Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту та при співфінансуванні Європейського Союзу, Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку SIDA та ПРООН, розпочав свою роботу дводенний навчальний семінар з тематики «Взаємодія органів державної влади та місцевого самоврядування з попередження насильства в сім’ї». 

Мешканці Лозової більше не житимуть на пороховій бочці. Михайло Добкін

З Лозової, через загрозу нових вибухів боєприпасів, потрібно відселити 125 сімей. Про це голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сказав в інтерв’ю інформаційному агентству ІМК. Він запевнив, що списки людей, яких потрібно відселити, вже готові й відповідні пропозиції передані уряду.  

Облдержадміністрація вживає всіх необхідних заходів для недопущення зростання цін на хліб

У нинішній ситуації, коли зернотрейдери вже підвищили і продовжують підвищувати ціни на зерно і ціна на світовому ринку збільшилася у півтора рази, це спричинило підвищення цін на зерно і в Україні. Тому необхідні були заходи, які вживає облдержадміністрація. Як сказав в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» Ігор Зубрич, в області підписано меморандум про непідвищення цін на соціальні сорти хліба і формується певний запас продовольчого зерна. Для випікання соціальних сортів хліба області необхідно 40 тис тонн продовольчої пшениці, всього її намолочено 480 тис тонн.  

Аграрії дотримуються необхідних вимог протипожежної безпеки

«Під час проведення обласного семінару по збиранню ранніх зернових були продемонстровані всі запобіжні заходи, що вживаються аграріями під час роботи на полях, щоб не допустити загибелі врожаю від пожеж. Ці попереджувальні заходи сьогодні дають результат - у нас немає жодного спалаху на полях, прибирання соломи ведеться в тюки, які вивозяться на склади, стерня не спалюється»,- про такі протипожежні заходи при зборі врожаю розповів під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо начальник Головного управління АПР області Ігор Зубрич.  

В області тривають роботи з силосування кукурудзи

Спекотна погода принесла повітряну засуху і на сьогоднішній день аграрії області змушені проводити силосування кукурудзи, - сказав під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник Головного управління АПР області Ігор Зубрич. Фахівці Головного управління в оперативному режимі працюють з інститутом рослинництва ім. Юр'єва та формують методичні рекомендації з посіву озимих культур. «Також сільгосппідприємства готуються до збирання цукрових буряків, кукурудзи на зерно і соняшнику»,- зазначив Ігор Олександрович.  

Екстремальні умови поточного року провели велику перевірку організаційних здібностей наших сільгосппідприємств. Ігор Зубрич

У цьому році через складні погодні умови Харківщина отримала досить низький урожай - 950 тис тонн ранніх зернових, але майже 80% зерна становлять продовольчу групу. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів начальник Головного управління АПР області Ігор Зубрич.

Зміцнюється матеріальна база МВС

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін передав в подарунок черговій частині Балаклійського РВ ГУМВС України в Харківській області службовий автомобіль.  

Комісія вживає невідкладні заходи

Як відзначали виступаючі під час виїзного засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в області здійснюється контроль за боєздатністю штатних пожежних підрозділів, засобів зв’язку, пожежної техніки. Проводяться щотижневі тренування особового складу пожежних підрозділів з гасіння умовних пожеж на вибухонебезпечних об’єктах. Додатково у військових частинах створені групи гасіння пожеж які забезпечені інвентарем та технікою. Проведено цільові інструктажі з особовим складом військових частин, добового наряду та варти про заходи пожежної безпеки, використання первинних засобів пожежегасіння та інші заходи.

Ситуація на військових арсеналах та складах під контролем обласної влади

В Балаклійській РДА розпочалося виїзне засідання обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю голови ХОДА Михайла Добкіна. В ході засідання буде розглянуто питання щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на військових арсеналах та складах у зв’язку із спекотною погодою. З цього приводу буде заслухана інформація командирів військових частин, розташованих на території Харківської області, а також начальника Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами,органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Миколи Цвіри та начальника Головного управління МНС України в Харківській області Павла Одарюка.  

Архів документів