Індекс споживчих цін на продукти харчування по Харківській області за 2010 рік склав 109,8%
Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, за даними Держкомстату України індекс споживчих цін у середньорічному обчисленні за 2010 рік становив 109,0% при аналогічному показнику 2009 року 112,9%, тобто його інфляційна частина на 30% нижча в порівнянні з 2009 роком. Вперше за останні роки зазначений показник був менше середньоукраїнського (109,1%). Індекс споживчих цін на продукти харчування по Харківській області за 2010 рік склав 109,8% при середньому показнику по Україні 110,7%.
«Недопущення в Харківській області в порівнянні з іншими регіонами України необгрунтованого зростання цін на основні продовольчі товари стало можливим завдяки Меморандуму порозуміння, підписаного облдержадміністрацією з виробниками продовольчої продукції, мережами супермаркетів, керівниками ринків, правоохоронних і контролюючих органів у грудні минулого року»,- підкреслив заступник голови ХОДА.
За рівнем середніх цін на продукти харчування було проранжовано всі регіони України, рейтингові місця Харківської області наведені в таблиці.
Рейтингові місця
Харківської області серед регіонів України за рівнем середніх цін на основні продукти харчування *
* 1 місце - найнижчі ціни серед регіонів України
№ п/п
|
Наименование продукции
|
Рейтинговое место Харьковской области среди регионов Украины
|
|
на 30.12.10 г.
|
на 10.01.11 г.
|
||
1
|
Мука высшего сорта
|
2
|
2
|
2
|
Хлеб из муки первого сорта
|
2
|
2
|
3
|
Хлеб ржано-пшеничный
|
18
|
18
|
4
|
Хлеб из муки высшего сорта
|
5
|
4
|
5
|
Макаронные изделия (вермишель из муки высшего сорта)
|
1
|
1
|
6
|
Крупа гречневая
|
2
|
2
|
7
|
Крупа манная
|
3
|
3
|
8
|
Рис
|
3
|
2
|
9
|
Говядина Iкатегории
|
8
|
8
|
10
|
Свинина
|
3
|
3
|
11
|
Птица (куры)
|
1
|
1
|
12
|
Колбаса вареная I сорта
|
6
|
6
|
13
|
Молоко жир. 2,5% (в полиэтиленовых пакетах)
|
5
|
4
|
14
|
Сметана жир. 20%
|
8
|
7
|
15
|
Масло сливочное
|
1
|
3
|
16
|
Сыр кисломолочный (жирн. 9%)
|
3
|
3
|
17
|
Картофель
|
10
|
7
|
18
|
Капуста белокочанная
|
1
|
4
|
19
|
Морковь
|
6
|
6
|
20
|
Лук репчатый
|
3
|
3
|
21
|
Яйца куриные
|
3
|
3
|
22
|
Сахар-песок
|
1
|
1
|
23
|
Масло подсолнечное
|
2
|
2
|