Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Індекс споживчих цін на продукти харчування по Харківській області за 2010 рік склав 109,8%

Індекс споживчих цін на продукти харчування по Харківській області за 2010 рік склав 109,8%

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, за даними Держкомстату України індекс споживчих цін у середньорічному обчисленні за 2010 рік становив 109,0% при аналогічному показнику 2009 року 112,9%, тобто його інфляційна частина на 30% нижча в порівнянні з 2009 роком. Вперше за останні роки зазначений показник був менше середньоукраїнського (109,1%). Індекс споживчих цін на продукти харчування по Харківській області за 2010 рік склав 109,8% при середньому показнику по Україні 110,7%.

«Недопущення в Харківській області в порівнянні з іншими регіонами України необгрунтованого зростання цін на основні продовольчі товари стало можливим завдяки Меморандуму порозуміння, підписаного облдержадміністрацією з виробниками продовольчої продукції, мережами супермаркетів, керівниками ринків, правоохоронних і контролюючих органів у грудні минулого року»,- підкреслив заступник голови ХОДА.

За рівнем середніх цін на продукти харчування було проранжовано всі регіони України, рейтингові місця Харківської області наведені в таблиці.

Рейтингові місця
Харківської області серед регіонів України за рівнем середніх цін на основні продукти харчування *

* 1 місце - найнижчі ціни серед регіонів України

№ п/п
Наименование продукции
Рейтинговое место Харьковской области среди регионов Украины
на 30.12.10 г.
на 10.01.11 г.
1
Мука высшего сорта
2
2
2
Хлеб из муки первого сорта
2
2
3
Хлеб ржано-пшеничный
18
18
4
Хлеб из муки высшего сорта
5
4
5
Макаронные изделия (вермишель из муки высшего сорта)
1
1
6
Крупа гречневая
2
2
7
Крупа манная
3
3
8
Рис
3
2
9
Говядина Iкатегории
8
8
10
Свинина
3
3
11
Птица (куры)
1
1
12
Колбаса вареная I сорта
6
6
13
Молоко жир. 2,5% (в полиэтиленовых пакетах)
5
4
14
Сметана жир. 20%
8
7
15
Масло сливочное
1
3
16
Сыр кисломолочный (жирн. 9%)
3
3
17
Картофель
10
7
18
Капуста белокочанная
1
4
19
Морковь
6
6
20
Лук репчатый
3
3
21
Яйца куриные
3
3
22
Сахар-песок
1
1
23
Масло подсолнечное
2
2