Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Будівництво будь-якої дороги - це нові можливості і нові надходження до обласного бюджету. Михайло Добкін

«Одна вкладена в дороги гривня дає в економіку держави 7 гривень. Тому будівництво будь-якої дороги - це нові можливості і нові надходження до обласного бюджету. Всі провідні країни світу в період кризи почали масово ремонтувати дороги, а в Європі чимало висококласних трас були побудовані саме за часів фінансової кризи. Напевно, прийшла черга України займатися цими питаннями», - підкреслив в ході огляду реконструкції окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін.

Кількість отримувачів житлових субсидій на Харківщині зросте більш ніж у два рази. Ігор Шурма

Завдяки змінам до чинних нормативних документів щодо спрощеного порядку надання населенню житлових субсидій очікується значне збільшення кількості людей, що мають житлові субсидії, - вважає заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Кількість порушень при підготовці дитячих таборів до оздоровчої кампанії значно зменшилася. Тетяна Колпакова

При підготовці оздоровчих закладів до літнього оздоровчого сезону завдання санепідслужби були виконані на 90%. У 2009 році цей показник склав 80%. Про це сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей в 2010 році повідомила головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

Вперше за останні роки кількість дитячих оздоровчих установ не зменшилася

«Сьогодні в Харківській області продовжують працювати 7 дитячих санаторіїв, 27 заміських оздоровчих таборів, а також діти відпочивають в 2 санаторіях для дорослих. Цього року вперше за останні роки кількість дитячих оздоровчих установ не зменшилася. Тенденція до скорочення кількість дитячих оздоровчих установ зупинена. Це стало можливим в першу чергу завдяки роботі профільних управлінь і департаментів обласної та міської влади», - зазначила сьогодні під час засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей в 2010 році головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

До кінця жовтня колектор Темнівської виправної колонії № 100 буде відновлений

Як розповів заступник голови ХОДА Василь Хома, вже знайдений оптимальний варіант і розроблена схема відновлення каналізації в районі Темнівської виправної колонії № 100 у Харківському районі, де було викопано 13,3 км труб. Точна сума витрат на ці відновлювальні роботи стане відома після підготовки проектно-кошторисної документації. Орієнтовно Василь Хома називає 4 млн. грн. У будь-якому випадку, це буде сума, що в рази перевищує «заробіток» злочинців, якы викопали каналізаційні труби, переконаний він.

Мешканці військового містечка Лозівського арсеналу створюють ініціативну групу

Підбір квартир для відселення військових пенсіонерів, які проживають на території військової частини в Лозовій, відбуватиметься за їх безпосередньої участі. З цією метою мешканці створюють ініціативну групу.

Військових пенсіонерів з арсеналу в Лозовій переселять в готові квартири з косметичним ремонтом в нових будинках Лозової та Пісочина

Триває підбір нових квартир для жителів військового містечка Лозівського арсеналу. На даний момент для військових пенсіонерів, які проживають там, знайдено два варіанти - нові будинки в Лозовій і Пісочині. Вибирати, де їм жити, будуть самі переселенці.

Забезпеченість насінням господарств області під врожай 2011 року нерівномірна

Як повідомив на прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, для посіву озимих зернових культур по сільськогосподарських підприємствах області на площі 405,3 тис. га необхідно 94 тис. тонн насіння. Станом на 12 серпня поточного року забезпеченість насінням озимих культур в цілому по області складає близько 114% до потреби, з урахування того насіння, яке вирощено в насінницьких господарствах області.

З будинків на території арсеналу в Лозовій найближчим часом буде відселено 125 сімей

Процес відселення сімей військових пенсіонерів, які проживають у небезпечній близькості до технічної зоні військової частини у Лозовій, де зберігаються боєприпаси, знаходиться на активній стадії. На даний момент обласне керівництво проводить всі необхідні узгодження з Кабміном, пов'язані з тим, що кількість «переселенців» виявилася значно більшю, ніж це було зазначено в даних Міністерства оборони.

Вважати критичною цьогорічну ситуацію стосовно забезпечення області продовольчим зерном пшениці не можна. Віталій Алексейчук

Валовий збір озимої та ярої пшениці цього року складає 485 тис. тонн при тому, що потреба продовольчого зерна пшениці від урожаю 2010 до урожаю 2011 року становить 313 тис. тонн, в тому числі для промислового виробництва хліба, хлібобулочних і макаронних виробів, круп та борошна для роздрібної торгівлі її потрібно мати 254 тис. тонн. «Тому вважати критичною цьогорічну ситуацію стосовно забезпечення області продовольчим зерном пшениці не можна», - відзначив на прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.  

В області завершено збирання ранніх зернових культур

Як відзначив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, цьогорічний врожай на задовільну оцінку не дотягує. «Безперечно, що основна причина недобору зерна ранніх зернових культур – це вкрай несприятливі погодні умови в зимовий період (двохмісячна крижана кірка практично на всій території області). Із 540 тис. гектарів озимих, які в доброму і задовільному стані ввійшли в період зимівлі, повністю загинуло до завершення сівби ярих 289,7 тис. гектарів. Це 54%, підкреслив Віталій Володимирович. - Та й надалі, у весняний і літній періоди, умови, у яких проходила вегетація рослин, були далекими від оптимальних. Це також позначилося на урожайності ранніх зернових».

Михайло Добкін інспектує військові частини Харківщини

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін продовжує об'їзд військових частин області, на території яких зберігаються вибухонебезпечні речовини. На наступному тижні він відвідає військову частину, яка розташована в Чугуївському районі.

Небезпечний для життя меланж у Харкові будуть розкладати на ряд безпечних хімічних компонентів. Михайло Добкін

У Харкові розробили технологію для розкладання меланжу на ряд безпечних хімічних компонентів. Про це сьогодні при відвідуванні складу ракетного палива у військовій частині А2136 повідомив губернатор Харківської області Михайло Добкін. За його словами, мова йде про точкову утилізацію – передає інформаційне агентство Інтермедіа-консалтинг.  

Підготовка до оздоровчої кампанії відбулася на більш високому рівні, ніж у 2009 році

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2010 році співробітник Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Харківській області Олександр Гайдуков, підготовка до оздоровчої кампанії цього року відбулася на більш високому рівні, ніж у 2009 році. В цілому вимоги органів МНС були виконані на 89%.  

На трагедію в Ніжині оперативно відреагувало Головне управління охорони здоров΄я Харківської області та обласна санітарно-епідеміологічна служба. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма,  12 серпня 2010 року в Харківській облдержадміністрації відбулася термінова нарада з приводу надзвичайної ситуації, яка склалася в інтернатному закладі для дітей з обмеженим ураженням центральної нервової системи, що знаходиться у м. Ніжин Чернігівської області.

За два літні місяці в Харківській області оздоровилися 141 545 дітей

Як відзначив в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей в 2010 році начальник Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, за два місяці оздоровчої кампанії в області забезпечені оздоровлення та організований відпочинок для 141 545 дітей, що склало 94,5% від запланованого і 56,% від загальної кількості дітей. «У тому числі оздоровленням та відпочинком було охоплено 3 418 дітей-сиріт, 2 039 дітей-інвалідів, 9 153 дітей з багатодітних сімей, 13 722 талановитих і обдарованих дітей, 31 708 дітей диспансерної групи», - відзначив Дмитро Іванович.

За перші місяці літнього сезону в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку оздоровлено 78 тис. дітей пільгових категорій. Лариса Козлова

Як зазначила у ході засідання штабу з питань проведення кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей в 2010 році заступник начальника Головного управління у справах сім'ї молоді та спорту, начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова,за перші місяці літнього сезону в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Харківського регіону оздоровлено 141 тис.500 дітей або 94,5% від  запланованних 150 тис.  

Багаті повинні платити більше!

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив думку, що Податковий кодекс, проект якого винесено на обговорення, повинен містити розділ про податок на нерухомість. «Безумовно, такий податок зараз сприймається неоднозначно, і його введенню повинно передувати всенародне обговорення ставок та інших аспектів впровадження. Наприклад, на початковому етапі ставка податку на нерухомість може бути нульовою. Плюсом тут буде й те, що податок на нерухомість також може виконувати одну з функцій податку на розкіш, коли багаті платять більше і таким чином допомагають бідним. Багаті повинні навчитися бути більш соціально відповідальними»,- зазначив Юрій Анатолійович.  

Події дня

Сьогодні, 13 серпня, о 10:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласного Штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2010 році. Порядок денний: 1. Про хід оздоровчої кампанії в Харківській області 2. Про дотримання вимог санітарного законодавства в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку 3. Аналіз стану протипожежної безпеки, безпеки дітей на водних об'єктах, дотримання вимог МНС при проведенні оздоровчої кампанії. О 12:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться прес-конференція заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука про підсумки жнив на Харківщині. О 15:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада. Порядок денний: 1. Про забезпечення сільськогосподарських підприємств області насінням озимих культур під урожай 2011 року. 2. Про соціальний захист населення при оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги та природний газ. 3. Про виконання вимог статі 43 Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» в частині фінансового забезпечення виплати заробітної плати та сплати за спожиті енергоносії.

УЄФА не має жодного відношення до будівництва доріг. Джанні Інфантіно

«Наскільки я знаю, рішення про будівництво дороги в Лісопарку обговорювалося ще в 2003 році, тобто задовго до того, як Україна отримала право на проведення матчів Євро-2012. УЄФА - футбольна організація, ми не маємо жодного відношення до будівництва доріг. Ми знаємо, що з цього питання ведеться певна робота на урядовому рівні», - зазначив генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, відповідаючи на запитання про ставлення УЄФА до будівництва дороги через Лісопарк.

В Харківській області розвивається сільська медицина

Найближчим часом на території Харківської області відкриється ще один сільський фельдшерсько-акушерський пункт. Будівлю Лизогубівського ФАПу вже зведено, залишилося устаткувати медичний заклад меблями та всім необхідним обладнанням. Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цю роботу планується провести в найкоротші терміни.

Між обласною адміністрацією і інститутом радіології буде укладено договір соціального партнерства

Після того, як в Харківській області запрацює апарат лінійного прискорення, мешканці сільської місцевості зможуть користуватися ним безкоштовно, - повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Буде підписаний договір соціального партнерства з інститутом радіології, який полягатиме в тому, щоб всі люди, які проживають у сільській місцевості, потрапляючи в цей інститут, обслуговувалися безоплатно. Тому що сама послуга, якщо її оцінити в грошовому еквіваленті, коштуватиме досить дорого, і люди будуть неспроможні платити. В тому полягає наше партнерство: ми знаходимо позабюджетні 500 тисяч гривень на придбання для апарата охолоджувача, без якого він не може працювати, запускаємо цю установку, а люди, які проживають в сільській місцевості, отримують цю послугу безоплатно», - підкреслив він.  

Семінари для працівників апаратів відбуватимуться постійно

11 серпня 2010 року за участю заступника голови – керівника апарату Харківської обласної державної адміністрації Василя Хоми в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбувся семінар-нарада щодо покращення роботи апаратів райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад. В семінарі-нараді взяли участь керівники апаратів, керівники юридичних служб, начальники відділів ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрацій, керуючі справами, керівники юридичних служб, начальники відділів ведення Державного реєстру виборців міських рад міст обласного значення.

Апарат лінійного прискорення найближчим часом буде запущено

В Харківській області знайдено позабюджетні кошти для придбання охолоджувача, який необхідний, щоб запустити апарат лінійного прискорення – нове слово в лікуванні і діагностуванні онкологічних захворювань.

Всі 126 матерів-героїнь Харківської області отримали винагороду. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, всі 126 жінок, яким було присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» в 2009 році, отримали одноразову грошову винагороду. Загальна сума виплат склала 842,94 тис.грн.

Для нас дуже важливо, аби ефективність влади вимірювалася не паперовими звітами, а реальними практичними речами. Ігор Шурма

5 липня Борщівську амбулаторію, що знаходиться на території Харківського району, відвідав голова ХОДА Михайло Добкін. В ході відвідин сімейний лікар амбулаторії попросила голову області придбати для медичного закладу комп’ютер для більш сучасної і ефективної роботи. Наразі амбулаторію вже обладнано комп’ютерною технікою.

Упевнений, що все заплановане буде виконано. Джанні Інфантіно

Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, який знаходиться в Харкові в рамках дводенного інспекційного візиту в Україну, поділився враженнями від міста: «Я вражений інфраструктурою міста, особливо аеропортом європейського рівня і прекрасним стадіоном, на якому можна проводити матчі світового масштабу».

Анонс події

13 серпня 2010 року о 10.00 в приміщенні Будинку Рад (м. Харків, вул. Сумська, 64, 2 пов., каб. 55, малий зал) відбудеться чергове засідання обласного Штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2010 році. 

Транскордонний туристичний маршрут «Ратні поля Росії і України на Слобожанщині» розпочався з покладання квітів до «Меморіального комплексу Слави»

Перший молодіжний дводенний транскордонний маршрут «Ратні поля Росії і України на Слобожанщині», присвячений 65-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні розпочався з покладання квітів до «Меморіального комплексу Слави».  

Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно прилетів до Харкова

У харківському аеропорту приземлився літак з генеральним секретарем УЄФА Джанні Інфантіно на борту. Делегація спостерігачів від УЄФА на чолі з генеральним секретарем в рамках дводенного візиту до України прибула в місто, щоб ознайомитися з ходом робіт з підготовки Харкова до Євро-2012. Вчора спостерігачі вже оглянули Донецьк і Львів, сьогодні ж після огляду Харкова делегація поїде до Києва. В аеропорту Харкова гостей зустріли голова Харківської обласної адміністрації Михайло Добкін, секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Пан Інфантіно вже оглянув новий термінал аеропорту і стадіон «Металіст».

Архів документів