Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійському районі відбувся традиційний фестиваль фольклорного мистецтва «Радуйся, земле»

У Балаклійському районі відбувся традиційний фестиваль фольклорного мистецтва «Радуйся, земле»

Під час різдвяних свят у Балаклійському районі відбувся традиційний фестиваль фольклорного мистецтва «Радуйся, земле». про це повідомив офіційний сайт Балаклійської райдержадміністрації. У ньому взяли участь вокальні гурти, танцювальні колективи, фольклорні ансамблі та окремі виконавці. Формат фестивалю – виконання різдвяних обрядодійств, як-то колядки, щедрівки, вертеп, посипання, які покликані прищепити слухачам любов до рідного краю.

Зокрема на фестивалі виступали танцювальний ансамбль «Ритм», фольклорний гурт «Стежина», ансамбль народної пісні «Вербиченька» Андріївського Будинку культури, жіночий вокальний ансамбль «Журавка» Морозівського сільського Будинку культури, колективи Лозовеньківського, Савинського, Залиманського та Бригадирівського будинків культури, вокальне тріо «Славія», дитячий гурт Гусарівського Будинку культури та гурт «Перлинки» дитячої музичної школи.

Довыдково:

Районний фестиваль фольклорного мистецтва започатковано ще в 1975 році, за ініціативи тодішнього завідувача відділу культури І. П. Шкумата. Спершу захід проводився щорічно першої неділі жовтня як районне пісенне свято в Балаклії на майдані Ростовцева поблизу районного будинку культури. З 1998 року традиційний фестиваль стали проводити в січні вже на сцені Будинку культури.