Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується підписання ще одного меморандуму з хлібопекарськими підприємствами

У Харківській області планується підписання ще одного меморандуму з хлібопекарськими підприємствами

У Харківській області триває активна робота зі збереження стабільної цінової ситуації на продовольчому ринку. Одним із заходів стане підписання ще одного Меморандума взаєморозуміння з хлібозаводами регіону. Документ планується підготувати до кінця січня. Про це повідомив начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой.

«Ми підписали 3 меморандуми в другій половині 2010 року. Такого ніколи не було в нас, і жодна область так ніколи не діяла. Крім цього, була проведена і маса інших заходів, які були спрямовані саме на захист споживача від підвищення цін. Результати в наявності - ціни на хліб у нас не підвищувалися. Таку ж роботу ми продовжуємо і далі. Зараз готується новий меморандум по хлібу, який ми плануємо підписати до кінця січня. Він буде підтвердженням нашої домовленості з хлібопекарськими підприємствами області, з мережами супермаркетів», - підкреслив він.

Також за особливим дорученням голови ХОДА Михайла Добкіна активізована робота зі складання договору на постачання борошна з Міністерством агропромислової політики та Аграрним фондом України. Крім цього щотижня буде проводитися розгорнутий аналіз цін на основні продукти харчування - починаючи від закупівельних цін до роздрібних. Також у найближчі кілька днів буде підписано план заходів щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на продовольчому рику в Харківській області на 2011 рік.

«У нас максимально посилено контроль цінової ситуації, щоб в області не було жодних збоїв в першій половині цього року», - підкреслив Олександр Пенськой.