Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До погашення боргів за газ у Харківській області мають намір залучити районну та міську владу

Борг Харківської області за спожитий газ складає близько 200 мільйонів гривень, з них більше 170 мільйонів належить КП «Харківські теплові мережі».Д о виплати суми, що залишилася, яку належить погасити безпосередньо області, планується залучити місцеву владу.

Чугуївський район посів друге місце за підсумками збиральних робіт ранніх зернових культур

Як зазначив у ході робочого візиту до Чугуївського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Чугуївський район посів друге місце за підсумками збиральних робіт ранніх зернових культур.  

На Харківщині приділяють особливу увагу проблемі водонапірних веж, які забезпечують водою мешканців сіл та селищ регіону

За дорученням голови ХОДА Михайла Добкіна в Харківській області проводиться інспекція всіх наявних невеликих водонапірних веж, які обслуговують села і селища регіону. Згодом, коли всі вони будуть враховані, в області буде визначений для них новий господар.

Чугуїв відіграє особливу роль на туристичній карті Слобожанщини. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, історично склалося, що масові потоки туристів спрямовані в основному в ті честі нашої країни, які мають більш давню і глибоку історію, що йде своїм корінням на тисячу років тому. «Але це не означає, що туристам нічого дивитися у нас, адже період, в який розвивався наш регіон, все одно ніс у собі певні яскраві історичні моменти, які в загальній історії нашої країни займають своє гідне місце», - зазначив Михайло Добкін.

В області триває збір пізніх зернових культур

У Харківській області триває збір пізніх зернових культур - гречки, проса, а також йде збирання кукурудзи на силос. За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука, на сьогоднішній день гречка скошена з 50% площ (10 753 га), намолочено 4 167 тонн. Найвищі результати показує Великобурлуцький район, де обмолочено 2 655 га та намолочено 1 367 тонн гречки. Просо скошено з 2 217 га, обмолочено 1 508 га, намолочено 2 481 тонну. Лідирують Лозівський (скошено 100%), Красноградський і Дергачівський райони.

У Харківській області впровадження проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» йшло не такими темпами, як область на те заслуговує. Оксана Реміга

Запускається другий етап спільного Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», в якому Харківська область має намір взяти найактивнішу участь. У попередні роки в регіоні цією програмою нехтували.

Роботи із забезпечення протипожежної безпеки у військовій частині А 2467 організовані на високому рівні. Михайло Добкін

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін відвідав військову частину А 2467, яка розташована в селі Малинівка Чугуївського району. Усього в області знаходиться чотири особливо вибухонебезпечних об'єкта, які підпорядковані Міністерству оборони. Сьогодні голова області відвідав останній з них.

Сьогодні немає причин для підвищення цін на хліб і хлібобулочні вироби. Михайло Добкін

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, сьогодні немає причин для підвищення цін на хліб і хлібобулочні вироби.За його словами, ціни на елітні сорти хліба встановлюють самі хлібовиробники, а ціни на соціальні сорти хліба контролюються з боку влади.  

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» буде пріоритетним для облдержадміністрації. Юрій Сапронов

«Виправдань того, що у минулому і позаминулому році з початку проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», обласна державна адміністрація не приділяла уваги цьому проекту, немає ніяких. Ситуація парадоксальна: нам з неба звалюється 50% фінансування, сільські ради, районні ради самі приймають рішення про пріоритетність розподілу цих грошей і ми успішно починаємо імітувати діяльність. У багатьох районах імітацією діяльності і закінчується», - оцінив роботу за проектом попередньої влади заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Новопокровський комбінат хлібопродуктів виготовить достатню кількість борошна для області. Михайло Добкін

Як зазначив під час візиту до ДП «Новопокровський комбінат хлібопродуктів» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підприємство сьогодні працює в нормальному режимі. «У працівників більше вихідних, але це не пов'язано з простоями. Причина - найменший за останні 5 років урожай. Тільки в 2003 році урожай був менше», - зазначив голова ХОДА.  Михайло Добкін підкреслив, що не зважаючи на це, комбінат виготовить достатню кількість борошна і для внутрішнього вживання області, і для продажу в інші регіони.

Прибутковий податок і плата за землю - джерело наповнення місцевих бюджетів. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив упевненість, що єдине реальне джерело, за рахунок якого може фінансуватися в районах програма «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» - це прибутковий податок і плата за землю.  

Михайло Добкін відвідав відділ "Художня галерея лауреатів премії ім. Рєпіна" комунальної установи "Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна"

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав відділ "Художня галерея лауреатів премії ім. Рєпіна" комунальної установи "Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна" Харківської облради, де ознайомився з експозицією галереї та ходом ремонтно-реставраційних робіт.  Як повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Юрій Фурсов, зданий в експлуатацію 1 поверх будівлі, в даний час ведуться роботи з ремонту покрівлі і розпочато ремонт цокольного поверху. Також він повідомив, що на наступний рік подана заявка на виділення з держбюджету 1,7 млн. грн. на реставраційні роботи. Всього для закінчення ремонту необхідно близько 4 млн. грн.  

Відбулося третє засідання Обласної координаційної ради спільного Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Харківської Обласної державної адміністрації

Сьогодні відбулося третє засідання Обласної координаційної ради спільного Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Харківської обласної державної адміністрації. У ньому взяли участь представники міжнародного менеджменту Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», обласної адміністрації та обласної ради. В ході засідання ОКР обговорювались умови для успішного завершення мікропроектів громад, підтриманих Проектом ЄС та Програми розвитку ООН. 

У книжковому ярмарку беруть участь більше 20-ти українських та російських видавництв

Як повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, мета книжкової виставки-ярмарку - популяризація вітчизняної книговидавничої продукції, а також забезпечення населення області якісними книгами за ціною виробників.У книжковій виставці-ярмарку бере участь більше 20-ти видавництв, у тому числі харківські «Ранок», «Фоліо», видавнича група «Основа», ТОВ «Клініком», «Аргумент принт», українські «БАО», Клуб сімейного дозвілля, «Біблекс», «Картографія», російські АСТ, ЕКСМО, Росмен.

Михайло Добкін відкрив книжковий ярмарок у Чугуєві

Голова Харківської облдержадміністрації сьогодні відкрив книжкову виставку-ярмарок у Комсомольському парку м. Чугуєва. В урочистому відкритті взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін і голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко.  

Михайло Добкін ознайомився з роботою ДП «Новопокровський комбінат хлібопродуктів»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні ознайомився з роботою ДП «Новопокровський комбінат хлібопродуктів». Як повідомив керівник підприємства Володимир Гусаров, на сьогоднішній день закуплено 16273 тонни зерна нового врожаю.Він зазначив, що за 7 місяців 2010 року було вироблено 38 283 тонни борошна вищого гатунку і 7611 тонн борошна першого сорту.

Губернатор Воронезької області подякував Михайлу Добкіну за допомогу в гасінні пожеж

Губернатор Воронезької області Олексій Гордєєв направив на ім'я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна урядову телеграму з подякою за допомогу при ліквідації природних пожеж на території Воронезької області.  «Оперативність та високий професіоналізм, мужність і самовідданість, проявлені співробітниками харківського зведеного загону МНС України при приборканні вогняної стихії, що стала наслідком аномально високих температур в центральній Росії, є яскравим прикладом взаємовиручки і по-справжньому добросусідських відносин між Росією і Україною»,- йдеться у тексті телеграми. 

На ім’я Михайла Добкіна надійшла телеграма з подякою за допомогу у тушінні пожеж на території Дніпропетровської області

На ім’я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшла телеграма від голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула з подякою за допомогу, надану під час тушіння пожеж на території області. «Ви оперативно відгукнулися на наше прохання та прийшли на допомогу. Спільними зусиллями вдалося своєчасно запобігти виникненню надзвичайної ситуації на Дніпропетровщині. Висловлюю вдячність Вам і всім, хто брав участь у локалізації пожежі», - написано у телеграмі.  

Кредит МВФ - вимушений захід. Юрій Сапронов

«Кредит у розмірі 15 млрд. доларів, який Україна отримає від МВФ, потрібен, щоб захистити населення України від наслідків діяльності колишньої влади», - заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Тільки злагоджені дії Президента і Прем'єр-міністра вберегли країну від банкрутства в березні 2010 року. Зараз кредит на проведення реформ потрібен як ніколи», - підкреслив Юрій Анатолійович.  

Пільги повинні бути монетизовані. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов вважає, що пільги в Україні мають бути монетизовані. За його словами, це дасть змогу скористатися пільгами всім громадянам України, незалежно від місця проживання.  

Кращим студентам призначено іменні стипендії облдержадміністрації та персональні стипендії ім. Масельського

13 серпня стипендіальна комісія при обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Ландсмана затвердила кандидатури 19 кращих студентів вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації на призначення іменних стипендій облдержадміністрації та персональних стипендій ім. О.С. Масельського на 2010/2011 навчальний рік. Розмір стипендії складає 300 грн., вона  сплачуватиметься з вересня 2010  по серпень 2011 року.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 17 серпня, о 10:00 в м. Чугуїв (Комсомольський парк) відбудеться відкриття пересувної постійно діючої виставки-ярмарку «Харківські видавці – районам області». О 10:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться третє засідання Обласної координаційної ради спільного Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Харківської обласної державної адміністрації.  

Книга - одне з основних джерел знань

«Харківщина - інтелектуальний регіон нашої країни, який не просто подарував світу безліч знаменитих учених, винахідників, людей, які рухали науково-технічний прогрес, це ще й той регіон, який дозволяє сьогодні мати невичерпні можливості поповнення молодими людьми всіх найскладніших сфер народного господарства. Книга - одне з основних джерел знань. І навіть інтернет ніколи не зможе замінити книгу. Одне з кращих видань нашої країни перебуває на території Харкова. У співпраці з такими людьми - зокрема, видавництвами, - вдається організовувати те, що дуже потрібно людям, але чого раніше не було, в тому числі, і виїзні книжкові ярмарки в районах нашої області», - так голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував ініціативу управління у справах преси та інформації облдержадміністрації про проведення в районах області постійно діючої пересувної книжкової виставки-ярмарку. Перший ярмарок відкриється 17 серпня о 10:00 в Комсомольському парку м. Чугуїв.

Наша економіка має можливість стати більш конкурентоспроможною і привабливою для інвесторів. Михайло Добкін

«Ми створюємо такий документ, який би зібрав в собі всі податкове законодавство країни, тисячі законів і підзаконних актів.Кожен громадянин зможе взяти цей документ і подивитися, що представляє собою податкове законодавство України. Ми міняємо всю базу оподаткування та податкову систему України, створюючи податковий кодекс нашої країни.Наша економіка має можливість стати більш конкурентоспроможною і привабливою для інвесторів.

Кооперація промислових підприємств усередині регіону і всередині країни дозволить зрушити справи з мертвої точки

Сьогодні ряд харківських промислових підприємств або вже отримав нове керівництво, або отримає його найближчим часом. Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Зворотний зв'язок» розповів голова ХОДА Михайло Добкін: «Ми можемо говорити про те, що сьогодні Уряд, виконуючи свої зобов'язання, дані під час візитів до нашого міста, або перераховує гроші безпосередньо, оплачуючи ті чи інші замовлення, або підбирає споживачів продукції для харківських підприємств. Мінпромполітики підшукує підприємства ынших выдомств, які готові закуповувати продукцію наших підприємств».  

До 23 серпня будуть завершені роботи на міському транспортному терміналі

Пересадочний термінал на Холодній горі дасть можливість розвантажити транспортний потік в цій частині міста, а також впорядкувати систему пасажироперевезень. Якщо цей проект в повній мірі виправдає себе, подібні об'єкти можна буде збудувати і в інших районах, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. Про це голова області повідомив 16 серпня у прямому ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо.

Жодна людина не буде зазнавати труднощів при оформленні субсидій. Михайло Добкін

«При оптимізації тарифів на газ та житлово-комунальні послуги ми зобов'язані захистити найбільш незахищені верстви населення. Для цього зараз розробляються безпрецедентні заходи з організації нарахування субсидій. Затверджена спрощена процедура оформлення субсидій, ліквідуються всі незручності для населення. Замість людей всі необхідні дані будуть збирати працівники управлінь праці та соціального захисту населення. Ми створюємо спеціальну комп'ютерну мережу, яка дасть можливість отримувати такі дані протягом декількох хвилин. Нас чекає складна робота, але я впевнений, що жодна людина не буде зазнавати труднощів при оформленні субсидій», - підкреслив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

Україна зобов'язана виконувати взяті на себе зобов'язання. Михайло Добкін

«Україна є членом світової спільноти, і взяті на себе зобов'язання попередніми урядами обов'язкові для виконання. Якщо діяти інакше, і кожен новий уряд буде відмовлятися від зобов'язань попередників, якими б вони не були для країни, тоді з нами ніхто не буде мати справу. Сьогодні ми пожинаємо плоди «прекрасного» керівництва країною попередньою владою», - підкреслив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи меморандум, підписаний Україною з міжнародним валютним фондом.

Монетизація пільг дозволить заощадити колосальні кошти державного бюджету, які можуть піти на розвиток економіки. Михайло Добкін

У зв'язку з існуючою системою нарахування пільг держава несе значні невиправдані навантаження, позбутися яких можна тільки шляхом монетизації пільг, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Підбиття підсумків  проведення весняної посівної кампанії та організації збиральних робіт у Харківській області

Робота голів Борівський, Валківської, Дергачівської, Краснокутської, Нововодолазької, Першотравневої та Шевеченковской райдержадміністрацій з проведення весняної посівної кампанії та організації збиральних робіт визнана незадовільною.   Про це глава області повідомив 16 серпня у прямому ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо.

Архів документів