Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У конкурсі «Кращий вітчизняний товар 2010 року» Харківська область отримала 71 золоту медаль

У Києві в Національному комплексі «Експоцентр України» відбулося підбиття підсумків другого Всеукраїнського конкурсу «Кращий вітчизняний товар 2010 року». Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, із 163 золотих медалей конкурсу підприємства Харківщини отримали 71 золоту медаль за кращий вітчизняний товар 2010 року. «Щиро вітаю колективи переможців, дякую керівникам підприємств. Більшої перемоги, ніж золота медаль Всеукраїнського конкурсу, важко придумати для просування харківських товарів на вітчизняному та зарубіжному ринках. Це гарна реклама харківських товарів і підприємств, а також наша відповідь «злим язикам» і недалеким «аналітикам» про роль і місце підприємств Харківщини в економіці сьогоднішньої України», - заявив заступник голови ХОДА.

Міністр фінансів України висловив подяку Михайлу Добкіну

На ім’я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшов лист за підписом Міністра фінансів України Федора Ярошенко з подякою за безпосередню участь в обговоренні проекту нового Податкового кодексу України. «На сьогоднішній день Уряду України як ніколи потрібна підтримка, довіра та розуміння з боку усіх учасників розвитку держави, що сприятиме ефективному і виваженому реформуванню суспільних та економічних процесів в Україні в бік поглиблення демократії, забезпеченню добробуту громадян та міжнародному співробітництву», - відзначається у листі.  

Для посівної кампанії в Харківській області необхідно 100 тисяч тонн насіння

На даний момент Харківська область забезпечена посівним матеріалом на 100%. З необхідних 100 тисяч тонн насіння першої та другої репродукції більше 50% вже готові до посіву, ще понад 30% перебуває в стадії перевірки.Також у регіоні вже закуплено понад 40% необхідного насіння еліти.

Посівна кампанія в Харківській області розпочнеться вчасно. Ігор Зубрич

Незважаючи на сталу посуху і невтішні прогнози синоптиків, посівна кампанія в області почнеться в призначені терміни, - вважає начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Зубрич.

Події дня

Сьгодні, 19 серпня, о 12:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління з надзвичайних ситуацій ХОДА Володимира Росохи. Тема: «Про протипожежну безпеку в Харківській області». о 14:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться прес-конференція на тему «Виставка живопису ветеранів Великої вітчизняної війни «Нас залишалося тільки двоє». Учасники: начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, ветеран Великої вітчизняної війни, заслужений діяч мистецтв Олександр Вяткін, директор Художньої галереї обласної Марина Лаврикова. 

В Харківській області проводиться громадське обговорення проекту Закону України “Про громадські організації”

За дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова у всіх областях України проводиться громадське обговорення проекту Закону України “Про громадські організації”, розробленого Міністерством юстиції. В Харківській області до обговорення, яке триватиме до кінця серпня, запрошуються всі інститути громадянського суспільства.

Лісова пожежа в Дворічанському районі повністю локалізована. Загрози навколишнім селам нема. Володимир Росоха

Сьогодні в Дворічанському районі горів сосновий ліс. Як повідомив начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій Володимир Росоха, сигнал про пожежу надійшов близько 14.00, після чого на місце одразу ж виїхали пожежні машини, а також вилетів вертоліт МНС. На даний момент вогонь локалізований, пожежники гасять окремі осередки вогню всередині лісу.

До уваги журналістів!

Завтра, 19 серпня, о 14:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться прес-конференція на тему «Виставка живопису ветеранів Великої вітчизняної війни «Нас залишалося тільки двоє». Учасники: начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, ветеран Великої вітчизняної війни, заслужений діяч мистецтв Олександр Вяткін, директор Художньої галереї обласної Марина Лаврикова.

Безпека праці знаходиться в полі жорсткого контролю влади. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, обласна влада багато уваги приділяє питанню дотримання правил безпеки праці та профілактики виробничого травматизму на підприємствах Харкова та області.

Харківщина посідає третє місце в Україні за обсягом прямих іноземних інвестицій

У Харківській області працюють іноземні інвестори із більш ніж 60 країн світу. За їх допомогою додатковий поштовх до розвитку отримали 843 підприємства регіону.

Ми починаємо пошук забутих героїв. Євген Савін

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін віддав данину пам'яті особоуповноваженому парламентерові Червоної армії Івану Артеменко - полковнику, що пред'явив 19 серпня 1945 року командуючому Квантунською армією генералові Отодзо Ямаде ультиматум про повну і беззаперечну капітуляцію японських військ. 

У Харківській області знаходиться унікальна установка з очищення води

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, в Харківській області знаходиться єдина в Україні установка, яка призначена для забезпечення населення питною водою у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Установка може очистити річкову воду до якості питної води. Вона була розроблена в Києві на замовлення Харківської області. Установка знаходиться на балансі управління житлово-комунального господарства ХОДА. Її продуктивність - 50 куб.м води на добу. Вартість - 1 млн. 750 тис. грн.

За останні роки видатки на забезпечення органів держуправління збільшилися вдвічі. Юрій Сапронов

«З 2005 по 2009 рік витрати на забезпечення органів державного управління зросли вдвічі, або в кількісному вираженні на 6 млрд. грн. При цьому кількість таких органів збільшилася на 7 одиниць, незважаючи на декларовану реформу системи держуправління», - заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

До 20 жовтня 92 дитини, що проживають у Кегичівці, почнуть відвідувати новий дитячий садок. Ігор Шурма

Під час робочої поїздки до Кегичівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма провів зустріч з головою Кегичівської селищної ради Володимиром Тимченком, який підняв питання гострої соціальної напруги в селищі, що викликана нестачею місць в дитячих садках. На даний час вкладено 460 тис.грн. з районного бюджету у ремонт приміщення, де колись знаходився дитячий садок. Для того, щоб цей дитячий садок відкрив двері для дітей необхідно ще 350 тис.грн. Досягнута домовленість про виділення цієї суми з обласного бюджету, а будівельники взяли зобов’язання ввести об’єкт в експлуатацію в жовтні.

12% українців живуть на зарплату в 2 тисячі гривень

Найпоширеніша в Україні зарплата - від 2 до 2,5 тис. грн. Такі статистичні дані озвучив віце-губернатор Юрій Сапронов. За його словами, в червні таку зарплату отримували майже 12% громадян України. Це переважно працівники сільського та рибного господарства.

Харківщина гідно представлена на виставковій акції «Барвиста Україна»

Сьогодні делегація Харківської області на чолі з заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим візьме участь у нагородженні переможців всеукраїнського конкурсу «Кращий вітчизняний товар року», яке відбудеться в рамках виставкової акції «Барвиста Україна», що триває з 17 по 20 серпня у НК «Експоцентр України».  

Наприкінці жовтня в Краноградській районній лікарні відкриється новий операційний блок

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, наприкінці жовтня в Краноградській центральній районній лікарні відкриється новий операційний блок. На нього з обласного бюджету виділено 1,1 млн.грн. Зараз ведуться ремонті роботи.

Наприкінці тижня має бути вирішено питання про фінансування програми «Питна вода»

Як повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, наприкінці тижня Міністерство житлово-комунального господарства України має ухвалити рішення про фінансування програми «Питна вода» на 2010 р.

Делегація Харківської області відвідає Національний Сорочинський ярмарок

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, сьогодні делегація Харківської області візьме участь в урочистому відкритті Національного Сорочинського ярмарку. Харківщину на ярмарку представляють 16 підприємств, серед яких - ГП „Завод шампанських вин”, ТОВ Приколотнянський ОЕЗ, ЗАТ «Зміївська овочева фабрика», УААН «Інститут рослинництва ім.В.Я.Юр’єва» тощо.  

У разі виникнення лісових пожеж до їх гасіння будуть залучатися додаткові сили з районів

У Харківській області узгоджені мобілізаційні плани гасіння лісових пожеж з усіма районними адміністраціями та військовими частинами.

Ігор Шурма провів прийом громадян в Кегичівському районі

17 серпня заступник голови Харківської облдержадміністрації с соціальних питань Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Кегичівському районі. На прийомі були присутні 12 людей. Вирішені питання: направлення на лікування до обласної психіатричної лікарні; переведення фельдшерсько-акушерського пункту села Мажарка у нове приміщення; виділення житла для інваліда Великої Вітчизняної війни; забезпечення будівельними матеріалами для облаштування приміщення для інваліда дитинства. Також піднімалися питання про присвоєння звання матері-героїні; сприяння у наданні молодіжного кредиту на житло та ін. Всі питання взяті на контроль заступника голови ХОДА.

На обладнаних пляжах в Харківській області загибелі людей немає

З початку сезону в Харківській області на воді загинуло 122 людини, з них 10 дітей. Це значно перевищує кількість загиблих, зафіксовану в минулому році за цей період: 87 та 4 особи відповідно. У Головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій ХОДА це пов'язують в першу чергу з аномально спекотним літом, а також необережністю самих купальників.

Ігор Шурма відвідав з робочою поїдкою Кегичівський та Красноградський райони

Заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма 17 серпня відвідав з робочою поїдкою Кегичівський та Красноградський райони. Заступник голови ХОДА відвідав центральні районні лікарні та управління праці та соціального захисту населення.

У Харківській області порушено дві кримінальні справи за фактом підпалу стерні

Під час підвищеної небезпеки виникнення пожеж в Харківській області діє заборона на відвідування лісових масивів, а також випалювання трави та стерні на полях. За порушення цієї заборони накладається адміністративна, в окремих випадках і кримінальна відповідальність. Зокрема, підпал трави зараз - це кримінальний злочин.

Всі бюджетні організації Харківської області розрахувалися за спожите тепло

«На сьогоднішній день немає жодного району і міста в області, який би не заплатив за свої бюджетні організації. Тобто, за опалення закладів культури, охорони здоров'я, освіти заплачено. До середини липня у нас були борги і по області, але ми дуже щільно працювали з підприємствами, керівниками районних адміністрацій, мерами міст, тому всі питання вирішені»,- повідомив під час брифінгу за підсумками всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки об'єктів до роботи в осінньо-зимовий період заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, не повністю розрахувалися за спожите тепло бюджетні організації міста Харкова - борг становить 63 мільйони гривень.  

Рівень розрахунків населення Харківської області за комунальні послуги з теплопостачання становить 99,9%. Валентин Дулуб

За словами заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, на сьогоднішній день 99,9% населення Харківської області справно платить за комунальні послуги з теплопостачання. Установи, які фінансуються з державного бюджету платять 80%, установи фінансуються з місцевого бюджету - 90%, підприємства, організації та комерційні структури - 89,8%. 94% населення, на сьогоднішній день справно платить за воду та послуги з водовідведення.  

Харківщина розплатилася з боргами за газ на 78%

«Харківська область знаходиться в числі регіонів, які йдуть у графіку і не є областями, які дають відсоток нижче, ніж загалом по Україні. У нас сьогодні на 78% проплачений газ. Із 19 наших підприємств, які постачають теплову енергію і які використовують газ, 3 підприємства вже повністю розрахувалися, ще 14 - мають рівень розрахунків від 85% до 99%. Це дуже високий показник, і це дає нам впевненість у тому, що ми до першого жовтня вийдемо на 100%-вий рівень розрахунків, і ліміти на газ нашому регіону будуть дані»,- повідомив під час брифінгу за підсумками всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки об'єктів до роботи в осінньо-зимовий період заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Як тільки закінчиться робота з формування нових тарифів, розпочнеться етап нарахування пільг і субсидій. Валентин Дулуб

Робота в Харківській області по взаємодії відділів праці та соціального захисту населення з підприємствами - постачальниками житлово-комунальних послуг провадиться з першого серпня, тому на сьогоднішній день практично 95% населення вже враховано. Про це заступник голови ХОДА Валентин Дулуб розповів в ході республіканської селекторної наради.  

У Харківській області до осінньо-зимового періоду підготовлено 75% житлових будинків

За інформацією заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, в Харківській області паспорти готовності до нового опалювального сезону отримали близько 75% житлових будинків. Валентин Дулуб також повідомив, що вже завершена підготовка 91,5% шкіл, 94% дитячих садків, 78% лікувальних установ. «До 1 вересня всі об'єкти соціальної сфери будуть повністю підготовлені», - підкреслив він.

Після 1 вересня зміняться тарифи на центральне опалення і гарячу воду

Як повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на сьогоднішній день 15 з 19 підприємств теплокомуненерго Харківської області подали документи до Інспекції з контролю за цінами на приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня.  

Архів документів