Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Об'єднання трьох установ культури в КП «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв» має пройти найбільш безболісно. Дмитро Кузнєцов

Об'єднання трьох установ культури в КП «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв» має пройти найбільш безболісно. Дмитро Кузнєцов

Харківський обласний культурний центр народної творчості, культурний центр «Юність» та обласна художня галерея «Мистецтво Слобожанщини» будуть об'єднані в Обласній організаційно-методичний центр культури і мистецтв. Про це  заявив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.  «Оптимізація роботи закладів культури Харківської області необхідна. Це не означає, що буде загальне скорочення працівників цих установ. Ми просто робимо перші кроки до перегляду роботи закладів культури Харківської області, які ми намітили, - заявив Дмитро Кузнєцов. - Буде проведена формальна процедура звільнення співробітників з колишніх структур і зарахування в нову структуру. Кадровий склад буде частково переглянутий. Ми прагнемо, щоб процедура злиття в Обласній організаційно-методичний центр культури і мистецтв пройшла найбільш безболісно».   

Дмитро Кузнєцов акцентував, що об'єднання установ буде проводитися для виключення дублювання їх функцій. Буде створена централізована бухгалтерія, організовані методичні кабінети. «З появою методичної структури буде можливість розробляти проекти для залучення спонсорських коштів у галузь. У центрі будуть займатися аналітикою і розробляти пропозиції щодо перспектив розвитку», - зазначив начальник управління культури та туризму ХОДА.

Також він повідомив, що всі творчі колективи, які діють при цих установах, зможуть продовжити свою діяльність. «Будівлі залишаться на своїх місцях, площа використовуваних приміщень теж не зменшиться. Перепрофілювання їх в установи іншого типу не буде», - зазначив він.