Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Потреба області у виготовленні бланків заяв, декларацій для оформлення субсидій та інформаційних листівок складає 600 тис.штук

За інформацією начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Ігоря Балути, потреба Харківської області у виготовленні бланків заяв, декларацій для оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги, а також інформаційних листівок складає 600 тис.штук. До Міністерства праці та соціальної політики України вже направлена заявка на їх виготовлення.

Перерахунок обов'язкового розміру плати за житлово-комунальні послуги буде проведений до 27 серпня

Як повідомив сьогодні на обласній селекторній нараді начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Ігор Балута, органи праці та соціального захисту населення підготовлені до проведення перерахунку обов'язкового розміру плати за житлово-комунальні послуги з 20% сукупного сімейного доходу на 15% (для працездатних громадян) та з 15% на 10% (для непрацездатних). Перерахунок буде проведений для 27 тис. отримувачів субсидій. Відповідно до доручення голови обласної державної адміністрації перерахунок буде проведений до 27 серпня.

25 серпня відбудеться  засіданні колегії обласної державної адміністрації

25 серпня 2010 року о 10-00 у великій залі Будинку рад відбудеться  засіданні колегії обласної державної адміністрації (вул. Сумська,64, 4 поверх). 

З 21 по 26 вересня відбудеться футбольний «Українсько-польський турнір університетських команд 2010-2012»

З 21 по 26 вересня 2010 року у Харкові, Донецьку, Києві та Львові відбудеться футбольний «Українсько-польський турнір університетських команд 2010-2012». Цього року польські команди приїдуть грати на українській території, а наступного року українські команди поїдуть до Польщі. У Харкові гратимуть такі команди: Харківський національний університет ім. Каразіна, Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Харківська державна зооветеринарна академія; Університет Марії Кюрі-Склодовської (Люблін, Польща), Університет ім. Адама Міцкевича (Познань, Польща).

На Харківщині підвищення цін на соціальні сорти хліба не буде. Михайло Добкін

Харківська облдержадміністрація вживає всіх необхідних заходів для недопущення зростання цін на хліб. Про це голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін повідомив інформаційному агентству «Інтермедіа консталтінг».

Стартував IV міжнародний турнір зі стрільби з лука на «Кубок Харківського міського голови»

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін взяв участь у церемонії відкриття IV міжнародного турніру зі стрільби з лука на «Кубок Харківського міського голови». 

Михайло Добкін взяв участь у церемонії освячення і встановлення хреста храму Пантелеймона Цілителя

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес взяли участь в урочистій церемонії освячення і встановлення хреста храму Пантелеймона Цілителя. Храм розташований на території Харківської міської клінічної лікарні швидкої медичної і невідкладної допомоги ім. О.І. Мещанінова.

Область готується до осінньої посівної кампанії

В приміщенні РДА Харківського району під головуванням заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука розпочалася міжрайонна (кущова) нарада з питань особливостей вирощування озимих зернових культур в господарствах Харківської області під урожай 2011 року та забезпечення господарств області насінням озимих культур. 

За останні роки багато сімей в Україні опинилися за межею бідності. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за даними Інституту демографії НАН України кожна третя сім'я в Україні вважається бідною.     

В Україні викрито 1123 хабарника

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов проінформував, що в Україні на хабарах «погоріло» 1123 особи, серед них 181 чиновник і 220 представників контролюючих органів. Всього задокументовано більше 1 700 злочинів про хабарництво. 

Контури національної ідеї України. Михайло Добкін

«Коли наші онуки будуть вивчати у школі історію України, за своїм значенням для розвитку країни 1991 і 2010 роки будуть стояти в одному ряду. У 1991 український народ здобув незалежність. У 2010-му - нарешті наблизився до усвідомлення місця та ролі своєї держави в сучасному складному конкурентному світі. Цілі розвитку української держави і запропоновані засоби їх досягнення, які сформулював Віктор Янукович, знайшли відгук у переважної більшості громадян України. Схоже, суспільство все-таки вичленувало ту «універсальну ідеологію», яка здатна виступити основою для формування консолідованої української нації. По суті, мова йде про те, що на наших очах і за нашої участі викристалізовується національна ідея України», - повний текст статті голови ХОДА Михайла Добкіна «Контури національної ідеї» читайте тут.

Події дня

Сьогодні, 20 серпня, о 15:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов) відбудеться селекторна нарада. Порядок денний: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 13.08.2010 з питання «Про соціальний захист населення під час оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги і природний газ та забезпечення своєчасного призначення субсидій». 2. Про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства, міського електротранспорту та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років.  

До кінця року послугами зубопротезування скористаються 2 тис. пільговиків, які мешкають в області. Ігор Шурма

Сьогодні на сесії обласної ради було ухвалено рішення про виділення з бюджету області 1 млн.грн. на безоплатне зубопротезування пільгових верств населення. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, до кінця року послугами зубопротезування скористається 2 тис. інвалідів та ветеранів війни, які мешкають в області.

Створення 9 міжрайонних стоматологічних центрів забезпечить доступність стоматдопомоги для мешканців села. Ігор Шурма

Сьогоднішнім рішенням сесії обласної ради в Харківській області створено 9 міжрайонних стоматологічних центрів. Центри створені з метою забезпечення проведення в області пільгового безоплатного зубопротезування інвалідів та ветеранів війни. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, створення цих центрів забезпечить доступність стоматологічної допомоги для мешканців села.

У чотирьох бібліотеках м.Чугуїва відкрили інтернет-центри в рамках реалізації програми  «Бібліоміст»

Як повідомив в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, в Чугуєві, в рамках програми комп'ютеризації бібліотек «Бібліоміст» відбулося відкриття центрів вільного доступу в Інтернет для користувачів чотирьох бібліотек міста Чугуєва. Центри входять в мережу бібліотек, обладнаних сучасними технологіями - центральної бібліотеки (на 5 робочих місць), бібліотеки для молоді (на 5 робочих місць), дитячої бібліотеки (на 3 робочих місця) і бібліотеки мікрорайону Дружба »(на 2 робочих місця). 

20-22 серпня в Харкові відбудеться тенісний турнір «Кубок губернатора»

20-22 серпня на тенісних кортах клубу «Парк» (м.Харків, вул. Сумська, 81) відбудеться турнір «Кубок губернатора» серед тенісистів-візочників. У ньому візьмуть участь тенісисти з Литви, Молдови та України. Змагання відбудуться у командному та особистому заліках. Початок замагань - 20 серпня о 10:00. Окрасою майбутнього свята стане перший в Україні турнір «Рівні можливості», в якому на корт вийдуть разом тенісисти-візочники і депутати харківської обласної та міської рад. Турнір відбудеться 20 серпня. Початок - о 15:00, нагородження переможців та призерів - о 18:00.

До Дня міста у Харківській обласній художній галереї відкриється виставка робіт художників-ветеранів Великої Вітчизняної війни

«День звільнення Харкова для всіх нас є дуже важливою подією. Кожен рік у місті та області увазі городян представляються заходи, присвячені Великій Перемозі. У цьому році, одним із заходів вартих уваги харків'ян та гостей міста стане виставка робіт Олександра Вяткіна і Степана Письменного «Нас залишилося тільки двоє ...». Виставка відкриється 21 серпня о 15:00 в Харківській обласній художній галереї », - відзначив в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. 

В листопаді в Києві відбудеться Міжнародний інвестиційний бізнес-форум з питань енергоефективності та альтернативної енергетики

З 09 по 12 листопада 2010 року у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ, пр-т Броварський, 15) відбудеться Міжнародний інвестиційний бізнес-форум з питань енергоефективності та альтернативної енергетики, який об’єднає спеціалізовані заходи: конференції, семінари, засідання за круглим столом, наради з питань енергоефективності та альтернативної енергетики, а також Національну виставку “Енергоефективність-2010”, VIII Міжнародну спеціалізовану виставку “КомунТех-2010” та VIII Міжнародний водний форум “Aqua Ukraine-2010”.  

Середня площа однієї лісової пожежі в Харківській області складає половину гектара

«Всього в Харківській області сталося на сьогоднішній день 3075 пожеж, 69 осіб загинуло. У лісах виникло 339 пожеж, знищено 151 гектар лісу. Виходить, що площа однієї пожежі складає близько 0,5 га. Ця цифра говорить про те, що організаційні заходи дають нам змогу вчасно виявити пожежу, швидко прибути до місця, локалізувати і не допускати розповсюдження вогню»,- повідомив в ході прес-конференції 19 серпня начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха.

Ніякої евакуації під час пожежі в Дворічанському районі не було. Але ми були до неї готові. Володимир Росоха

«Ми нікого не евакуйовували, тому що завдяки вжитим заходам не було очевидної загрози ні місцевим жителям, ні дітям, які відпочивають у таборі Південної залізниці. Але все до цього було готове. Діти були в таборі, але плани евакуації були задіяні: підготовлена техніка, місця, куди їх можна було евакуювати.Також для евакуації населення стояла в резерві достатня кількість автобусів та іншої техніки», - підкреслив у ході прес-конференції 19 серпня начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха.

Завод ім. Малишева розробив пожежний танк

Харківське ДП «Завод ім. Малишева» розробило зразок пожежного танка, який може подавати вогнегасні засоби на відстань 100 м. Зараз Міністерство оборони його доопрацьовує, після чого будуть проведені його випробування в м. Лозова. Планується, що цей танк буде знаходитися в Лозовій протягом всього часу, який буде потрібний на утилізацію боєприпасів. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха.

Щодо надання інвалідам першої та другої груп права на позачергове обслуговування

Інваліди першої та другої груп отримали право на позачергове обслуговування в касах міського та міжміського транспорту, а також на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності та підпорядкування, які надають будь-які послуги населенню. Відповідний зміни до 38 статті Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в України» підписав Президент України Віктор Янукович (Закон України № 2424-VI від 2 липня 2010 року).  

Місцеві жителі допомагали гасити пожежу в Дворічанському районі

Жителі села Жовтневе Дворічанського району, біля якого 18 серпня почалася пожежа, взяли активну участь у її гасінні. Щоб не допустити поширення вогню, пожежникам допомагали 171 чоловік з числа місцевого населення. Разом з підрозділами МНС, МВС, лісового господарства їм вдалося локалізувати пожежу до 20.40 години, а останні невеликі осередки вогню були ліквідовані о 5.30 19 серпня.

При гасінні лісової пожежі в Дворічанському районі були задіяні 2 вертольоти

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха, при гасінні лісової пожежі в Дворічанському районі було задіяні 2 вертольоти. Для проведення розвідки був задіяний вертоліт обласного управління лісового та мисливського господарства, для ліквідації пожежі - вертоліт МНС. «Він зробив 16 заходів, під час яких скинув 32 т води. Це зіграло вирішальну роль у ліквідації цієї пожежі», - підкреслив Володимир Росоха.

Внесені зміни до обласного бюджету на 2010 рік

Сьогодні на позачерговому засіданні сесії обласної ради були внесені зміни до обласного бюджету на 2010 рік. Зокрема, за рахунок зменшення розміру оборотної касової готівки обласного бюджету збільшується обсяг резервного фонду на суму 1 млн. грн. Зміни торкнулися також фінансування медичної, освітньої, культурної сфер, програм житлово-комунальної, будівної сфери та охорони навколишнього середовища. 

Пожежа в Дворічанському районі показала, що Харківська область готова до боротьби з вогнем. Володимир Росоха

Всі служби, які брали участь у гасінні пожежі в лісі Куп'янського лісництва в Дворічанському районі, спрацювали дуже оперативно і злагоджено, - вважає начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха. Це підтверджує, що область добре підготувалася до можливих пожеж.

Основна маса випадків загибелі людей відбувається на водоймищах, власник яких не визначений

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха, в області вживаються всі необхідні заходи щодо запобігання загибелі людей на воді. Зокрема, вже переглянуті більше 50% договорів про оренду водоймищ. У документ включається пункт про відповідальність орендарів за безпеку людей на воді. «Позитивним результатом цієї роботи стало зменшення кількості загиблих на орендованих водоймищах. Але, на жаль, ще є багато водоймищ, власник яких не визначений. Саме, там і відбувається основна маса випадків загибелі людей», - підкреслив Володимир Росоха.

В Україні на одне робоче місце претендує п'ять осіб

«Хоча за статистичними даними у червні рівень безробіття в Україні знизився і в попередньому місяці стабілізувався на рівні 1,4%, на кожне робоче місце в країні претендує п'ять осіб», - повідомив заступник голови облдержадміністраціі Юрій Сапронов.

Підприємства-учасники Сорочинського ярмарку формують позитивний імідж Харківщини. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов відвідав урочисте відкриття Національного Сорочинського ярмарку, яке відбулося 18 серпня в селі Великі Сорочинці Полтавської області. Цього року Харківську область на ярмарку представляють 16 підприємств. За словами віце-губернатора, багато підприємств, які хотіли виставити свою експозицію у Великих Сорочинцях, не змогли цього зробити через те, що і Сорочинський ярмарок, і виставкова акція «Барвиста Україна» в Києві відбуваються в один і той же час.

Харківщина стала абсолютним переможцем виставкової акції «Барвиста Україна»

ХОДА отримала Золотий символ абсолютного переможця Всеукраїнської виставкової акції «Барвиста Україна», яка проходить у Києві під патронатом Президента України і приурочена до 19-річчя незалежності країни. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. З 33 золотих символів у різних номінаціях 20 символів отримали підприємства та організації Харківської області. Серед них: Виробничо-комерційна фірма «Лоск», концерн «Райський уголок», ТОВ «ЛТД-Мангуст», обласний шкірно-верерологіческій диспансер, «Харківстандартметрологія», «Харківцукорзбут», «Салтівський м'ясокомбінат», «Безлюдівський м'ясокомбінат», Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, академік УАН О.І. Тихонов, «Харківський завод шампанських вин», ВАТ «Турбоатом», УПЕК+, ДП «Електроважмаш», Національний технічний університет «ХПІ», «Харківкомуночиствод», «Стальконструкція», «Ізюмський комбінат хлібопродуктів», ТОВ« Слобожанський ярмарок», ТОВ «Фірма «Зодіак».

Архів документів