Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася Всеукраїнська історико-краєзнавча філософська конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід»

У Харкові відбулася Всеукраїнська історико-краєзнавча філософська конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід»

З 20 по 22 січня Харківською обласною станцією юних туристів спільно з Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді та Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна було проведено Всеукраїнську історико-краєзнавчу філософську конференцію учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід».

Як повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА, учасниками конференції стали 120 юних краєзнавців з Полтавської, Івано-Франківської, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської, Харківської областей. Найбільш активними виявилися юні краєзнавці з Полтавщини, а також Куп’янського, Дворічанського, Богодухівського, Харківського районів, м.Куп’янська Харківської області.

Під час проведення конференції було організовано роботу секцій за напрямами: «У пошуках сенсу життя», «Духовні скарби мого краю», «Етнографічні особливості рідного краю», «Глобальні проблеми сучасності», «Життя, творчість, філософські погляди Г.С. Сковороди». Учасники конференції представили грунтовні доповіді з різних питань краєзнавства та філософії.

Окрім цього, в ході конференції учасники отримали змогу відвідати Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди в с. Сковородинівка Золочівського району Харківської області, де для них було проведено квест за темою «Літературна спадщина Г.С. Сковороди». Також для юних краєзнавців було організовано оглядову екскурсію по місту Харкову з відвідуванням Харківського державного історичного музею.