Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відкрилася меморіальна дошка Двічі Герою Радянського Союзу, Маршалові Радянського Союзу І. С. Конєву

Сьогодні, в День визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників, у місті відкрилася меморіальна дошка, покликана увічнити пам'ять великого полководця, який зіграв вирішальну роль у визволенні міста від окупантів - маршала І.С.Конєва. Пам'ятний знак встановлено на будівлі другого корпусу Харківського національного університету імені Каразіна (площа Свободи, 6).

У «Superior Golf Club» стартував відкритий чемпіонат Харкова з гольфу

Сьогодні в «Superior Golf Club» стартував основний турнір відкритого чемпіонату Харкова з гольфу. У чемпіонаті беруть участь професіонали і аматори з України (серед них - хокеїст Дмитро Христич і тенісист Андрій Медведєв) і з дружніх клубів Старого Оскола, Ростова, Москви (Росія).

Харків відзначає 67-у річницю визволення від німецько-фашистських загарбників

Сьогодні, в день визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників, відбулося урочисте покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку. Вшанувати пам'ять загиблих захисників міста прийшли голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, секретар Харківської міської ради, в.о.міського голови Геннадій Кернес, голова обласної ради Сергій Чернов, представники духовенства, громадських організацій, партій, ветерани, харків'яни і гості міста.

Делегація із Бєлгорода прибула з візитом до Харкова

Сьогодні в рамках співпраці між Харківською і Бєлгородською областями в інформаційній сфері до Харкова на святкування Дня міста прибула делегація Бєлгородської області у складі фахівців управління інформації та масових комунікацій адміністрації губернатора Бєлгородщини та журналістів провідних бєлгородських ЗМІ. Це вже другий обмін делегаціями. 5 серпня делегація Харківської області брала участь у святкових заходах на День міста у Бєлгороді.  

З Днем Незалежності!

Дорогі земляки! 19 років тому український народ почав будувати власну державу - сучасну країну з потужним економічним потенціалом та справжніми демократичними цінностями. Роки незалежності були напруженими, сповненими випробувань і труднощів. Та віра в світлу долю, самовіддана праця допомагають долати перешкоди на шляху до процвітання України. Вітаю вас з днем народження Батьківщини. Нехай це свято завжди буде символом єдності нашого народу і добрих справ в ім’я розквіту рідної землі. Нехай наступні роки будуть щасливими для рідної України і особисто для Вас. Голова Харківської обласної  державної адміністрації                     Михайло Добкін

На Свято-Олександрівській площі відбулося урочисте відкриття та освячення пам'ятника покровителю Харкова

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистій літургії, відкритті та освяченні пам'ятника священноммученику Олександру на Свято-Олександрівської площі. «Архієпископ Харківський, священномученик Олександр прожив не просте життя, але своїм прикладом він показав усім нам, як треба служити Господу і як необхідно прожити на землі ту коротку мить, яка відпущена кожній людині. Я хочу висловити слова глибокої вдячності всім, хто втілив цю ідею в життя », - звернувся до присутніх голова Харківської облдержадміністрації.

Тенісисти Андрій Медведєв та Євген Кафельников зустрілися з учасниками турніру «Кубок губернатора» серед інвалідів-візочників

Сьогодні відомі тенісисти Андрій Медведєв (Україна) та Євген Кафельников (Росія) зустрілися з учасниками турніру «Кубок губернатора» серед інвалідів- візочників, який відбувається на кортах клубу «Парк» (Харків). Учасники турніру з України, Литви, Молдови змогли поспілкуватися з іменитими тенісистами, взяти у них автографи, а також помірятися силами на корті.

«Нам судилося стати учасниками творення новітньої Української держави»

Привітання на адресу голови ХОДА Михайла Добкіна з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України надіслали голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова Верховної Ради автономної республіки Крим Володимир Константинов, голова Сумської обласної ради Володимир Токар, голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь, голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль, голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ, голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов:  

Зі святами!

Привітання з Днем Незалежності України, Днем Харкова та днем визволення нашого міста від фашистських загарбників надходять із різних міністерств та відомств України. «Харків славиться багатим історичним минулим та видатними винахідцями. Вписаний в історію як перша столиця України, Харків відіграв важливу роль у становленні науки та культури нашої незалежної держави.  

Харківщина приймає привітання

На адресу голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна продовжують надходити привітання з Днем визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників. «Наші народи об’єднує спільна історія, у якої не тільки славні подвиги, але і великі трагедії. Ми не лише пережили разом страждання та втрати у роки Великої Вітчизняної, але й були свідками величезної сили народного духу. У цей знаменний день дозвольте побажати Вам, всім мешканцям Харкова, а особливо ветеранам Великої Вітчизняної війни міцного здоров’я, миру, добра та благополуччя», - йдеться у телеграмі губернатора Курської області Російської Федерації Олександра Михайлова.  

Стартував маршрут «Вахта пам'яті», приурочений до Дня визволення Харкова

Сьогодні на залізничній ділянці Харків - Покотилівка (с.Филипівка) Харківської області відбувся Поминальний реквієм та церемонія покладання квітів до Меморіального комплексу загиблим військовополоненим червоноармійцям. Так почався маршрут «Вахти пам'яті» - спільного походу ветеранів та молоді по місцях бойових дій двох армій - визволителів Харківщини, приурочений до Дня визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників. Цього року в ньому беруть участь 35 ветеранів Великої Вітчизняної війни, керівники Харківської обласної державної адміністрації, представники райдержадміністрацій, громадських організацій, голови районних рад депутатів та молодіжних організацій. 

В Харківській обласній художній галереї відкрилася художня виставка  «Нас залишалося тільки двоє ...»

Сьогодні в Харківській обласній художній галереї відкрилася виставка робіт художників-ветеранів Великої Вітчизняної війни Олександра Вяткіна і Степана Письменного «Нас залишалося тільки двоє...».  

24 серпня відбудеться покладання квітів до Монумента Незалежності і святковий концерт

24 серпня о 10:00 на площі Рози Люксембург відбудеться покладання квітів до Монументу Незалежності України на честь 19-ї річниці Незалежності України, о 19.00 – святковий концерт на площі Свободи. 

Всі діти та вагітні жінки, хворі на цукровий діабет, безоплатно отримали  глюкометри і тест-смужки. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, всі діти та вагітні жінки, хворі на цукровий діабет, безоплатно забезпечені глюкометрами і річним запасом тест-смужок. Відповідно до сформованого в області реєстру глюкометри та тест-смужки отримали 461 дитина та вагітна жінка, які проживають в області.

Модель єдиного медико-освітянського простору в проведенні медоглядів школярів отримала підтримку Міністра освіти України. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у засіданні колегії Міністерства освіти та науки України, яке відбулося 20 вересня в Києві. Ігор Шурма виступив з доповіддю про проведення у Харкові профілактичних медичних оглядів школярів. Як зазначив Міністр освіти та науки Дмитро Табачник, досвід Харкова планується розповсюдити на всю Україну.

Визначено об'єкти для розміщення вболівальників фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року

 Обласною державною адміністрацією разом з Харківською міською радою проведено моніторинг щодо визначення переліку об’єктів для розташування вболівальників фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, які прибудуть до Харкова.  

У цьому році в Харківській області планується засіяти озимими культурами близько 480 тис.га. Віталій Алексейчук

В цьому році в Харківській області планується засіяти озимими культурами близько 480 тис.га. «100% всієї площі під посів озимих зернових культур має буди підготовлено. Насіння має бути якісним та протруєним від зовнішньої та внутрішньої інфекції. Повинна бути витримана технологія підготовки ґрунту під посів, тоді ми будемо мати чудові результати», - підкреслив під час міжрайонної наради з питань особливостей вирощування озимих зернових культур в господарствах Харківської області під урожай 2011 року та забезпечення господарств області насінням озимих культур заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Прес-конференція голови ХОДА

В понеділок, 23 серпня, о 15:00 в новому прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.  

23 серпня відбудеться on-line трансляція церемонії підняття Державного Прапора України

23 серпня о 10:30 на офіційному сайті Харківської обласної державної адміністрації відбудеться on-line трансляція урочистої церемонії підняття Державного Прапора України. 

Церемонію підняття Державного Прапора України транслюватимуть у прямому ефірі

23 серпня 2010 о 10:30, в прямому ефірі телеканалу ОТБ і 7 каналу відбудеться пряма трансляція урочистої церемонії підняття Державного Прапора України. Урочистості відбудуться за участю керівництва області та міста, представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, духовенства та молоді.  

В Харківському районі планується створити Союз підприємців, промисловців та аграріїв

Про це під час міжрайонної наради з питань особливостей вирощування озимих зернових культур в господарствах Харківської області під урожай 2011 року та забезпечення господарств області насінням озимих культур повідомив голова Харківської райдержадміністрації Віталій Зубкар.

Аграрії області зібрали 485 тис.т пшениці

Як повідомив під час міжрайонної наради з питань особливостей вирощування озимих зернових культур в господарствах Харківської області під урожай 2011 року та забезпечення господарств області насінням озимих культур заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, у 2010 році аграрії області зібрали 485 тис.т пшениці (476 тис.т озимої пшениці та 9 тис.т ярої пшениці). Середня урожайність по області склала 22,6 ц з га. На елеваторах вже заготовлено 118 тис. т пшениці 2-4 класу, тобто продовольчої пшениця, яка використовується для виробництва хліба.

Михайлу Добкіну продовжують надходити привітання з Днем незалежності України та Днем визволення Харкова

На адресу Харківської обласної державної адміністрації та її голови Михайла Добкіна продовжують надходити привітання з Днем незалежності України та 67-ї річниці визволення Харкова від німецько - фашистських загарбників.  

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко привітав Харківщину з Днем Незалежності

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко надіслав голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну та в.о. Харківського міського голови, секретарю міської ради Геннадію Кернесу привітання з Днем Незалежності України та 67-ю річницею звільнення Харкова від фашистських загарбників.

У Харкові вшанували пам'ять працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов'язків

22 серпня в Україні - День пам'яті працівників органів внутрішніх справ, загиблих при виконанні службових обов'язків. Напередодні цієї дати в Харкові відбулася церемонія покладання квітів  та факельна хода до пам"ятного знаку загиблим міліціонерам.

У Харкові вшанують пам'ять загиблих в роки Великої Вітчизняної війни військовополонених червоноармійців

22 серпня о 9.00 на залізничному переїзді Карачевка - Покотилівка відбудеться Урочиста церемонія покладання квітів до Меморіального комплексу загиблим військовополоненим червоноармійцям в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. У церемонії візьмуть участь керівництво обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, представники обласних ветеранських організацій.

Події дня

Сьогодні, 21 серпня, о 15:00 в Харківській обласній художній галереї (пл. Свободи, 5, Держпром, 4п., 1 поверх) урочисто відкриється виставка робіт художників-ветеранів ВВВ Олександра Вяткіна та Степана Письменного з нагоди 65-чя Перемоги у ВВВ та Дня визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників.  

Об’єкти житлово-комунального господарства на Харківщині готові до зими майже на 75%

На підготовку житлового фонду Харківської області до зими вже витрачено 34,4 млн.грн. із передбачених на це 48,4 млн.грн, що дозволило підготувати 11914 будинки (74,5%). На даний момент роботи продовжуються.

На станції метро «Холодна гора» відкрили пересадочний термінал

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистому відкритті нового пересадочного терміналу на станції метро «Холодна гора» та разом із секретарем Харківської міської ради, виконуючим обов'язки Харківського міського голови Геннадієм Кернесом оглянув частину холодногірського житлового масиву і поспілкувався з місцевими жителями. 

В Харківській області ростуть ліси різної категорії горючості, тому в деяких районах пожеж більше. Сергій Мусієнко

«У нас всі ліси різної категорії горючості, і в кожному лісгоспі є ділянки, які горять найбільше, і ті, які горять найменше. В Куп’янскому лісгоспі цього року взагалі два місяці не було опадів, крім того, ліси розтягнуті довгою смугою біля водоймища, куди зазвичай їде відпочивати багато людей, і тому там дуже часто виникають пожежі. Хоча там і приймаються всі необхідні заходи для їх попередження: ми влаштовуємо мінералізовані смуги, перекриваємо дороги, додатково висилаємо рейди і встановлюємо пости. На жаль, пожежі там трапляються, але ми вчасно їх виявляємо і швидко локалізуємо», - так начальник обласного управління лісового і мисливського господарства Сергій Мусієнко прокоментував кількість лісових пожеж у Куп’янскому районі.  

Архів документів