Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

10 млн. грн. буде виділено з міського бюджету на погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам ХКП «Міськелектротранс»

«Через заборону Кабінету Міністрів України на використання державних субвенцій на погашення заборгованості з виплати заробітної плати, ми тривалий час не могли вирішити цю проблему. Але, як повідомив на засіданні колегії ХОДА секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес, ХКП «Міськелектротранс» отримає 10 млн. грн. з міського бюджету на погашення цієї заборгованості », - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.   

До оплачуваних громадських робіт з початку року в області залучено 13,9 тис. осіб

На проведення оплачуваних громадських робіт з початку року використано 8,5 млн.грн, в тому числі службою зайнятості – 6,4 млн.грн, підприємствами – 1,9 млн.грн., з місцевих бюджетів виділено 767,1 тис.грн. Як результат, чисельність громадян, залучених до громадських робіт, збільшилась на 5,6 тис. осіб (або на 77,2%) та склала 13,9 тис. осіб. Про це сьогодні на засідання колегії ХОДА повідомив заступник голови облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

Ніщо не може замінити книгу: ні телевізор, ні Інтернет. Євген Савін

Проведення в Харківській області пересувного книжкового ярмарку - це пілотний проект, який в подальшому планується розширити. Про це повідомив під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.   

В сфері зайнятості населення області спостерігається позитивна динаміка

В сфері зайнятості населення області протягом 2010 року відбувались певні позитивні зміни внаслідок поступової стабілізації стану економіки області, а саме: суттєво скоротились обсяги вимушеної неповної зайнятості та вивільнення працівників, збільшились обсяги створення робочих місць, знизився рівень безробіття. Про це сьогодні на засідання колегії ХОДА повідомив заступник голови облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

За останні три місяці заборгованість з виплати заробітної плати в області зменшена на 35,5%

Як зазначив сьогодні під час засідання колегії ХОДА заступник голови облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, оприлюднення переліку підприємств-боржників з виплати заробітної плати, яке відбулося у липні, сприяло тому, що керівники 54 економічно активних підприємств та 5 підприємств-банкрутів ліквідували борги на суму майже 28 млн.грн. «Як результат, за даними моніторингу на 20 серпня загальні борги з виплати заробітної плати у серпні скорочені на 11,9% або на 15 млн.грн. Тобто за останні майже три місяці вони зменшені на 35,5% або 55 млн.грн. Заборгованість з виплати зарплати в області зараз складає 111,5 млн.грн», - підкреслив Ігор Шурма.

З наступного сезону у сфері оздоровлення дітей будуть впроваджуватися нові методи роботи. Євген Савін

Підводячи підсумки літньої дитячої оздоровчої кампанії, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зазначив, що треба вчитися працювати, використовуючи більш нові методи. Про це він сказав під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив».   

В Харківській області розробляються п’ятирічні плани утримання дитячих таборів

На даний момент про розроблення п'ятирічних планів утримання закладів прозвітували Балаклійська райдержадміністрація та Ізюмський міськвиконком, в процесі розроблення перебувають плани утримання закладів Барвінківського, Борівського, Вовчанського, Дворічанського, Зміївського, Золочівського, Красноградського, Краснокутського, Куп'янського, Лозівського, Харківського та Чугуївського районів, м. Харкова.

У деяких районах недостатньо серйозно підійшли до аудиту дитячих оздоровчих таборів. Михайло Добкін

«Я хочу звернутися зараз до керівників районів. Я незадоволений тим, як ми проводимо аудит існуючих і напівзакинутих таборів дитячого відпочинку. Прошу вас більш серйозно поставитися до цього доручення колегії, яке було дано більше 2 місяців тому, і провести якісний аналіз стану справ у всіх цих закладах», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін під час засідання колегії обладміністрації.

Святкування Дня Харківської області відбудеться в Краснограді

Святкування Дня Харківської області у цьому році відбудеться в Краснограді. Про це повідомив під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Створено оргкомітет та розроблена велика культурна програма, в якій візьмуть участь всі райони області. З'їдеться величезна кількість творчих колективів і просто жителів Харківської області. Буде чудове свято», - зазначив Савін. 

На Харківщині стартував обласний серпневий педагогічний тиждень

Завтра, 26 серпня, о 12:00 на базі ККЗ «Україна» (вул. Сумська, 35) відбудеться перше регіональне розширене засідання підсумкової колегії Головного управління освіти та науки ХОДА в рамках обласного серпневого педагогічного тижня за темою «Про підсумки розвитку освіти та науки Харківської області у 2009/2010 навчальному році та завдання на 2010/2011 навчальний рік». Цьогорічний обласний серпневий педагогічний тиждень підготовлений Головним управлінням освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації спільно з Департаментом освіти Харківської міської ради, комунальним закладом «Харківський обласний науково-методичний інститут безперервної освіти» та науково-методичним педагогічним центром Харківської міської ради.  

Проект рішення про створення обласного закладу «Центр оздоровлення та формування здорового способу життя дітей і молоді» буде винесено на розгляд сесії обласної ради

Продовжується робота з питання організації так званого харківського «Артеку», який буде створено на базі дитячого закладу «Аіст». Як повідомив в ході засідання колегії ХОДА заступник голови облдержадміністрації Євген Савін, на даному етапі вже створено концепцію та план розвитку центру оздоровлення, які проходять узгодження в робочих групах. «Проект рішення про створення обласного закладу «Центр оздоровлення та формування здорового способу життя дітей і молоді» планується винести на розгляд сесії обласної ради за результатами 9 місяців поточного року з метою виділення коштів із обласного бюджету на розробку проектно-кошторисної документації робіт по реконструкції», - повідомив Євген Савін.  

У липні - серпні 2010 року в області забезпечено в цілому стабільна цінова ситуація на споживчому ринку. Юрій Сапронов

У липні - серпні 2010 року в Харківській області забезпечено в цілому стабільна цінова ситуація на споживчому ринку. Про це на черговому засіданні колегії облдержадміністрації повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.    

Харківщина виконає план з оздоровлення дітей. Євген Савін

«Станом на 20 серпня оздоровленням та відпочинком охоплено більше 148 тисяч дітей, що становить 99% від запланованого. Майже на 100% виконано план з оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з малоообеспеченнх сімей та обдарованих. Таким чином, планові показники оздоровчої кампанії цього року, а саме 59,7% від загальної кількості та 100% дітей-сиріт, у Харківській області будуть виконані», - повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін у ході засідання колегії облдержадміністрації.  

Держінспекція з контролю за цінами в Харківській області перевірила суб'єкти господарювання у галузі виробництва та реалізації продуктів харчування на дотримання ними державної дисципліни цін

«Протягом липня - серпня 2010 року Держінспекцією з контролю за цінами у Харківській області було здійснено 19 перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в галузях виробництва та реалізації продуктів харчування з питань дотримання ними державної дисципліни цін. Встановлено порушення у 17 господарюючих суб'єктів (89,5%)», - зазначив в ході засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.  За словами заступника голови ХОДА, за підсумками здійснених у вищезазначеному періоді перевірок, застосовано адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 76,3 тис.грн., в т.ч. 50,9 тис.грн.-штрафи. 

Ситуація з цінами в Харківській області стабільна. Михайло Добкін

Ситуація з цінами в Харківській області стабільна. Про це заявив сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, над цим питанням серйозно працювали Головне управління економіки облдержадміністрації, Антимонопольний комітет та обласне управління з захисту прав споживачів. 

У кожному районі та місті Харківської області буде створено стратегічний план розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів

Відповідне розпорядження в ході засідання колегії ХОДА голова облдержадміністрації Михайло Добкін віддав своєму заступнику Євгену Савіну.

В Харківській області був впроваджений комплекс заходів з метою протидії необґрунтованого підвищення цін на основні споживчі товари. Юрій Сапронов

Як повідомив під час засідання колегії обласної державної адміністрації заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, в Харківській області формується система в роботі з аналізу цін на основні споживчі товари та був впроваджений комплекс заходів з метою протидії необґрунтованого підвищення цін на цю групу товарів. 

У Харківській області за підсумками оздоровчого сезону відбудеться зустріч з керівниками таборів

«За підсумками оздоровчого сезону цього року я прошу знайти час і спільно з Головним управлінням науки і освіти облдержадміністрації провести зустріч зі всіма керівниками літніх таборів.Там є низка питань, які накопичувалися роками. Наприклад, неможливість зачитувати як практику роботу вихователів, що створює проблему для того, щоб набрати туди компетентних людей. Потрібно подивитися, чи є у нас можливість на рівні області змінити ситуацію, а якщо ні, тоді я буду звертатися до Дмитра Табачника», - таке розпорядження в ході засідання колегії ХОДА віддав голова облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Триває конкурс на краще висвітлення  етнонаціональної проблематики

Державним комітетом України у справах національностей та релігій, Міністерством освіти та науки України, Міністерством культури та туризму започатковано конкурс на краще висвітлення етнонаціональної проблематики у засобах масової інформації. До участі в конкурсі запрошуються журналісти вітчизняних друкованих та електронних ЗМІ. Просимо до 31 серпня надсилати матеріали та публікації за адресою: 01025, м. Київ, вул. Володимирська, 9; контакти e-mail: s2777r@ukr.net, тел\факс 278-35-04.  

Події дня

Сьогодні, 25 серпня, о 10:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться засідання колегії обласної державної адміністрації. Засідання колегії транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ОТБ. Будуть розглянуті наступні питання: 1. Про погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до пенсійного фонду України та стан зайнятості населення області. 2.Про стан роботи з підготовки та проведення в області фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. 3. Про хід робіт з будівництва метрополітену. По завершенню засідання колегії в новому прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться брифінг голови ХОДА Михайла Добкіна за результатами колегії.  

Володимир Бабаєв отримав звання Почесний громадянин міста Харкова

Під час урочистих заходів на площі Свободи голова ХОДА Михайло Добкін та в.о. міського голови Геннадій Кернес урочисто нагородили харків’ян, які удостоєні цього року звання Почесний громадянин міста Харкова. Серед інших це високе звання отримав перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.  

Зі святом, улюблений Харкове! (доповнено)

На площі Свободи відбулися урочисті заходи, які у нинішньому році об'єднали в собі відразу кілька свят - 67-у річницю визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників, День міста і День Незалежності України. Зі святкової сцени з вітальними словами до присутніх на площі звернулися голова ХОДА Михайло Добкін та в.о. міського голови Геннадій Кернес.  

Наша область сильно мотивована, щоб відносини між Україною і Росією із суто дружніх переходили в практичну площину. Михайло Добкін

«Наші економіки дуже схожі одна на одну, наші промислові підприємства тісно інтегровані одне в одне. У нас дуже серйозна інтеграція автомобільних і залізничних доріг, є прекрасна можливість говорити на одній мові. У нас є багато того, що дозволить нам дуже швидко надолужити згаяне за роки прохолодних відносин. Наша область дуже сильно мотивована, щоб ці відносини з чисто дружніх переходили в практичну площину, і ми отримували серйозний економічний ефект»,- відзначив на прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін значення відродження тісних взаємин України з Російською Федерацією.  

Співпраця обласної та міської влади приносить відчутні результати

Запорукою успіху в розвитку будь-якої території є стабільна влада в регіоні та взаємодія різних гілок влади - зокрема, державної та місцевого самоврядування. Всього цього Харківська область до недавнього часу була позбавлена. «Можливість налагодити тісну співпрацю між облдержадміністрацією та виконкомом міської ради виникла в Харкові тільки в березні нинішнього року, з приходом на пост Президента Віктора Януковича», - про це сьогодні на прес-конференції заявив голова ХОДА Михайло Добкін.  

Для ряду харківських промислових підприємств успішне майбутнє полягає в кооперації з російськими підприємствами або пов'язане з російським ринком

Для ряду харківських промислових підприємств успішне майбутнє полягає в кооперації з російськими підприємствами або пов'язане з російським ринком. Про це сказав сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Якщо говорити про наші взаємини з Російською Федерацією, вигідно було б не конкурувати, а співпрацювати», - зазначив голова ХОДА. 

Життя регіону або політика відомства не повинна залежати від того, яке прізвище у міністра чи губернатора. Михайло Добкін

«Управління державою і вертикаль влади максимально ефективні тоді, коли в країні є ефективний єдиноначальник. Складно ефективно керувати губернаторами, які замість ухвалення серйозних, іноді непопулярних, але важливих рішень, будуть загравати з населенням перед виборами. Наше суспільство ще не має такої системи управління державою, яка не залежала б від персоналій. Але Президент вибудовує жорстку систему державної влади, при якій життя регіону чи політика відомства не буде залежати від того, яке прізвище у міністра або губернатора. Коли це станеться, тоді можна буде говорити про реформи, які зможуть привнести в наше життя таке поняття як виборність губернаторів», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи можливість введення в Україні системи виборності губернаторів.

Михайло Добкін має намір балотуватися в депутати Харківської обласної ради

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні на прес-конференції заявив про те, що має намір балотуватися в депутати Харківської обласної ради. «Рішення про висунення кандидатів буде ухвалювати обласна партійна конференція. Якщо колеги по партії мене підтримають, то я зареєструюся кандидатом у Харківську обласну раду по мажоритарному округу в м.Харкові», - підкреслив Михайло Добкін.

Преференції спільним українсько-російським високотехнологічним підприємствам дадуть поштовх розвитку економік Росії та України. Михайло Добкін

«На зустрічі в Харкові губернаторів з російського та українського боку було висловлено побажання про створення якихось преференцій для тих підприємств, які будуть перебувати у спільній власності і будуть ставитися до сфери або високих технологій, або будуть займатися створенням продукту з високою доданою вартістю. Це повністю виключить з кола претендентів на преференції всілякі посередницькі фірми, підприємства, які займаються переміщенням товарів через кордон, а преференції отримає тільки той, хто може творити й розвиватися і, розвиваючись самостійно, давати можливість розвиватися багатьом підприємствам, які так чи інакше будуть задіяні в реалізації цього проекту»,- сказав у ході прес-конференції 23 серпня голова ХОДА Михайло Добкін.

Робота Дирекції Ради прикордонних територій відновлена

У Харківській області мають намір відновити тісну співпрацю з прикордонними регіонами Росії. З цією метою відновлена робота Дирекції Ради прикордонних територій, яка покликана налагодити нові шляхи для спільної роботи прикордонних регіонів.

Мені дуже хотілося б, щоб Харківська та Бєлгородська області стали прикладом нового міждержавного співробітництва. Михайло Добкін

У Харківської і Бєлгородської областей є все необхідне для того, щоб налагодити максимально повне і ефективне співробітництво в різних сферах, - вважає голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Архів документів