Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Толерантність – як запорука плідної співраці та конструктивного діалогу

Толерантність – як запорука плідної співраці та конструктивного діалогу

25 січня до Управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації за телефоном звернулася особа, яка представилася членом комітету Харківської міської організації ВО «Свобода» Михайлом Соколовим. Було повідомлено, що начебто в одному з навчальних закладів Зачепилівського району вчитель використовував урок «як політичну трибуну» та «поливав брудом» ВО «Свобода». Крім того, було заявлено про нібито непрофесіоналізм працівника підрозділу Зачепилівської районної державної адміністрації, відповідального за внутрішню політику та зв'язки з громадськістю.

В ході службової перевірки, проведеної Управлінням, з'ясовано, що в діяльності вчителя (поважаної людини, автора книги «Голодомор 1932-1933 рр. на Зачепилівщині», нагородженої Указом Президента України за вагомий особистий внесок у вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу, активну діяльність на ниві висвітлення правди про голодомори в Україні орденом княгині Ольги III ступеня) не були наявні дії, спрямовані на дискредитацію жодної політичної партії. Також встановлено, що працівник Зачепилівської РДА (якому погрожували представники ВО «Свобода»), здійснюючи свої функціональні обов'язки на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, діяв виключно професійно.

Управління рішуче засуджує дії політичних сил, направлені на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в регіоні та заявляє про неприпустимість провокацій та отримання політичних дивідендів за рахунок дискредитації громадян. Управління закликає всі політичні партії, громадськії організації та жителів області до плідної співраці та конструктивного діалогу для забезпечння стабільності та розвитку Харківщини.