Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область на 9 місці серед регіонів України по розрахунках за газ

Харківська область на 9 місці серед регіонів України по розрахунках за газ

Рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ на сьогодні становить 36%. Серед усіх регіонів України область знаходиться на 9 місці. Про це повідомив під час брифінгу за підсумками селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  

«Ситуація така склалася не тільки у нас, але і у всіх регіонах. Це пов'язано з тим, що тривалий час не затверджувалися нові тарифи на теплопостачання та гаряче водопостачання. Зараз ми намагаємося максимально наздогнати всі платежі, і до кінця місяця рівень розрахунків значно підвищиться», - заявив заступник голови області. 

Начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива повідомив, що за аналогічний період опалювального сезону 2009-2010 г. рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за газ становив 45%. 

Валентин Дулуб зазначив, що також буде проведена робота з населенням. «Люди чекали, коли підвищать тарифи і якими вони будуть, чекали, платити чи ні, тому є затримка з платежами населення, хоча на сьогодні рівень платежів населення складає 78%. Це, звичайно, не 95%, як було на початку опалювального сезону, але, думаю, коли вже остаточно визначиться ситуація з тарифами, населення почне платити, тому що тарифи в області підвищилися всього на 10-12%», - сказав він.