Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Польща відстає у підготовці до Євро-2012

«Верховна контрольна палата Польщі після перевірки об'єктів, які необхідні для прийняття чемпіонату Євро-2012, прийшла до висновку, що Польща не встигне підготуватися до призначеного терміну. Майже половина з перевірених проектів відстає від графіка», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  Вчора на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації віце-губернатор повідомив, що якщо раніше у Харкові до підготовки до Євро-2012 велика увага приділялася будівництву аеропорту, стадіону, готелів, то зараз мова піде про визначення систем оперування та управління цими об'єктами. У той же час Юрій Сапронов відзначив відсутність у регіоні концепцій безпеки, охорони правопорядку та туристичної концепції.   

У Харківській області беруть менше хабарів у сфері земельних відносин, ніж в інших регіонах

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, Харківщина не потрапила у десятку регіонів, в яких найбільше дають «земельних» хабарів.  «Хоча в нашій області випадки отримання хабара чиновниками, на жаль, нерідкі, все-таки спостерігається позитивна динаміка в цьому питанні в порівнянні з іншими регіонами. Лідирують за отримання «земельних» хабарів у країні Крим, Київська область та Київ.Більше третини з 924 порушених кримінальних справ - це махінації із землями сільськогосподарського призначення.Корупція в цій, як і в інших сферах, обов'язково буде ліквідована, адже боротьба з явищем корупції - один з ключових пунктів Програми реформ Президента України Віктора Януковича », - зазначив Юрій Анатолійович. 

З навчального року 2010-2011 рр. профілактичні медичні огляди будуть проводитись у всіх школах області. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, з навчального року 2010-2011 рр. досвід проведення профілактичних медичних оглядів у школах Харкова буде розповсюджений на всі школи області.

Увага! Відкрита акредитація журналістів для висвітлення робочої поїздки Президента України в Харківську область

28 серпня Президент України Віктор Янукович відвідає з робочою поїздкою Харківську область, де візьме участь в церемонії відкриття терміналу міжнародного аеропорту «Харків». Журналісти, які висвітлюватимуть подію, мають акредитуватися до 17:30 26 серпня за тел. 700-03-31, 700-17-49. Для акредитація необхідно повідомити ПІБ, ЗМІ та паспортні дані.  

Пішов з життя талановитий керівник та громадський діяч Сергій Мусєєв

25 серпня на 51 році трагічно обірвався життєвий шлях генерального директора КП «Харківський метрополітен», почесного працівника транспорту України, академіка Інженерної академії України Сергія Зінятовича Мусєєва. Сергій Зінятович Мусєєв  народився 21 липня 1960 року. Після закінчення в 1982 році Донецького державного університету він поступив на роботу в ТВО «Харківкомунпромвод», де обіймав посади помічника генерального директора, начальника виробничого відділу. Служив у лавах Радянської Армії. Був ініціатором створення першого в Харківській області будівельного кооперативу «Комфорт». Протягом 1993-2005 років очолював концерн «АВЕК», фірму «Одяг», консалтингову компанію «Міколгруп». Протягом останніх п'яти років життя С.З.Мусєєва було пов'язане з КП «Харківський метрополітен». Властива йому ініціативність, творчий пошук, лідерські якості, сучасне ділове мислення допомогли в короткий термін провести реорганізацію роботи метрополітену, підвищити якість обслуговування пасажирів. Сергій Зінятовіч був людиною активної громадянської позиції. Він бачив Харків сучасним процвітаючим мегаполісом  і докладав всіх зусиль, щоб рідне місто таким і стало. За вагомий внесок у розвиток транспорту С. З.Мусєєв був нагороджений Почесною грамотою Кабінету міністрів України, Подякою Міністерства транспорту та зв'язку України, орденом Святого Миколи Чудотворця І ступеня, Почесною відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава», іншими нагородами. Світла пам'ять про талановитого керівника, вірного друга, світлу людину Мусєєва Сергія Зінятовіча назавжди збережеться в наших серцях. Добкін М.М., Кернес Г.А., Бабаєв В.М., Сапронов Ю.А., Дулуб В.Г., Хома В.В., Савін Є.Є., Алексейчук В.В., Шурма І.М., Ландсман В.А.

Події дня

Сьогодні, 26 серпня, о 12:00 в ККЗ "Україна" (вул. Сумська, 35) розпочнеться перше регіональне розширене засідання підсумкової колегії Головного управління освіти та науки ХОДА в рамках обласного серпневого педагогічного тижня за темою «Про підсумки розвитку освіти та науки Харківської області у 2009/2010 навчальному році та завдання на 2010/2011 навчальний рік».  

В ефірі – прес-конференція голови ХОДА

Відеозапис прес-конференції голови ХОДА Михайла Добкіна, яка відбулася 23 серпня, харків’яни та гості нашого міста зможуть побачити на 7 телеканалі: - у четвер, 26 серпня, о 19:30; на телеканалі ОТБ: - у четвер, 26 серпня, о 09:10 та о 17:35.  

В ефірі програма «Час влади»

Завтра, 26 серпня, о 19:30 на телеканалі ОТБ в ефір вийде програма «Час влади» за участю голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Свої запитання Михайлу Марковичу глядачі можуть надсилати на адресу електронної пошти tv@kharkivoda.gov.ua  

Народні умільці Харківщини будуть готувати сувеніри до Євро-2012

«Заплановано відновлення функціонування мережі салонів-магазинів з продажу українських сувенірів. Фінансування поки немає, але ми готові до вирішення цієї проблеми шляхом залучення народних майстрів до випуску сувенірної продукції. Також одним з першочергових завдань є розвиток придорожньої туристичної інфраструктури за основними маршрутами руху учасників та гостей чемпіонату Євро-2012», - повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін у ході засідання колегії обладміністрації.

У Харківській області розроблено 5 туристичних маршрутів

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА заступник голови облдержадміністрації Євген Савін, при підготовці до Євро-2012 розроблено 5 туристичних маршрутів по області: «Чугуїв - місто І.Рєпіна», «На батьківщину Г.Сковороди», «Від шедеврів природи - до шедеврів живопису», «Місцями бойової слави Харківщини», «Стародавні садиби Харківщини».

У IV кварталі 2010 року буде відкрито перший обласний інформаційно-туристичний центр

Про це сьогодні на засіданні колегії ХОДА повідомив заступник голови облдержадміністрації Євген Савін. Основна мета діяльності центру - організація, координація та безпосереднє проведення комплексних заходів щодо вирішення проблем туризму в Харківській області.

24 вересня в Харкові відбудеться виставка «Харківська туристична бієнале»

«З метою активної участі бізнесу в розвитку туристичної інфраструктури та залучення приватних інвестицій 24 вересня в Харкові відбудеться виставка «Харківська туристична бієнале». На виставці будуть представлені туристичні оператори, агенти, готелі, бази відпочинку. У рамках заходу будуть проведені конкурси на кращий проект з розвитку туризму в Харківській області, кращий туристичний маршрут, кращу презентацію туристичного потенціалу району, міста, об'єкта. Проведення виставки дозволить створити комплексний туристичний продукт, здатний задовольнити найвищі потреби туриста», - повідомив в ході засідання колегії обладміністрації заступник голови ХОДА Євген Савін.  

Підстав для підвищення ціни на хліб немає. Михайло Добкін

За словами голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, Головне управління економіки ХОДА, Державна інспекція з контролю за цінами, Головне управління з захисту прав споживача тримають цю ситуацію під контролем.  

Харківська область буде просити про державне фінансування для реконструкції пункту пропуску «Гоптівка» та будівництва другої тренувальної бази до Євро-2012

Голова ХОДА Михайло Добкін заявив про свій намір відправити листа на ім'я віце-прем'єр-міністра з питань підготовки до Євро-2012 Бориса Колесникова та першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва з питання фінансування декількох об'єктів чемпіонату в Харкові.

Харківська громада інвестувала в будівництво нового терміналу аеропорту більше 50 мільйонів гривень

«На сьогоднішній момент територіальна громада шляхом звільнення від перерахування на соціально-економічний розвиток, надання пільги з податку на землю,пільгової ставки оренди існуючих приміщень і повного зеленого світла в отриманні дозвільних документів вже інвестувала в будівництво нового терміналу Харківського аеропорту більше 50 мільйонів гривень. Я хотів би, щоб ми не виключали роль територіальної громади, яка бере участь у підготовці всіх без винятку об'єктів Євро-2012 », - підкреслив в ході засідання колегії обладміністрації голова ХОДА Михайло Добкін.

Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб в Харківській області не було необґрунтованого підвищення цін. Михайло Добкін

«Як інфляція, так і економічні процеси в нашій країні можуть приводити до суттєвого підвищення цін. Наше завдання - не допустити спекулятивних дій з боку підприємств і компаній, які шляхом створення штучної монополії здатні підвищити ціни на товари і послуги, що надаються», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.    

Юрій Сапронов зустрівся з представниками компанії «Амкор Тобакко Пекеджинг»

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів робочу зустріч з представниками компанії «Амкор Тобакко Пекеджинг». Директор компанії з операцій по Східній Європі Борис Каплун повідомив, що «Амкор Тобакко Пекеджинг» є світовим лідером з виробництва упаковки. У 2008 році фабрика, на якій працює 70 осіб, відкрилася в Дергачівському районі, але цьому передував тривалий процес отримання дозволів. «Ми абсолютно прозора компанія, тому з самого першого дня не давали нікому ніяких хабарів, для нас це неприйнятний шлях», - запевнив Борис Каплун.

Станція метро «Олексіївська» буде введена в експлуатацію цього року

Як зазначив сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації в.о. міського голови, секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес, цього року в Харкові обов'язково буде введена в експлуатацію нова, 29-а станція метро - «Олексіївська».

Вітаємо!

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав видатних харків’ян з високими урядовими нагородами. За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний і культурний розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 19-ї річниці незалежності України нагороджені: орденом “За заслуги” І ступеня ТІТОВ Микола Ілліч - перший заступник голови Харківської обласної ради; орденом “За заслуги” ІІ ступеня ПРОКОПЕНКО Іван Федорович – ректор Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди; орденом княгині Ольги ІІІ ступеня КОРОВАЙ Світлана Михайлівна – головний лікар міського клінічного пологового будинку із неонатологічним стаціонаром; медаллю "За працю і звитягу" ДАВИДОВ Володимир Іванович – начальник дистанції колії служби комунального підприємства “Харківський метрополітен”; присвоєні почесні звання:

Процес отримання дозвільних документів для об'єктів Євро-2012 потрібно максимально спростити. Михайло Добкін

«Необхідно вжити всіх заходів, щоб максимально швидко видавати дозволи на об'єкти, які пов'язані з підготовкою до Євро-2012. Існуюча система, яку зараз змінюють у Києві шляхом серйозних реорганізацій, не дозволяє швидко отримувати всі необхідні документи, тому я звертаюся до керівників відповідних організацій: в ручному режимі контролюйте отримання дозволів для тих об'єктів, які пов'язані з підготовкою міста до Євро-2012»,- підкреслив в ході засідання колегії обладміністрації голова ХОДА Михайло Добкін.

Найближчим часом може відбутися зміна керівництва заводу ім. Малишева

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом може відбутися зміна керівництва ДП «Завод ім. Малишева». «У вересні ми дуже серйозно будемо працювати над цим питанням», - підкреслив він. Голова ХОДА також зазначив, що зміна керівництва може відбутися ще на ряді підприємств області, де існують сумніви в тому, що керівники зможуть професійно вирішити проблему погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

На Харківщині буде відроджена Рєпінська премія

«Необхідно розробити на рівні області відродження Рєпінської премії, приурочити її до Рєпінських днів, які традиційно проводяться в нашій області. Потрібно відновити прекрасні традиції, які були у нас раніше, і які дозволили нам мати чудову колекцію лауреатів Рєпінської премії», - підкреслив в ході засідання колегії обладміністрації голова ХОДА Михайло Добкін.  

Михайло Добкін незадоволений ситуацією з виплатою заробітної плати в області

«Враховуючи, що в Харківській області як і раніше існує багатомільйонна заборгованість з виплати зарплати, а на деяких економічно активних вона продовжує зростати, я не можу бути задоволеним ситуацією в цілому», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Чугуєві планується відкрити музей приватних колекцій

До Євро-2012 на Харківщині необхідно оновити ряд культурних установ, які могли б бути цікавими для туристів. Зокрема, мова йде про Галерею лауреатів Репінської премії, яка знаходиться на балансі Чугуївського гарнізону.

Ряд питань підготовки Харківщини до Євро-2012 залишається невирішеним

Ряд питань підготовки області і міста Харкова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу вимагає невідкладних дій керівників різних рівнів. Про це заявив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Питання організації безпеки в ході матчів Євро-2012 будуть вирішуватися по-новому

«Зараз замість регіональних центрів безпеки , які не виправдали себе, готується новий указ президента про створення Національного міжвідомчого координаційного штабу для забезпечення правопорядку при проведенні матчів Євро-2012. Ми повинні швидко переорієнтуватися, щоб розуміти, що ми будемо робити в цьому напрямку», - повідомив голова ХОДА Михайло Добкін під час засідання колегії обладміністрації 25 серпня. Також голова області звернув увагу присутніх на випадки несанкціонованого використання офіційної емблеми Чемпіонату Європи, які дискредитують регіон перед УЄФА, і нагадав про необхідність встановлення в місті і області покажчиків на кількох мовах.  

За останній місяць з держбюджету надійшло 327,17 млн. грн. на фінансування об'єктів Євро-2012

Сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Юрій Сапронов повідомив, що за останній місяць на фінансування об'єктів Євро-2012 надійшло 327,17 млн.грн. з держбюджету, в тому числі на стадіон «Металіст» - 60,0 млн. грн., міжнародний аеропорт «Харків» - 120,0 млн. грн., метрополітен - 40,0 млн. грн., ремонт об'їзної дороги навколо Харкова - 29,0 млн. грн., комунальних доріг міста - 50,0 млн. грн., оновлення парку міських автобусів - 24,96 млн. грн. Також було виділено понад 17 млн.грн. на об'єкти охорони здоров'я, культури, комунальні дороги з міського бюджету. 

Харківщина досить активно працює по виконанню взятих на себе зобов'язань щодо підготовки всієї інфраструктури до матчів Євро-2012. Михайло Добкін

«Місто Харків і область досить активно працюють по виконанню взятих на себе зобов'язань щодо підготовки всієї інфраструктури до матчів Євро-2012. Залишилось, якщо я не помиляюся, 653 дня, це вже не такий великий часовий відрізок, тому прошу звернути особливу увагу на те, що вся робота повинна бути зосереджена на головних питаннях підготовки регіону до Чемпіонату Європи. Це спортивні об'єкти, аеропорт, транспортно-дорожня і туристична інфраструктура. Я прошу, щоб у нас була повна взаємодія між містом і областю, щоб ми не робили паралельно одну й ту ж роботу. Сьогодні в місті є достатньо напрацювань, які потрібно разом реалізовувати», - сказав голова ХОДА Михайло Добкін під час засідання колегії обладміністрації.

Ми розробимо нову концепцію надання транспортних послуг харків'янам та гостям міста. Михайло Добкін

«Цього року ми вперше будемо отримувати компенсацію за перевезення пільгової категорії пасажирів живими грошима, а не кліринговими заліками.Це дозволить нам направити ці гроші на виплату заробітної плати », - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Стадіон у П'ятихатках буде реконструйовано до 23 серпня 2011 року

«До 23 серпня наступного року це футбольне поле повинно бути повністю реконструйовано, огороджено, там повинні бути роздягальні, душові, все, що вимагає сьогодні УЄФА від тренувального поля», - сказав під час засідання колегії ХОДА голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів