Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для того, щоб зробити Харків привабливим для туристів, потрібен інвестор, який буде вкладати в цю справу гроші. Михайло Добкін

Для того, щоб зробити Харків привабливим для туристів, потрібен інвестор, який буде вкладати в цю справу гроші. Михайло Добкін

Як зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, Харків занадто молоде місто, щоб залучати любителів старовини, але достатній інтерес для туристів може представляти радянський період історії регіону.

«Ми перебуваємо в постійному пошуку всього того, що може приваблювати туристів. Безсумнівно, у нас є що подивитися і це пов'язано з радянським періодом. Ми були столицею, тут був перший уряд України, і якщо ми створимо відповідну інфраструктуру, ми маємо можливість при хороших інвестиціях зробити те, що буде туристичною родзинкою нашого регіону. Ця робота вже ведеться: стара будівля аеропорту реконструюється з радянському стилі, крім того, у центрі є два непогані гуртожитки, які можна розселити і зробити там готель у радянському стилі», - повідомив голова області.

За словами Михайла Добкіна, інтерес для туристів можуть представляти будівлі в стилі конструктивізму, а також спортивні споруди Харкова. Тим не менше, для того, щоб зробити Харків по-справжньому привабливим для іноземців, потрібні серйозні інвестиції.

«Головне - знайти правильну ідею, звичайно, але ми за рахунок муніципальних грошей цього не зробимо, тут потрібен серйозний інвестор, який буде вкладати гроші в цю справу», - підкреслив він.