Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська обласна державна адміністрація веде активну роботу з проблемними підприємствами регіону

Харківська обласна державна адміністрація веде активну роботу з проблемними підприємствами регіону

У Харківській області ведеться активна робота з промисловими підприємствами, які мають борги по заробітній платі та виплатам до Пенсійного фонду. Як повідомив в ході прес-конференції 1 лютого начальник управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко, керівництво області та профільного управління регулярно зустрічається з трудовими колективами великих підприємств,а також працює з керівництвом усіх заводів Харківської області.

«Харківська обласна державна адміністрація веде активну роботу з проблемними підприємствами регіону. Щоденно проводиться моніторинг заборгованості по заробітній платі та іншим соціальним заборгованостям, аналізуються можливі джерела погашення. Підприємствам-боржникам всіх форм власності були розроблені графіки погашення заборгованості, за виконанням яких здійснюється постійний контроль.Керівники, які зірвали затверджені графіки або нарощують борги, заслуховуються на колегіях, нарадах під керівництвом голови обласної адміністрації», - повідомив Юрій Гуренко.

За його словами, однією з основних причин зміни керівників на трьох промислових підприємствах в 2010 році стала недостатньо активна їх робота щодо погашення заборгованості із заробітної плати. Мова йде про завод імені Шевченка, заводі імені Малишева та Ізюмський тепловозоремонтний завод. Крім цього ведеться робота і з центральними органами влади, від яких залежить успішна робота харківських підприємств.

«Враховуючи, що основні боржники - це підприємства державної форми власності, обласна адміністрація веде роботу з центральними органами влади, яким підпорядковані ці підприємства. Представники обласної адміністрації постійно беруть участь у нарадах відповідних міністерств і відомств», - повідомив Юрій Гуренко.

 


 

Теги