Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я впевнений, що нинішній рік буде показовим у плані залучення інвестицій в Харківську область. Михайло Добкін

Я впевнений, що нинішній рік буде показовим у плані залучення інвестицій в Харківську область. Михайло Добкін

Незважаючи на те, що на початку 2010 року 58 мільйонів доларів іноземних інвестицій були виведенні з економіки Харківської області, вже до кінця року інвестиційний баланс був повністю відновлений. Як повідомив у ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент Харківська область посідає одне з провідних місць у рейтингу щодо залучення в регіон іноземних інвестицій.

«Наприкінці року відбувся ряд угод і рішень великих компаній, що дозволило нам з лишком надолужити зростання показника залучення інвестицій в наш регіон. За нашими розрахунками за обсягом залучених інвестицій Харківська область піднялася на 2-3 місце в країні, що є досить високим результатом, особливо якщо врахувати, що перше місце завжди за Києвом. Я думаю, що з Дніпропетровською областю ми можемо поборотися за 2-3 місце.

Я впевнений, що нинішній рік буде показовим у цьому плані. Ми проводимо низку серйозних переговорів з дуже великими компаніями, які готові інвестувати в реальний сектор економіки сотні мільйонів доларів, і якщо у нас це вийде, а я в цьому впевнений, то ми зробимо дуже серйозний ривок», - підкреслив Михайло Добкін.