Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з президентом компанії Al-Bader International Development Co. WLL шейхом Алі Махмудом

Юрій Сапронов зустрівся з президентом компанії Al-Bader International Development Co. WLL шейхом Алі Махмудом

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов обговорив питання інвестиційного співробітництва між Харківською областю і компанією Al-Bader International Development Co.WLL c президентом компанії шейхом Алі Махмудом з Кувейту.

Під час зустрічі Юрій Сапронов поінформував, що Харківська область є великим промисловим та сільськогосподарським центром, де розвиваються практично всі галузі народного господарства. «Особливо привабливим для інвесторів є сільське господарство регіону, оскільки Україна в цілому і Харківщина зокрема славляться своїми родючими землями. Максимально глибока переробка продукції АПК - ось той напрямок, на який слід звернути увагу інвесторам», - зазначив віце-губернатор. 
Президент Al-Bader International Development Co.WLL Алі Махмуд повідомив, що компанія працює на ринку більше 50 років і займається бізнесом у сфері телекомунікацій, IT-технологій, туризму, охорони здоров'я, будівництва і сільського господарства. На ринках Європи, Америки, Африки компанія реалізувала інвестиційні проекти на суму понад 9 млрд.доларів США. Алі Махмуд висловив зацікавленість бізнесменів Близького Сходу, зокрема з Кувейту і Саудівської Аравії, у співпраці з Україною.
«Сільське господарство є перспективною галуззю для співробітництва Кувейту і України, оскільки 99,9% продуктів харчування в Кувейт імпортується. Якщо ви прийдете до нас з вашим великим аграрним потенціалом і законодавством, яке буде стимулювати інвестиції, Харківська область може стати пріоритетним напрямком, в яке будуть вкладати гроші бізнесмени Перської затоки. У країнах Перської затоки всі дозволи на ведення бізнесу можна отримати за один день, тому залучити інвесторів звідти може тільки концепція українського єдиного вікна, коли всі дозволи виходять відразу в одному місці. Ми готові вкладати гроші Україні, так як бачимо політичну стабільність, міцний фундамент реформ, започаткованих Президентом Віктором Януковичем, глибоке розуміння проблем інвесторів з боку харківської влади», - заявив шейх Алі Махмуд. 
Юрій Сапронов відзначив, що за минулий рік Президентом і урядом було багато зроблено для полегшення роботи інвесторів, зокрема, скорочено кількість ліцензованих робіт та видів діяльності. Заступник голови облдержадміністрації та президент компанії Al-Bader International Development Co. WLL домовилися про детальному обговоренні інвестиційних проектів, переданих Юрієм Сапроновим р-ну шейху Алі Махмуда.

Теги