Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський регіон буде боротися за право реалізації національних проектів. Михайло Добкін

Харківський регіон буде боротися за право реалізації національних проектів. Михайло Добкін

Харківський регіон буде змагатися з іншими областями України за право брати участь у національних проектах. Про це в ході програми «Зворотний зв'язок» в ефірі на Харківському обласному радіо сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

«Необхідно пожвавити економіку Харківського регіону. Ми повинні повернути Харкову літакобудування, - акцентував глава області. - Країни колишнього СРСР готові купувати нашу якісну, конкурентоспроможну авіаційну техніку. Тому, якщо літакобудування буде частиною національних проектів України, які будуть отримувати державне фінансування, то воно зможе забезпечити економіці нашого регіону добрий старт». 

Михайло Добкін висловив упевненість, що Харківському регіону вдасться повернути втрачені ринки з продажу авіаційної та сільськогосподарської техніки. 

«У нас є підприємства, які готові виробляти конкурентоспроможну техніку. Але, разом з преференцією, що дозволяє вітчизняним тракторобудівникам зробити крок вперед і отримати держзамовлення, до них з'явиться нова вимога: створити пункти обслуговування техніки в кожному віддаленому районі області», - підкреслив він.

За словами Михайла Добкіна, в цих взаєминах буде витриманий певний баланс вимог: держави до бізнесу та бізнесу до держави. «Тут має бути рух назустріч один до одного, - зазначив керівник області. 

- Так можна говорити по кожній галузі. Якщо національний проект на законодавчій основі створює не тільки можливість фінансування з держбюджету, а й економічно захищає нашого товаровиробника - ми будемо боротися з іншими областями України за право брати участь у національних проектах».