Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 30 серпня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов.) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти та науки ХОДА Романа Шаповала, присвячена початку нового навчального року.  

Харківський термінал дозволить збільшити приток інвестицій в регіон. Михайло Добкін

Харківський термінал, який урочисто відкрився в суботу за участі Президента України Віктора Януковича, - яскравий взірець співпраці трьох сторін - місцевої, центральної влади та приватного бізнесу. Про це голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив в коментарі інформаційному агентству Інтермедіа-Консалтинг. "Сьогодні термінал – це завершення тривалої, кропіткої роботи тріумвірату держави, міста Харкова та бізнесу", - підкреслив він.  

Харків подає приклад об'єднання влади і бізнесу. Віктор Янукович

В Харкові відбулося відкриття нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Харків». Символічну стрічку перед входом в будівлю перерізали Президент України Віктор Янукович, віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та інвестор аеропорту Олександр Ярославський. Також участь в урочистій церемонії взяли керівники Харківської обласної та міської рад, депутати різних рівнів, представники громадськості, духовенства, офіційних зарубіжних делегацій, харків'яни і гості нашого міста. В ході брифінгу після церемонії відкриття нового терміналу Харківського аеропорту Президент України Віктор Янукович наголосив на новому для України досвіді роботи з інвесторами, завдяки якому термінал у Харкові був побудований в найкоротші терміни.

З відкриттям терміналу Україна входить у графік підготовки до Євро-2012. Віктор Янукович

Україна вчасно підготується до проведення чемпіонату Євро-2012, - упевнений Президент України Віктор Янукович. Незважаючи на те, що попереду ще багато будівництва, необхідний темп роботи вже взято, і можна не сумніватися в успіху.

Перспектива України – приймати зимові Олімпійські Ігри 2022 року

Президент переконаний, що Євро 2012 відкриває для нашої держави нові можливості. Він висловив упевненість, що фінальна частина чемпіонату з футболу Євро 2012 в Україні буде проведена успішно і надалі наша держава зможе готуватися до проведення Зимових Олімпійських ігор у 2022 році в Карпатах. "Ми розуміємо той рівень відповідальності, який на нас лежить і мені приємно відзначити, що на Харківському прикладі ми бачимо, як влада і бізнес об'єдналися і знайшли те рішення, яке потрібно для країни", - наголосив Віктор Янукович.  

З відкриттям цього терміналу ми набули нових транспортних можливостей. Віктор Янукович

Харківський термінал відповідає всім міжнародним стандартам і має дуже високу пропускну здатність. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час урочистого відкриття нового терміналу аеропорту. Зокрема, він підкреслив, що новозбудований термінал зможе приймати щороку 2 мільйона пасажирів, що у 4 рази більше, ніж зараз. "І Харків, який є східними воротами України, дійсно завдяки відкриттю цього терміналу стає таким східним українським центром. Це дуже важливо зараз для нашої країни, бо ми пішли шляхом реформ, а реформи передбачають значне залучення перш за все іноземних інвестицій і розвиток середнього і малого бізнесу в Україні", - зазначив Віктор Янукович.  

Харків відкрив нові «повітряні ворота»

Сьогодні в Харкові відбулося відкриття нового пасажирського терміналу міжнародного аеропорту «Харків». Символічну стрічку перед входом в будівлю перерізали Президент України Віктор Янукович, віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та інвестор аеропорту Олександр Ярославський. Також участь в урочистій церемонії взяли керівники Харківської обласної та міської рад, депутати різних рівнів, представники громадськості, духовенства, офіційних зарубіжних делегацій, харків'яни і гості нашого міста.  

Тариф на опалення і гарячу воду не зросте в тій пропорції, у якій підвищується ціна на газ. Євген Савін

«З людьми потрібно працювати, потрібно давати їм можливість оформляти субсидії. Звичайно, люди трошки шоковані тією інформацією, яку викидають ЗМІ, але це не зовсім та реальна ситуація, з якою вони зіштовхнуться. Держава компенсує вартість підвищення тарифу, і тариф не виросте в тій пропорції, у якій підвищується ціна на газ», - підкреслив у ході селекторної наради 27 серпня заступник голови ХОДА Євген Савін.

Інтернет має використовуватися як один із засобів для висвітлення діяльності районних адміністрацій. Вікторія Маренич

«Ми живемо в 21 столітті, але не всі районні державні адміністрації на сьогоднішній день мають свої сторінки в Інтернеті, де могли б всі дізнаватися про їх роботу. Інтернет має використовуватися як один із засобів для висвітлення діяльності районних адміністрацій. Якщо б на вашому офіційному сервері була сторінка, яка б розповідала про останні новини в житті району, спираючись на районні ЗМІ, то ви таким чином вбили б двох зайців», - з такими словами начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич звернулася до керівників районних адміністрацій під час селекторної наради 27 серпня.  

План проведення відкриття пересувної книжкової виставки-ярмарку по районах і містах Харківської області

Як зазначив під час відкриття виставки - ярмарку «Харківські видавці - районам області» заступник начальника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Василь Жигалко, пересувна виставка - ярмарок у вересні поточного року відвідає наступні райони і міста Харківської області: 10 вересня - Борівський район, 6 вересня - смт.Пісочин Харківського району, 17 вересня - м. Ізюм, 23 вересня - м. Люботин, 30 вересня - смт. Нова Водолага, м. Балаклія.  

Ремонт харківської окружної дороги буде завершено до 1 листопада

Ремонт харківської окружної дороги буде закінчено до 1 листопада. Про це заявив сьогодні під час інспекції окружної дороги заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. 

У рамках книжкової виставки «Харківські видавці - районам області»  поет В'ячеслав Романовський презентував свою нову книгу

На відкритті книжкової виставки - ярмарку в Куп'янську заступник начальника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Василь Жигалко зазначив, що у виставки - ярмарку «Харківські видавці - районам області» з'явилася гарна традиція - запрошувати харківських письменників для спілкування з читачами. Сьогодні до Куп'янська, з презентацією своєї нової книги «... А розстані серце не хоче!» приїхав харківський поет, член Харківського відділення Спілки письменників України В'ячеслав Романовський.  

За чотири останніх роки питання про переоснащення обласної державної телерадіокомпанії жодного разу не піднімалося. Вікторія Маренич

З березня 2004 року до початку 2010 року в Україні діяла державна програма «Журналіст», згідно з якою в країні було переоснащено 19 обласних державних телерадіокомпаній. Харківська область в цій програмі участі не взяла, незважаючи на те, що «ОТБ» давно потребує оновлення матеріально-технічної бази.

Триває робота з впровадження електронного обміну даними між підприємствами ЖКГ та управліннями соціального захисту населення

За інформацією в.о. начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Черняка, в області триває активна робота з впровадження електронного обміну даними між підприємствами ЖКГ та управліннями праці і соціального захисту населення.

Протягом 10-12 днів районним державним адміністраціям, управлінню у справах преси та інформації належить виконати значний об’єм роботи, який не виконувався протягом чотирьох років. Вікторія Маренич

В останні роки в Харківській області практично не приділялося жодної уваги проблемам районних та обласних комунальних засобів масової інформації. Зокрема, ні з газетою «Слобідський край», ні з обласною державною телерадіокомпанією не було укладено договорів про висвітлення діяльності ХОДА, не зважаючи на те, що до цього зобов’язує закон.

У Куп'янську відкрилася книжкова виставка «Харківські видавці - районам області»

Заступник начальника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Василь Жигалко та голова Куп'янської районної ради Сніжана Чернова сьогодні відкрили в центрі Куп'янська книжкову виставку - ярмарок «Харківські видавці - районам області».  

У серпні заборгованість із виплати зарплати на підприємствах ЖКГ області скоротилася на 2,8 млн.грн.

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради в.о. начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк, станом на 1 серпня заборгованість із виплати заробітної плат мали 24 підприємства ЖКГ (14,2% загальної кількості) на загальну суму 20 млн.грн., в т.ч. економічно активні підприємства - 19,7 млн.грн. За оперативними даними в серпні погашена заборгованість на суму 2,8 млн.грн., і станом на 26 серпня залишок боргу економічно активних підприємствах склав 16,9 млн.грн.

Необхідні договори між районними газетами та місцевими органами влади на Харківщині укладено лише в 7 районах

Згідно з українським законодавством, всі районні електронні та друковані ЗМІ, засновниками чи співзасновниками яких є районні адміністрації чи ради, мають укладати з ними договори. Саме таким чином має визначатися порядок фінансування засобів масової інформації. Тим не менше, в Харківській області, як і в цілому по Україні, далеко не всі районні ЗМІ уклали договори зі своїми засновниками.

Держава і місцева влада піклуються про районні комунальні ЗМІ. Вікторія Маренич

За підсумками засідання розширеного секретаріату Національної спілки журналістів України голова уряду Микола Азаров підписав ряд доручень, які спрямовані на вирішення ряду застарілих проблем Засобів масової інформації. В Харківській області вже взялися за виконання цих доручень.

Валентин Дулуб оглянув мобільний асфальтобетонний завод тресту «Дніпродорбуд»

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб оглянув мобільний асфальтобетонний завод Lintec, який встановлений в м. Дергачі Трестом «Дніпродорбуд». Завод забезпечує асфальт для ремонту харківської окружної дороги, підрядником робіт на якій є «Дніпродорбуд». 

Загальна заборгованість споживачів області за послуги теплопостачання складає 737,5 млн.грн.

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради в.о. начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк, загальна заборгованість споживачів області за послуги теплопостачання станом на 20 серпня склала 737,5 млн.грн., в т.ч. населення - 570 млн.грн., установи, що фінансуються державного бюджету - 24,1 млн.грн., місцевого бюджету - 58,6 млн.грн., інші споживачі - 44,6 млн.грн.

Рівень розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики області за газ складає 79%

Станом на 27 серпня рівень розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики області за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2009-2010 років складає 79%. Заборгованість складє 278,8 млн.грн. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив в.о. начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк.

На підготовку теплового господарства вже використано 58,3 млн.грн.

За інформацією в.о. начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Черняка, на підготовку теплового господарства області вже використано 58,3 млн.грн. з 62,2 млн.грн. (93,7%).

Підготовка об’єктів соціальної сфери до зими відбувається згідно з затвердженими графіками

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради в.о. начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк, станом на 26 серпня до зими підготовлено 902 школи із 918 (або 98,3%) на загальну суму 43,2 млн. грн.; 578 дитячих дошкільних закладів із 593 (або 97,5%) на загальну суму 3,62 млн. грн. Лікарні та лікувальні заклади підготовлено на 91% (884 од. з 972 од.) на загальну суму 4,5 млн. грн.

В області до зими підготовлено 74,5% житлових будинків

Станом на 15 серпня в області комплексно підготовлено до зими з видачею паспортів готовності 11 тис. 914 житлових будинків із 15 тис. 993 або 74,5%, у т.ч. 74,9% житлових будинків комунальної власності (по Україні - 77%). На підготовку житлового фонду витрачено 34,4 млн.грн. із 48,4 млн.грн. (71,1%). Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив в.о. начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк. 

На Харківщині розробляється програма роботи з сімейними насильниками

Останнім часом мешканці Харківської області стали частіше звертатися за допомогою у разі насильства в сім'ї. Це позитивний результат спільної роботи Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, соціальних служб і міліції, - вважає Лариса Козлова, заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді.

У Харкові стартувала акція «Я проти насильства»

Сьогодні в Харкові розпочалася спільна акція Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту і п'яти міжнародних європейських організацій, спрямована на боротьбу з насильством в сім'ї. На Харківщині акція проходить за підтримки Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту і триватиме до кінця вересня.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у липні поточного року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, у зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж липня 2010 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка на підприємстві стабільна.  

Україна посіла 49 місце в рейтингу кращих країн світу за версією журналу Newsweek

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, днями журнал Newsweek опублікував рейтинг 100 найкращих країн світу, в якому Україна посіла 49 місце, випередивши Росію, Білорусь, Казахстан та Азербайджан. «Незважаючи на досить високе місце в рейтингу, економіка України все ще залишає бажати кращого, особливо якщо подивитися на показники прибутків населення. У середньому в нашій країні прибуток на одну людину становить 2 800 доларів, тоді як у Канаді - 42 200 доларів. У категорії динаміки економіки за складністю ведення бізнесу Україна знаходиться на 142 місці, у той час як Росія - на 120 місці. А по сприятливості клімату для інвестицій та економіки ми на 66 місці.  

У Харківському районі оголошено фотоконкурс «Пізнай свій край!»

Харківська районна рада під патронатом голови Харківської районної державної адміністрації В. П. Збукаря та голови Харківської районної ради М. В. Третяка, за фінансової підтримки «Союзу підприємців селища Буди» оголошує фотоконкурс «Пізнай свій край!». У конкурсі можуть безкоштовно взяти участь як аматори, так і професійні фоторепортери та фотографи віком від 15 років. Кінцевий термін подачі фотографій та анкет учасників - 30 вересня 2010 року.

Архів документів