Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Бізнес повинен бути чесним стосовно людей і держави. Юрій Сапронов

Незважаючи на мільярдні обороти, ряд великих супермаркетів Харкова й України працюють на єдиному податку й платять у бюджет копійки. Про це розповів у ранковому ефірі обласного радіо заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. 

На овочі  у магазинах буде встановлений граничний рівень рентабельності

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов не прогнозує значного підвищення цін на овочі у зв'язку з аномальною літньою жарою.  "На ринки облдержадміністрація, безумовно, має менший вплив, але на овочі, які будуть продаватися в магазинах, буде встановлений граничний рівень рентабельності і якогось значного підвищення цін не буде. Я допускаю підвищення ціни на так званий "борщовий" набір на рівні 10, максимум 12%", - заявив Юрій Сапронов в ефірі обласного радіо. 

Дефіциту гречки в Харківській області не буде

Річна потреба Харківської області в гречці - 5,5 тис. тонн, очікуваний урожай - 7,5 тис. тонн, тому ніякого дефіциту крупи бути не може. Про це в ефірі програми "Ранковий ексклюзив" проінформував жителів області заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов

Михайло Добкін привітав зі святом Першого дзвоника учнів школи ХГУ «Народна українська академія»

Сьогодні в спеціалізованій економіко-правової школи з поглибленим вивченням іноземної мови ХГУ «Народна українська академія» відбувся 20-те, ювілейне свято Першого дзвоника. В урочистому заході взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Звертаючись до присутніх, Михайло Добкін зазначив, що шкільні роки є найщасливішими в житті, а також побажав вчителям, щоб у ювілейний рік Народна українська академія добилася ще більших успіхів, дітям - щоб новий навчальний рік був яскравим і багатим на приємні події, а батькам - щоб протягом усього навчального року очі їх дітей світилися радістю.

Пріоритет для влади - боротьба з корупцією. Юрій Сапронов

Як повідомив в ефірі програми "Ранковий ексклюзив" заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, для залучення інвестицій в Україну в першу чергу необхідно побороти корупцію.  "Найголовніше , що потрібно зараз зробити в Україні й те, що проголошує Президент України - боротьба з корупцією. Адже інвестор дивиться на країну як на потенційного партнера, куди він вкладе свої гроші, тому головне для нього - це відсутність корупції. З корупцією в нас у країні, на жаль, як і раніше проблема, але лінія Президента в цьому питанні тверда й ми на місцях її, безумовно, теж реалізуємо. Зараз у провадженні перебуває досить багато кримінальних справ по чиновниках різного роду", - підкреслив Юрій Сапронов.

Головне завдання міжнародного інвестиційного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" - формування позитивного іміджу Харківщини

Головне завдання традиційного міжнародного інвестиційного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", який буде проводитися в Харкові 16-17 вересня, - формування позитивного іміджу Харківщини. Про це розповів в ефірі обласного радіо заступник голови ХОГА Юрій Сапронов.

Бути аграрієм – це престижно!

Сьогодні в Харківському національному аграрному університеті ім. В. Докучаєва вже в 194(!) раз відбулося урочисте посвячення в студенти. До лав найстарішого та найзнанішого в Європі сільськогосподарського ВУЗу прийшли 604 молоді людини, які через 4,5 роки зможуть з гордістю причисляти себе до однієї великой сім’ї аграріїв. На велике студентське свято завітали і випускники різних років – заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, начальник Головного управління АПР області Ігор Зубрич, начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач, директор інституту рослинництва ім. Юр’єва Віктор Кириченко, голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар, заступник голови Харківської районної державної адміністрації з питань АПК Микола Рябков, Герой України Анатолій Криворучко, а віце-прем’єр-міністр України з аграрних питань Віктор Слаута надіслав вітальну телеграму.

Всі неправомірні вчинки попередніх керівників будуть оцінені правоохоронцями. Михайло Добкін

У Харківській області більшість людей другого рівня продовжують працювати, як працювали при попередніх губернаторах - при Авакові, багато хто - ще за часів Кушнарьова. З чиновників першого рівня залишився перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, а Ігор Терехов пішов працювати до міста. Про це голова ХОДА Михайло Добкін заявив в інтерв'ю ІА "STATUS QUO".

У Харківській області вже заборонено до реалізації понад 80 тонн контрафактного м'яса

У Харківській області створена спеціальна комісія, яка проводить обстеження всіх м'ясокомбінатів будь-якої форми власності, оптових баз і ринків, які торгують м'ясом. «Ми це проводимо з метою покласти край торгівлі контрабандним імпортним м'ясом», - заявив в інтерв'ю ІА "STATUS QUO" голова ХОДА Михайло Добкін. - Всю інформацію, яку зібрала ця комісія, ми передамо правоохоронним органам - нехай вони цим займаються. Адже що робиться? З-за кордону завозиться невелика партія нормального м'яса, розмитнюється, на нього видається сертифікат, робляться копії сертифіката, ставиться мокра печатка підприємства, підпис якогось неіснуючого директора, і під цей сертифікат привозять абсолютно непридатне для реалізації м'ясо.

Потреба Харківської області в продовольчому зерні складає 313 тис. тонн. Віталій Алексейчук

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука, на сьогоднішній день Харківська область має  485 тис. тон зерна озимої та ярої пшениці, з них 476 тис. тон озимої і 9 тис. тон ярої пшениці. "Нам потрібно на продовольче зерно 313 тис. і для промислового виробництва (хлібопекарські підприємства) 234 тис.тонн", - підкреслив Віталій Володимирович. 

Потреба хліба промислового виробництва для населення Харківської області складає 117,0 тис. тонн на рік. Віталій Алексейчук

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, потреба хліба промислового виробництва для населення Харківської області складає 117,0 тис. тонн на рік, у тому числі 80,2 тис. тонн масових сортів хліба. Що стосується фактичного виробництва хліба і хлібобулочних виробів на підприємствах за 7 міс. 2010 року воно склало 64,0 тис. тонн, в тому числі 48,8 тис. тонн масових сортів хлібу.  

В Харківської області буде вироблено не менше 100 тис. тонн цукру при потребі 114 тис. тонн. Віталій Алексейчук

При потребі Харківської області у цукрі 114 тис. тонн в цьому році буде вироблено не менше 100 тис. тонн. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. «На сьогоднішній день вага одного кореня цукрового буряка в цілому по Україні 350 – 380 грамів, в нас і в Бєлгородській області Росії – 245 грамів. Це дала себе знати засуха», - підкреслив він.

До уваги журналістів!

Завтра, 1 вересня, о 13:20 в Регіональному інституті держуправління Національної академії держуправління при Президенті України (пр.Московський, 75, 1-й пов., актова зала) розпочнуться урочисті збори з нагоди початку нового 2010/2011 навчального року.  

Мені доводиться стримувати себе в емоціях і оцінках, тому що за моїми вчинками будуть сприймати всю владу в цілому. Михайло Добкін

«Будучи харківським міським головою, я був підзвітний тільки харків'янам, ну і як член партії - керівництву партійної організації (тут і зараз нічого не змінилося). Це допомагало не коливатися при прийнятті тих чи інших складних рішень. Адже найголовніше - прийняти для себе внутрішнє рішення, а якщо сумніваєшся, то краще не починати. Будучи губернатором, я в разі будь-яких прорахунків можу викликати хвилю критики не тільки на свою адресу, але і на адресу керівництва країни. Тому відповідальність на цій посаді трохи інша - тут як ніколи відчуваєш себе членом великої команди», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін в інтерв'ю ІА "STATUS QUO".  

Потреба в молоці та молокопродуктах Харківської області складає 762,1 тис. тонн на рік. Віталій Алексейчук

Потреба в молоці та молокопродуктах Харківської області складає 762,1 тис. тонн на рік. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Очікуване виробництво молока складає 471,0 тис. тонн. Його дефіцит - 291,1 тис. тонн на рік, а забезпеченість - 61,8%», - підкреслив він. 

У 2010 році Харківська область буде забезпечена яйцями на 162%

Потреба Харківської області в яйцях на 2010 рік складає 646,6 млн. шт. Очікуване виробництво яєць складає 1048 тис. шт. Таким чином, відсоток забезпечення області яйцями складає 162%. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. 

В області буде достатньо соняшникової олії. Віталій Алексейчук

Як повідомив заступник голови ХОДА Виталій Алексейчук, потреба області у соняшниковій олії від урожаю 2010 року до урожаю 2011 року складає 35,9 тис. тонн. Для забезпечення такого обсягу виробництва олії потреба насіння соняшнику складає 85,4 тис. тонн. 

Потреба Харківської області в гречці буде задоволена повністю

Потреба Харківської області в гречці буде задоволена на 100%. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, потреба населення Харківської області у гречці – 5,6 тис. тонн. Для забезпечення такого обсягу виробництва гречаної крупи потреба зерна гречки складає 8,5 тис. тонн. На сьогоднішній день посіяно 15,7 тис. га гречки. Станом на 31 серпня гречка обмолочена на площі 14 тис. га, що становить 80,5%. Врожайність становить 5,3 ц/га, намолочено 7,4 тис. тонн гречки. 

Попереднє керівництво управління у справах преси та інформації буде притягнуто до відповідальності

Ініційована нинішнім керівництвом управління у справах преси та інформації ХОДА перевірка КРУ виявила, що в управлінні з 1 січня 2008 року повністю відсутня вся бухгалтерська документація. Про це повідомила в ефірі програми «Стоп кадр» начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.  «Я очолюю управління у справах преси та інформації ХОДА з 6 квітня 2010 року. За моєю ініціативою було проведено перевірку КРУ. З 1 січня 2008 року відсутня бухгалтерська документація управління. Я сподіваюся, що правоохоронні органи зроблять свої висновки», - заявила Вікторія Михайлівна.  

У Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна відбулося посвячення в студенти

Сьогодні відбулося урочисте посвячення в студенти Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман звернувся до студентів  зі словами: «Дорогі друзі, від імені голови Харківської державної адміністрації Михайла Добкіна, я вітаю Вас з початком нового навчального року. У нашому чудовому місті є чудовий університет, один з кращих університетів Східної Європи. Дорогі першокурсники, сьогодні Ви стаєте його студентами. Помножте славу нашого чудового міста, помножте славу університету. Щастя всім Вам та успіхів у всьому!" 

На площі Свободи працює шкільний ярмарок

З 25 серпня по 12 вересня на головній площі Харкова працює традиційний шкільний ярмарок, на якому можна купити все необхідне до школи, а також одяг, якісні продукти харчування і посадковий матеріал для дачних ділянок.

Держкомтелерадіо має провести інвентаризацію технічного стану державних телерадіокомпаній. Вікторія Маренич

«На сьогоднішній день у Європі чи США існує дуалістична модель телебачення. З одного боку – суспільне, яке живе на податки і ті гроші, які платять на розвиток конкретного каналу чи програми. А з іншого боку – це приватні структури. Ми теж маємо йти до цього, але перш за все, Держкомтелерадіо має провести інвентаризацію технічного стану державних телерадіокомпаній, а також переоснастити їх, щоб вони мали рівні умови і могли конкурувати з іншими організаціями, які представлені на ринку. Ви знаєте, що 19 обласних телерадіокомпаній вже змогли переоснаститися в рамках програми «Журналіст», яка діяла останні роки, але тодішні очільники Харківської обласної державної адміністрації, очевидно, вирішили, що їм не потрібен такий конкурент, як добре технічно оснащена телерадіокомпанія», - зазначила в ході програми «Стоп-кадр» на обласному телебаченні начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Відшкодування ПДВ для компаній-експортерів українського зерна і деревини доцільно скасувати. Юрій Сапронов

Відшкодування ПДВ для компаній-експортерів українського зерна і деревини доцільно скасувати. Про це заявив заступник голови Харківської обладміністрації Юрій Сапронов.  «Я вважаю, що в експортовані продукти спочатку потрібно додати вартість. Тобто вивозити не деревину, а готові меблі, не зерно, а готовий продукт. Говорити про додану вартість при експорті зерна безглуздо, адже вона складається тільки з витрат на паливно-мастильні матеріали. Це невеликі гроші для такого високоприбуткового бізнесу. Давайте підтримувати в першу чергу тих, хто більше вкладає у створення кінцевого продукту. Максимально глибока переробка сільськогосподарської продукції - це і інвестиції, і робочі місця, і технології, і податки», - сказав віце-губернатор. 

В Харківській області зі свободою слова все добре. Вікторія Маренич

До управління в справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації жодного разу не звертався жоден журналіст і не говорив про те, що на нього здійснюється тиск. Про це в ефірі телепрограми «Стоп кадр» заявила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.  

Україна потребує скорочення кількості чиновників. Юрій Сапронов

Одним з ключових пунктів Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов вважає скорочення державного апарату. «За останні п'ять років чисельність працівників держуправління збільшилася майже на 24 тисяч осіб, вдвічі збільшилися витрати держави на заробітну плату для них. Це зумовило додаткові проблеми. Чим більше чиновників, тим менше їх ККД. При невеликій зарплаті така величезна кількість держуправлінців незмінно породжує корупцію, яка стала справжнім бичем в нашій країні», - відзначив віце-губернатор.

В Україні на часі питання створення суспільного телебачення. Вікторія Маренич

Українське суспільство готове до створення інституту суспільного телебачення, але передовсім необхідно вибудувати схему, за якою воно буде сформовано, - наголошує начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Податок на нерухомість торкнеться тільки тих, чия жилплоща перевищує норму 40 кв. м на людину

Про податок на нерухомість, який включений в проект нового Податкового кодексу, доцільно говорити тільки для власників тих квартир, площа яких перевищує норму в 40 кв. м на людину. Інше житло податком обкладатися не буде. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. 

Події дня

Сьогодні, 31 серпня, об 11:00 біля входу в Головний корпус ХНУ ім. Каразіна (пл. Свободи, 4) розпочнеться урочиста церемонія посвячення в студенти.  

Кожна держава зобов'язана мати важелі впливу на ситуацію на продовольчому ринку країни. Михайло Добкін

Кожна держава зобов'язана мати важелі впливу на ситуацію на продовольчому ринку країни.Про це заявив в ефірі на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.   «Є таке явище як сезонне зростання цін і зниження вартості тих чи інших товарів. Антимонопольний комітет, Державна інспекція з контролю за цінами, Головне управління економіки ХОДА, всі вони будуть здійснювати певні дії, які дозволять нам уникнути різких перепадів у вартості того чи іншого продукту ", - відзначив він.

Вся енергія керівництва і колективу заводу імені Малишева повинна бути спрямована на те, щоб повернути минулу славу підприємству. Михайло Добкін

Керівництво заводу імені Малишева неефективно працює, через що підприємство поступається раніше зайняті позиції на ринку збуту. У зв'язку з цим завод завантажений лише на 10 - 15% від своїх потужностей, а співробітники не отримують вчасно заробітну плату. Вивести підприємство з кризи може тільки хороший антикризовий менеджмент, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Архів документів