Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Держава доб'ється результатів у сільському господарстві протягом двох років. Михайло Добкін

«Чомусь у нас соромляться говорити і визнавати, що ми аграрна країна. Маючи такі прекрасні чорноземи, такі простори, такі технології і клімат, ми зобов'язані годувати не тільки себе, але і всю Європу. Ми повинні бути головними гравцями на ринку зерна, м'яса, соняшника та інших сільськогосподарських культур. Сьогодні, на жаль, питання вже навіть не стоїть про те, щоб ми просто виконали свої незначні зобов'язання перед іноземними партнерами і за ф'ючерсними контрактами поставили те зерно, яке повинні були поставити. Вже йде мова про те, що ми повинні прикладати дуже серйозні зусилля, щоб нагодувати власну країну і нічого не імпортувати. Але я думаю, що держава, обравши правильну політику відносно сільського господарства і провівши ряд активних дій, в тому числі і скасувавши мораторій на продаж землі, доб'ється врешті-решт результатів протягом двох років»,- зазначив голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні.

Головне завдання на найближчі 5 років - реалізація програми «Україна для людей». Михайло Добкін

«Найголовніше завдання, яке нам доведеться вирішувати в найближчі 5 років, - це реалізація програми «Україна для людей» Президента України Віктора Януковича», - заявив в ефірі телепрограми «Час влади» телеканалу «ОТБ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Співпраця фінансового сектора економіки та сільського господарства - це запорука успіху на багато років вперед. Михайло Добкін

Для того, щоб в Україні розвивалося сільське господарство, одних інвестицій мало, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, серйозне ставлення до землі вимагає величезних фінансових вкладень, які не можуть бути забезпечені тільки інвесторами. Прийнятним варіантом для аграріїв такій ситуації стає співпраця з банками.

Проект Податкового кодексу є оптимальним. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, сьогодні Уряд презентує проект нового Податкового кодексу для ЗМІ. «Вчора на засіданні уряду Прем'єр-міністр України Микола Азаров назвав існуючий проект Податкового кодексу оптимальним. Його основна суть у тому, що податки будуть платити всі, але в різних розмірах. Буде досить велике податкове навантаження на багатство і споживання і мінімальне - на інноваційний розвиток вітчизняної економіки. У результаті таких нововведень бізнес має стати більш соціально відповідальним, а приплив інвестицій в країну - збільшиться», - висловив впевненість віце-губернатор.  

Відродження села потрібно починати з дитячих садочків. Юрій Сапронов

«Актуальною і своєчасною є пропозиція прем'єр-міністра України Миколи Азарова про створення навчальних комплексів при реконструкції старих і будівництво нових шкіл у сільській місцевості. Це дозволить дітям із глибинки не тільки вчитися на території школи, а й сприятиме їх загальному розвитку, що надалі дасть їм можливість бути однаковими за рівнем та якістю знань зі своїми міськими однолітками», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.  

Події дня

Сьогодні, 3 вересня, о 10:00 в приміщенні школи вищої спортивної майстерності (Динамівська, 5-А) відбудеться відкриття V літніх спортивних ігор молоді України з бадмінтону. Об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться засідання круглого столу до 245-річчя Харківської області «Внесок політичної, наукової, культурної еліти Слобожанщини в розвиток Російської імперії, СРСР, України, світу». О 13:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня підприємця. О 15:30 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада. На порядку денному, зокрема, про початок нового 2010-2011 навчального року та основні проблеми щодо забезпечення навчального процесу та інші питання.

Вадим Ландсман взяв участь у відкритті дитсадка в Борівському районі

2 вересня 2010 року, відбулося урочисте відкриття дошкільного навчального закладу в селі Гороховатка Борівського району, який відновив свою діяльність після 13-річної перерви. У відкритті дитячого саду взяли участь заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, голова Борівської районної державної адміністрації Володимир Сенчук, голова Борівської районної ради Ганна Солярова та депутат Харківської обласної ради Сергій Кадацький.

Господарствам, посіви яких постраждали в результаті недавньої стихії, буде надано допомогу

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, господарствам, посіви яких постраждали в результаті недавньої стихії (зокрема, зливи з сильним вітром пройшли в Золочівському та Коломацькому районах), буде надана допомога. «Зараз проходить процес оформлення необхідних документів. Допомога буде обов'язково», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Робота комісії по боротьбі з контрафактною продукцією дає свої результати

«За останній місяць закупівельна ціна на м'ясо на Харківському м'ясокомбінаті збільшилася. Це результати роботи тієї комісії, яка бореться з контрафактною продукцією, виявляє неякісну сировину, яку чомусь прийнято називати імпортним м'ясом. Від цього ми отримаємо можливість нормально планувати роботу сільгосппідприємств, отримувати додатковий прибуток до бюджету, а в кінцевому результаті ми отримуємо більш якісний продукт, тому що для його виробництва використовується більш якісна сировина»,- зазначив у ході робочої поїздки до Кегичівський район голова ХОДА Михайло Добкін.

У Харківській області планується розробити програму розвитку сільського господарства

Як повідомив у ході візиту до Кегичівського району голова ХОДА Михайло Добкін, в області необхідно розробити програму розвитку сільського господарства, яка фінансуватиметься з обласного та державного бюджетів. У програмі передбачається врахувати досвід усіх найуспішніших сільськогосподарських підприємств регіону.

У Харківській області високий показник забезпечення дітей місцями в дошкільних установах

Проблема з дитячими дошкільними установами стоїть гостро по всій Україні. Харківська область за рахунок міста Харкова має більш високі показники забезпечення дітей дошкільною освітою, ніж по всій Україні, але 100% показник ще не досягнуто. Про це заявив сьогодні під час робочої поїздки до Кегичівський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харків відвідають учасники Х Катинського моторейду

8-9 вересня 2010 року Харківську область відвідають учасники X щорічного Катинського моторейду з метою вшанування пам'яті загиблих у 1940 році польських офіцерів. 

Михайло Добкін відвідав ВАТ "Насінневе" Кегичівського району

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав ВАТ "Насінневе" Кегичівського району, де ознайомився з роботою тваринницького комплексу та оглянув доїльний цех, обладнаний італійської системою доїння корів «Мілклайн», котра дозволяє розподіляти навантаження на операторів машинного доїння. На одного оператора припадає 120 голів.

Отримані Харковом нагороди Європи допоможуть регіону розвиватися. Віола фон Крамон

Депутат парламенту Федеративної Республіки Німеччина Віола фон Крамон в ході зустрічі з заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим зазначила величезне значення, яке мають для розвитку регіону отримані Харковом нагороди Ради Європи. «Те, що ви отримали такі нагороди Європи - це дуже добре, це дозволить вам розвиватися й бути прикладом для інших регіонів, це буде заохочувати ваше життя в усіх напрямках. Люди, які раніше не знали, де знаходиться Харків, тепер будуть звертати увагу - що це за регіон, за що його нагородили, що в ньому може бути цікавого», - підкреслила вона.  

Михайло Добкін ознайомився з ходом ремонтних робіт у Кегичівському дитячому садочку № 2

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з ходом ремонтних робіт у дитячому садочку №2 селища Кегичівка.  Дитячий садочок не працює з 2000 року. За рішенням Кегичівської райдержадміністрації та місцевих органів самоврядування була розпочата реконструкція цього закладу. Планується, що в ньому буде 4 групи для дітей, пральня та харчоблок.   

До кінця року в Харкові відкриються два нових консульства

«На даний момент в Харківській області працює Генеральне консульство Республіки Польща і два Почесних консульства держав-членів Євросоюзу - Австрійської Республіки і Республіки Словенія. До кінця 2010 року ми відкриємо ще два представництва Почесних консульств - Чехії та Словаччини. У першій половині 2011 року ми плануємо також відкрити ще два Почесних консульства - Чорногорії та Естонії. Всі необхідні узгодження пройдені на рівні Міністерств закордонних справ, на рівні урядів, і ця справа знаходиться на фінішній прямій», - повідомив в ході зустрічі з офіційною делегацією з Німеччини заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

У Харкові буде відкрито новий авіарейс «Берлін-Харків»

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, під час офіційної зустрічі з німецькою делегацією було повідомлено про відкриття нового авіарейсу «Берлін-Харків». «Це стало можливим завдяки домовленості між німецькими авіакомпаніями Air Berlin, Lufthansa і української Donbassaero. Упевнений, що даний крок відкриє нові можливості у розвитку харківського аеропорту і реалізації програм підготовки міста та області до проведення фінальної частини ЄВРО-2012», - підкреслив віце-губернатор.

Найбільш пріоритетні напрямки для Харківської області - це економіка, соціальна сфера та екологія. Юрій Сапронов

Харківська область активно працює в напрямку євроінтеграції, - зазначив під час зустрічі з німецькою делегацією заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Найбільш важливі галузі, в яких Харківщина готова співпрацювати з бізнесменами з Німеччини - це економіка, екологія та соціальна сфера. Крім цього в списку пріоритетів залишається підготовка до Євро-2012.

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області в 2010 році збільшився на 23%

У ході зустрічі з німецькою делегацією 2 вересня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов відзначив зростання основних економічних показників в Харківській області, яке було зафіксоване в 2010 році.

На Меморіалі Слави відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 65-річниці закінчення Другої світової війни

Cьогодні на Меморіале Слави в Лісопарку відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 65-річниці закінчення Другої світової війни. У церемонії взяли участь: перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Микола Тітов, представники міського виконавчого комітету, ветеранських та політичних організацій міста Харкова.  

Михайло Добкін побажав учасникам семінару «День поля - 2010» успіхів у роботі

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук і голова Харківської облради Сергій Чернов взяли участь у відкритті міжнародного науково-практичного семінару «День поля - 2010». Звертаючись до присутніх, Михайло Добкін зазначив: «Стало доброю традицією збиратися на початку вересня тут, в Кегичівському районі, на свято «День поля». Головний критерій роботи аграріїв - це гарний врожай. Для такого врожаю потрібно дуже багато зусиль, застосування сучасних технологій і техніки. Сьогодні тут зібралося більше двох тисяч аграріїв з усієї України та з-за кордону для того, щоб поділитися досвідом та обмінятися здобутками». Губернатор побажав всім присутнім продуктивної роботи і успіхів в майбутніх починаннях.

Розпочалася робоча поїздка голови ХОДА до Кегичівського району

Голова ХОДА Михайло Добкін з робочою поїздкою відвідує Кегичівський район, де в ці хвилини бере участь у відкритті міжнародного науково-практичного семінару «День поля - 2010», який відбувається на базі ТОВ Агрофірма «Сади України».  Перед відкриттям семінару голова ХОДА ознайомився з демонстраційним полем АФ «Сади України», виставковими експозиціями техніки та засобів захисту рослин.

Харківщина обов’язково співпрацюватиме з аграріями Росії. Віталій Алексейчук

Аграрії Харківщини не лише вивчатимуть сільськогосподарський досвід регіонів Російської Федерації, які межують з нашою областю, а й впроваджуватимуть з ними тісну співпрацю з питань реалізації готової продукції. Про це заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук наголосив під час прес-конференції учасників міжнародного науково-практичного семінару «День поля – 2010».  

Юрій Сапронов зустрівся з офіційною делегацією з Німеччини

02 вересня відбулася зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова з депутатом парламенту Федеративної Республіки Німеччина Віолою фон Крамон, науковим співробітником Петрою Марграф та Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в м. Донецьк Клаусом Цилликенсом.

У Харкові обговорять внесок Слобожанщини в розвиток Російської імперії, СРСР, України та світу

До святкування Дня Харківської області газета «Слобідський край» і Центр краєзнавства ХНУ ім. В.Н.Каразіна реалізують спільний проект «Від Слобідсько-Української губернії до Харківської області - 245 років», в рамках якого відбудеться цикл «круглих столів» за участю наукової, культурної, журналістської громадськості. 3 вересня в 11:00 в малій залі Будинку рад відбудеться «круглий стіл» «Внесок політичної, наукової, культурної еліти Слобожанщини в розвиток Російської імперії, СРСР, України, світу». У заході візьмуть участь головний редактор газети «Слобідський край» Вікторія Лукашова, ректор ХНУ ім. В.Н.Каразіна Віль Бакіров, ректор ХДУ «НУА» Валентина Астахова, представники Харківської облдержадміністрації та облради, вчені і журналісти.

Президент оголосив війну з корупцією. Юрій Сапронов

«Днями, перебуваючи з візитом в Берліні, Президент України Віктор Янукович оголосив «велику боротьбу з корупцією». Адже ні для кого не секрет, що корупція в нашій країні вже перейшла всі можливі і неможливі межі. Саме це явище відлякує від України потенційних інвесторів, адже хто захоче вкладати гроші в країну з нестабільною економікою, яка багато в чому залежить від примхи чиновників-корупціонерів. Як можна довіряти країні, в якій за гроші можна купити все?" - підкреслив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Податковий кодекс потрібно ухвалювати якомога швидше. Юрій Сапронов

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, Президент України Віктор Янукович дав главі Уряду Миколі Азарову доручення до 6 вересня оголосити результати громадського обговорення проекту нового Податкового кодексу. «Урядова комісія вже опрацювала понад 5 тис. пропозицій до проекту головного податкового документа країни. У більшості своїй вони націлені на зменшення кількості податків та їх розміру. Є в документі і нові для України ідеї - наприклад, введення податку на нерухомість. Повністю підтримую Прем'єр-міністра України Миколу Азарова в тому, що документ потрібно ухвалити до 1 січня наступного року, щоб дати новий поштовх для розвитку національної економіки», - заявив заступник голови ХОДА.  

В ефірі – «Час влади»

Сьогодні о 19:30 на телеканалі ОТБ в ефір вийде програма «Час влади» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна. Зокрема, у програмі порушуватимуться питання підготовки Харківської області до опалювального сезону та початка нового навчального року. Свої запитання голові ХОДА телеглядачі можуть заздалегідь надіслати за електронною адресою tv@kharkivoda.gov.ua  

«День поля - 2010» збирає аграріїв області

Сьогодні в Кегичівському районі на базі ТОВ Агрофірма «Сади України» триває міжнародний науково-практичний семінар «День поля». З раннього ранку на демонстраційному полі агрофірми учасники заходу знайомляться з досягненнями сільгосппідприємства, а також з роботою виїзної кузні та полтавських майстрів гончарного мистецтва. Участь у семінарі бере заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.  

Події дня

Сьогодні, 2 вересня, о10:00 на Меморіалі Слави у лісопарку відбудеться урочисте покладання квітів з нагоди 65-річниці закінчення Другої світової війни.  

Архів документів