Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У нас налагоджена дуже конструктивна робота з НАК «Нафтогаз України». Михайло Добкін

У нас налагоджена дуже конструктивна робота з НАК «Нафтогаз України». Михайло Добкін

За ініціативи голови ХОДА Михайла Добкіна найближчим часом у Києві відбудеться нарада керівників областей, підприємств НАК «Нафтогаз України» і ДК «Газ України», а також профільного міністерства. У ході наради планується звести баланс боргів регіонів за спожитий газ і скласти узгоджений план заходів щодо їх погашення, щоб у сторін у подальшому не було розбіжностей у цифрах.

Як зазначив Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні, на даний момент у керівництва області налагоджено конструктивний діалог з НАК «Нафтогаз України», що дозволяє сподіватися на вирішення проблеми розбіжностей з питання боргів.

«У нас дуже конструктивна робота з НАК «Нафтогаз України», і я, розмовляючи із заступником голови компанії Володимиром Петровичем Триколичем, виклав йому пропозицію щодо спільної наради. Я з ним років зо три тому вперше говорив на цю тему, коли він приїжджав до Харкова.

Змінюються мери, губернатори, а борги тягнуться з 2004 - 2005 років. Їх не платять, але проблему все одно треба вирішувати. Треба звести баланс і сказати: «Є опалювальні сезони минулого року і сезон поточного року. Давайте поточний сезон візьмемо за константу, ви платите за поточні поставки на 100%, а старі борги виплачуєте за графіком погашення». Ми будемо розуміти, як нам діяти, та й НАК «Нафтогаз України» буде легше - буде зрозуміло, як розрахувати свій план на найближчий час, адже у цієї компанії величезні платежі», - підкреслив голова області.

За словами Михайла Добкіна, на даний момент компанії-постачальники газу часто зараховують платежі поточного опалювального сезону в рахунок старих боргів, користуючись тим, що багато теплопостачальних підприємств не вкладають вчасно договори на постачання газу і не отримують ліміти. У зв'язку з цим голови регіону і керівники НАК «Нафтогаз України» оперують різними цифрами про суми поточних заборгованостей. Що стосується старих боргів, то розрахуватися з ними регіонам допоможе держава - на компенсацію різниці в тарифах у бюджеті 2011 року закладено 2,4 мільярда гривень.