Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ви щасливі люди, тому що Ви стали студентами кращих ВНЗ України. Василь Тацій

Ректор Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого Василь Тіцій звернувся до присутніх на святковому концерті з нагоди Дня знань студентам зі словами: «Сьогодні в нашому місті за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і в.о. Харківського міського голови Геннадія Кернеса відкривається чудова традиція відзначати День знань, День першокурсників. Дорогі друзі, Ви щасливі люди тому, що Ви стали студентами кращих ВНЗ України. Тому, що Харків - столиця вищої освіти, де сконцентровані найкращі педагогічні колективи та ВНЗ України.  

Михайло Добкін привітав всіх першокурсників Харківщини з Днем знань

«Шановні ректори, шановні студенти! По-моєму, немає такого дощу на світі, який міг би налякати харківського студента. Сьогодні ця площа зібрала найкращих молодих людей, які прийшли разом розділити одне спільне свято - День знань, щоб прийти і взяти участь у таїнстві посвячення у студенти. Господь Бог освятив цю площу сьогодні дощем, ця веселка це підтверджує. Скільки було заходів на цій площі, але я не пам'ятаю такого, щоб погода так вітала присутніх тут людей. Дорогі друзі! Усім найсміливішим, хто не злякався дощу, грози і залишився отримати задоволення від того, що буде відбуватися на цій сцені, я можу сказати тільки одне: «Ласкаво просимо до великої студентської родини Харківщини! З Богом!», - З такими словами голова ХОДА Михайло Добкін звернувся до першокурсників, присутніх на святі посвячення в студенти, що відбулося на площі Свободи 1 вересня .  

Сьогоднішні першокурсники завтра будуть творити майбутнє нашого міста. Геннадій Кернес

Сьогодні під час урочистої церемонії посвячення в студенти, яка проходить на площі Свободи, першокурсників привітав секретар Харківської міської ради, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес. «Вельмишановні ректори, перед вами стоять зараз ті, хто буде завтра прославляти наше місто. Ті, хто називає себе сьогодні першокурсниками, буде завтра робити майбутнє нашого міста. Ті, хто прийшли сьогодні на площу, і не побоялися цього дощу. Хочу побажати вам, шановні студенти: хай успіх сприяє вам, і ніякий дощ і вітер не буде вам перешкодою, і тільки перемога і ще раз перемога будуть вашими супутниками!» - заявив він. 

У харківське студентське братство влилося 24 тисячі першокурсників

«Наші дорогі першокурсники! Від імені всіх ректорів вітаю вас з тим, що сьогодні ви вливається в харківське студентське братство. Бажаємо вам, щоб ви з першокурсників перетворювалися на бакалаврів і магістрів, щоб ви успішно складали іспити, і щоб у вас була гармонія і порозуміння з деканами та професорами! Добра, щастя, благополуччя! Хай живе харківське студентство!», - підкреслив голова Ради ректорів харківських вузів, ректор Харківського національного університету ім. В. Каразіна Віль Бакіров, вітаючи першокурсників та студентів з Днем знань.

На площі Свободи відбувається урочиста церемонія посвячення в студенти  першокурсників

Сьогодні вперше для всіх першокурсників Харківської області на площі Свободи організована урочиста церемонія посвячення у студенти. На свято зібралися 24 тис. першокурсників всіх вузів регіону, а також керівництво навчальних закладів усіх форм власності. Також у церемонії беруть участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, секретар Харківської міської ради, в.о.Харківського міського голови Геннадій Кернес і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Вам вирішувати вашу долю, і вам будувати село майбутнього. Віталій Алексейчук

По закінченню свята Першого дзвоника, яке відгомоніло на подвір’ї Шелестівської загальноосвітньої школи Коломацького району, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук зустрівся з учнями цього навчального закладу, які прийшли до 11 класу, і вже весною наступного року обиратимуть свою дорослу долю. «Я хотів би, щоб сьогодні по іншому, з різних сторін всі повернулися до села. Вам вирішувати вашу долю, і вам будувати село майбутнього. І я обов’язково організую для вас екскурсії до наших провідних аграрних ВУЗів – університету ім. Докучаєва, зооветакадемії та технічного університету ім. Василенка.

Михайло Добкін проведе переговори з Борисом Колесніковим про включення Харківської обласної філармонії у список об'єктів Євро-2012

«Враховуючи, що Євро-2012 - це не лише футбол, а ще й величезна кількість часу, який уболівальникам потрібно десь провести, я думаю, що Харківська філармонія гідно б зустріла іноземних туристів і жителів з інших областей, тому, якщо вийде включити даний об'єкт до програми підготовки країни до Євро-2012, то буде легше завершити будівництво. Але ми повинні розуміти, що, на жаль, програма має свої фінансові рамки, і якщо буде включений цей об'єкт, то потрібно буде коригувати якісь інші напрямки. Нічого не хотілося б по дорозі втрачати з того, що можна було б профінансувати, тому я буду розмовляти і з Міністром фінансів, і з профільним віце-прем'єром Борисом Вікторовичем Колесніковим на предмет того, щоб за програмою Євро-2012 нам ще виділили кошти»,- повідомив голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками огляду реконструкції філармонії.

Здрастуй, школо!

Сьогодні, в День знань, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук відвідав свято Першого дзвоника у чотирьох школах Коломацького району. Теплі слова привітання і подарунки від голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна отримали учні НВК смт. Коломак, НВК с. Різуненкове , ЗОШ І-ІІ ст. с.Покровка та Шелестівської ЗОШ І-ІІІ ст. Малеча з радістю роздивлялася яскраві підручники, хлопці відразу ж вхопили новенького футбольного м’яча, а школярі випускних класів опановували флешки, подаровані головою Коломакської райдержадміністрації Володимиром Мірошниковим. До речі, цього року райдержадміністрація започаткувала нову традицію – всім відмінникам навчання за результатами кожної чверті буде виплачуватись грошова премія.

До середини вересня поточного року в Харківську область надійдуть перші кошти на реконструкцію філармонії

Щоб повністю закінчити роботи з реконструкції Харківської обласної філармонії, необхідно 140 мільйонів гривень. Якщо б ця сума була в наявності, то об'єкт був би зданий вже до кінця 2011 року.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян в Коломацькому районі, в ході якого були розглянуті питання оформлення і видачі актів на право користування земельними ділянками та їх приватизації, питання газифікації, ремонту Шелестівської школи та монетизації пільг. Усі питання були взяті на контроль.Також було надано роз'яснення щодо стану цін на продукти харчування.  

Найближчим часом у сел. Червоний Донець буде зданий в експлуатацію багатофункціональний спортивний комплекс

Найближчим часом у сел. Червоний Донець (Балаклійський район) намічена здача в експлуатацію сучасного багатофункціонального спортивного комплексу, який побудований на кошти Газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування». Про це в інтерв'ю ІА «Status Quo» повідомив заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах фізичної культури та спорту Харківської облдержадміністрації Геннадій Хохлов.

Будівництво філармонії входить в сферу інтересів Харківської обласної державної адміністрації. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін залишився задоволений ходом робіт по реконструкції Харківської обласної філармонії і підкреслив, що обласна адміністрація робить все можливе, щоб роботи закінчилися якомога швидше.

Харківська область повинна стати першою в усіх проявах фізкультури і спорту

Про це в інтерв'ю ІА «Status Quo» заявив заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах фізичної культури та спорту Харківської облдержадміністрації Геннадій Хохлов. «Коли мене запросили на цю роботу, була поставлена одна задача: Харківська область повинна бути першою у всіх проявах фізичної культури та спорту - і в спорті вищих досягнень, і в масовому спорті - за всіма показниками. Я бачу, що керівники області дієво сприяють вирішенню цього завдання, і, думаю, ми її виконаємо», - зазначив Геннадій Хохлов.

Михайло Добкін ознайомився з ходом робіт з реконструкції філармонії

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін відвідав Харківську обласну філармонію, в якій тривають роботи з реконструкції. На даний момент адміністративний корпус вже зданий, основні роботи ведуться в органному і великому залах.

Вадим Ландсман привітав учнів Левківської загальноосвітньої школи з Днем знань

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман сьогодні привітав учнів Левківської загальноосвітньої школи I-III ступенів Ізюмського району Харківської області з початком нового навчального року.   

Центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту планується побудувати в Харкові

Про це в інтерв'ю ІА «Status Quo» повідомив заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах фізичної культури та спорту Харківської облдержадміністрації Геннадій Хохлов. «Він буде називатися Український східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту. Ми розраховуємо, що на першому етапі в ньому будуть відділення лижних гонок та біатлону, далі плануємо відкрити відділення гірськолижних видів спорту - це безпосередньо гірські лижі, а також сноубордінг. Ведемо предметні розмови про відкриття тут відділення фристайлу. Є «наполеонівські» плани побудувати трамплін і почати підготовку стрибунів, в тому числі і жінок», - зазначив Геннадій Хохлов.

В Харкові відбудуться V літні спортивні ігри молоді України з бадмінтону.

2-5 вересня 2010 р. у м. Харкові відбудуться V літні спортивні ігри молоді України з бадмінтону. Відкриття змагань відбудеться 3 вересня 2010 року о 10-00 год. Організаторами змагань є Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадмістрації, федерація бадмінтону Харківської області. Головний суддя змагань – суддя національної категорії Меленевський М.П.

Юрій Сапронов привітав зі святом 1 вересня учнів Зміївського ліцею №1

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов взяв участь у святі Першого дзвоника у Зміївському ліцеї №1. Він привітав з початком нового навчального року всіх учнів закладу, а першокласникам, яких цього року в ліцеї 98, передав від Харківської обласної державної адміністрації ранці з набором книг.

Харківські вищі навчальні заклади відкрили двері для 300 тис. студентів

Сьогодні в харківських вузах почалися заняття для 300 тис. студентів. «Це предмет нашої гордості та турботи. Бажаю всім студентам успіхів, здоров'я, щастя і благополуччя. Упевнений, роки, проведені в стінах вузів, будуть найкращими в житті, а Харків і далі буде по праву пишатися званням студентської столиці УкраїниД», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Діти мають звільнятися не від уроків фізкультури, а від навантаження під час них. Ігор Шурма

«Ми будемо зараз на сесії обласної ради виходити з такою ініціативою, щоб 2% дітей, яким взагалі медики не дозволяють робити будь-які фізичні вправи під час уроків фізкультури, звільнялися не від уроків фізкультури, а від навантаження на них. Прийшов урок – будь ласка, 45 хвилин ходіть навколо школи по свіжому повітрю. І не треба нікого звільняти. Ми будемо в Харківській області робити так, щоб наші діти почали їсти продукцію молочної кухні фабрики дитячого харчування, оглядалися і виростали здоровими, і наш відсоток здорових дітей в кращий бік відрізнявся від того, що є по Україні», - зазначив 1 вересня заступник голови ХОДА Ігор Шурма.  

Михайло Добкін привітав з Днем знань курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації привітав з Днем знань курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ. «Я сам колись закінчив цей університет і дуже пишаюся цим. Мені дуже приємно, що мені довірили очолити наглядову раду Харківського національного університету внутрішніх справ. Упевнений, всі разом ми обов'язково досягнемо ще більших успіхів», - підкреслив голова ХОДА, звертаючись до присутніх на урочистому заході.

В Харківській області готується ряд об’єктів для людей з особливими потребами

«Цей рік є проривом в цьому плані, оскільки в найближчий місяць Харківський академічний театр опери і балету стане доступним для людей з особливими потребами. Ми долучили багато зусиль до цього, і це є перший театр в Україні, куди такі люди можуть прийти і подивитися спектакль. Зараз ми робимо доступними заклади охорони здоров’я і вищі учбові заклади – в ХНУ імені Каразіна вже поступає одна дівчинка. Також ми починаємо реалізувати ще один проект – це доступність церкви для людей з особливими потребами. На це все потрібен час, гроші, і цілеспрямованість влади, яка не повинна задекларувати проект, а потім за нього забути», - зазначив 1 вересня заступник голови ХОДА Ігор Шурма.  

Обласне державне телебачення буде співпрацювати з Центром громадських зв'язків ХНУВС

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав доручення відпрацювати питання співпраці Центру громадських зв'язків Харківського національного університету внутрішніх справ та Харківського обласного державного телебачення. Ця співпраця дозволить забезпечити отримання мешканцями Харкова та області правдивої інформації про роботу вузу, підготовки кадрів для правоохоронних органів і про роботу міліції в цілому.

У Національному університеті внутрішніх справ презентовано новий прес-центр

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін і в.о. міського голови, секретар Харківської міськради Геннадій Кернес відвідали Харківський національний університет внутрішніх справ, де презентували сучасне обладнання - інтелектуальну дошку - яка допоможе у відпрацюванні певних навичок при навчанні курсантів. Також було презентовано новий прес-центр Центру громадських зв'язків національного університету внутрішніх справ, який має можливість виходу в ефір будь-якої телекомпанії Харкова і області.

В Харківській області планується запустити програму онлайн-навчання для дітей з особливими потребами

На Харківщині живе близько 1,5 тисячі людей, які пересуваються за допомогою інвалідних візків. Із них близько 100 – це діти, які потребують особливих умов для навчання в школі. Для того, щоб вони могли отримати повноцінну освіту, в області планується запустити проект онлайн-навчання.

Діти з особливими потребами мають вчитися в школі, як рівні серед рівних. Ігор Шурма

Щоб зробити навчання комфортним для дітей з особливими потребами, мало просто обладнати шкільне приміщення пандусом, - зазначає заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, крім цього необхідно створити гідну психологічну атмосферу в школі, за якої діти з особливими потребами могли навчатися нарівні з усіма.

Сьогодні – День знань

Сьогодні у школах Харківської області відбулося свято Першого дзвоника. Перший у житті шкільний урок відвідали приблизно 21,4 тис. першокласників. Всього ж новий навчальний рік розпочався для 233 тис. школярів Харківської області. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та його заступники відвідали святкові заходи у школах Харкова та області, привітали дітей та вчителів з початком нового року і побажали наснаги, успіхів та приємних вражень у новому навчальному році.

Євген Савін привітав школярів з початком нового навчального року

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін взяв участь в урочистому відкритті нового навчального року та святі Першого дзвінка в харківській загальноосвітній школі I-III ступенів № 165 і харківському навчально-виховному комплексі № 166 "Вертикаль".  

В харківській школі №124 навчатимуться діти з особливими потребами

1 вересня розпочався новий навчальний рік у загальноосвітній школі №124 міста Харкова, яка стала першою школою у Харкові і другою в Україні, де мають змогу навчатися діти з особливими потребами. Наразі в ній навчатимуться троє таких дітей, двоє з яких пересуваються на візках.

Про недобросовісних приймальників металобрухту можна повідомляти в приймальню Юрія Сапронова

Під час ефіру програми «Ранковий Ексклюзив» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов попросив слухачів повідомляти йому про ті пункти прийому металобрухту, які працюють недобросовісно. «Попит народжує пропозицію. Ми сьогодні вже абсолютно точно знаємо, що зараз немає попиту на прийом огорож з цвинтарів, двигунів від ліфтів, лівневок міської каналізації. Може бути, і є пункти прийому, де все це ще приймається, але тенденція однозначно позитивна. Проте я також знаю, що в селах, як і раніше, у людей крадуть каструльки і тазики, тому прошу повідомляти про такі випадки в мою приймальню за телефоном 700-22-71. На таких горе-брухтовиків ми будемо оперативно реагувати», - заявив Юрій Сапронов.

Архів документів