Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У сільському господарстві має бути державне регулювання. Михайло Добкін

У сільському господарстві має бути державне регулювання. Михайло Добкін

Націнка торгових мереж на деякі види сільськогосподарської продукції в Україні становить в середньому 35 - 40%, тоді як закупівельна ціна сировини у виробника часто невиправдано низька. Щоб ліквідувати цю несправедливість, в сільському господарстві необхідне державне регулювання, - підкреслив 7 лютого в ході наради з питань реформування АПК голова ХОДА Михайло Добкін.

«Фахівці обласної адміністрації вирахували, що сьогодні собівартість продукції, яка реалізується на прилавках торгових мереж, складається на 30-40% з того, що отримує сільгоспвиробник, 30-40% - переробник, і 35-40% - це частка продавців. Це неприпустимо.Тому якщо ми сьогодні говоримо про систему справедливого розподілу, ми зобов'язані спеціальним законом регулювати, хто скільки буде заробляти з кінцевої ціни. У сільському господарстві має бути державне регулювання», - підкреслив голова області.

За його словами, підтвердженням цього є ціна на м'ясо птиці в торгових мережах. Справа в тому, що відпускна ціна у виробників знизилася на 2 гривні за кожен кілограм, тоді як в магазинах і супермаркетах вартість м'яса не змінилася.