Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Двері Харківської облдержадміністрації завжди відкриті для вирішення проблем чорнобильців. Ігор Шурма

Двері Харківської облдержадміністрації завжди відкриті для вирішення проблем чорнобильців. Ігор Шурма

«Враховуючи соціальну напругу, яка пов’язана з зареєстрованим у Верховній Раді законопроектом «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду», нами були скликані декілька позачергових засідань Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На них були розглянуті всі пропозиції громадських організацій. Враховуючи, що чорнобильці просили ХОДА підтримати їхні вимоги, було ухвалено рішення направити від облдержадміністрації листи-звернення про необхідність взяти до уваги позиції громадських організацій при розгляді цього законопроекту до Адміністрації Президента України, Кабінету міністрів,Верховної Ради України, а також до усіх народних депутатів-харків’ян», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що, на превеликий жаль, ціла низка людей зі своїм особливим баченням ситуації, яким з першого дня від початку проведення мітингів ОДА пропонувала сісти за стіл переговорів, принципово не хотіла брати участь у цій конструктивній роботі та одразу пішли шляхом «майдану».

«Є ціла категорія людей, які живуть духом чорнобильських проблем. З цими людьми легко працювати, тому що вони знають, чого вони хочуть. Є категорія людей, які паразитують на чорнобильських проблемах, знаючи, що на сьогодні багато речей, прописаних в українському законодавстві, є неспівзвучними з фінансовими можливостями держави. З цими людьми працювати дуже важко, тому що вони в певний момент починають збурювати людей. На сьогодні ні ХОДА, ні Координаційна рада не створюють жодних перепон для ведення діалогу з метою вирішення питань громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Тому проблеми чорнобильців це одне, а «соціальний майдан» за участю людей, яким потрібно просто пошуміти, – це зовсім інше», - зазначив Ігор Шурма.

Довідка. У Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду», який пропонує надати Кабінету міністрів повноваження самостійно визначати розміри соціальних виплат і пільг чорнобильцям, «дітям війни», ветеранам Афганської війни, а також порядок їх виплат. На думку громадських чорнобильських організацій, цей законопроект суперечить статті 22 Конституції України та вимогам статей 16, 17, 18 Закону Україні «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії».

Теги