Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Делегаціїя Харківської області відвідала з робочим візитом м.Казань Республіки Татарстан Російської Федерації

Делегаціїя Харківської області відвідала з робочим візитом м.Казань Республіки Татарстан Російської Федерації

1-4 лютого 2011 року делегація Харківської області на чолі з першим заступником начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Олександром Кисловим здійснила робочий візит до м.Казань Республіки Татарстан РФ з метою обговорення перспектив розвитку співробітництва.

Під час візиту харківська делегація відвідала Міністерство промисловості та торгівлі Республіки Татарстан РФ, технопарк у сфері високих технологій «IT-парк», інноваційний технопарк «Идея», ВАТ «Казанский вертолетный завод», підприємства; зустрілась з керівництвом ВАТ «Татнефтехиминвест-холдинг», Приволзького (федерального) університету, Казанського Державного Технічного університету імені А.М.Туполєва.

В ході зустрічі в Міністерстві промисловості та торгівлі РТ, яка відбулася з метою розвитку співпраці в рамках Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне, соціальне і культурне співробітництво між Урядом Республіки Татарстан РФ і Харківською обласною державною адміністрацією України.

За результатами перебування делегації Харківської області в м.Казань РТ були досягнуті домовленості щодо:
1. Підписання рамкової Угоди про співробітництво між Технопарком у сфері високих технологій «IT-парк» з КП ІП «Рогань».
2. Розробки АТ «ФЭД» технічного завдання для реалізації спільно з технопарком «Идея» інноваційного проекту «Виробництво інноваційного технологічного обладнання для нанесення нанопокриття».
3. Розробки проекту Угоди про співробітництво між Харківським національним університетом імені В.Н.Каразіна та Приволзьким (федеральним) університетом.
4. Розробки попереднього бізнес-плану малого інноваційного підприємства КФУ для представлення на Казанському венчурному ярмарку 22 квітня 2011 року проекту «Нанесення на металорізальний інструмент багатошарового зміцнюючого нанопокриття».
5. Виявлення управлінь Харківської обласної державної адміністрації, які зацікавлені у використанні створеного у м.Казань програмного забезпечення «електронний уряд».

Також перспективними напрямами співпраці Харківської області з Республікою Татарстан є:
1. Збільшення закупівель вантажних автомобілів ВАТ «КАМАЗ» і запасних частин до них;
2. Збільшення постачань продукції ДП «Завод ім. Малишева» та ДП «Електроважмаш» для потреб ВАТ «КМПО», а також здійснення проектів спільного виробництва компонентів парових турбін, устаткування газоперекачуючих агрегатів і енергоустановок;
3. Закупівля продукції ВАТ «Казанский завод синтетического каучука»;
4. Закупівля лакофарбної продукції, аерозолів, побутової хімії виробництва ВАТ «Хитон»;
5. Співпраця у сфері ремонтно-сервісних робіт між ВАТ «КЭР-холдинг» та енергетичними підприємствами Харківської області («Електроважмаш», «Турбоатом», «Південкабель»);
6. Співпраця з проектування турбінних установок між ВАТ «Авиамотор» і ВАТ «Турбоатом».

В рамках візиту були обговоренні питання щодо проекту програми співробітництва між Харківською обласною державною адміністрацією України та Урядом Республіки Татарстан Російської Федерації, підписання якого планується у квітні поточного року.