Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ході адміністративної реформи зміцнюються пожежні, піротехнічні та аварійно-рятувальні підрозділи МНС. Михайло Болотських

У ході адміністративної реформи зміцнюються пожежні, піротехнічні та аварійно-рятувальні підрозділи МНС. Михайло Болотських

Як повідомив 8 лютого під час підсумкової наради за результатами роботи ГУ МНС України в Харківській області в 2010 році перший заступник Міністра МНС України Михайло Болотських, в результаті адміністративної реформи скорочується управлінський апарат Міністерства та його структурних підрозділів. У той же час кількість співробітників пожежних, піротехнічних і аварійно-рятувальних частин, навпаки, збільшується.

«Немає скорочення як такого, є оптимізація системи управління відповідно до указу Президента України.Тобто, ми скорочуємо управлінську складову, але це не фізичне скорочення посад чи одиниць штату. Ми навпаки зміцнюємо ті пожежні, піротехнічні, аварійно-рятувальні підрозділи, які виконують реальні завдання. Як приклад - у начальника Головного управління було до 8 заступників, сьогодні їх 3, і вони виконують ті ж функції», - повідомив Михайло Болотських.

Він також зазначив, що керівництво міністерства максимально делегувало повноваження від центрального апарату територіальним органам (обласним управлінням): 70% підрозділів центрального підпорядкування віддані в оперативне управління територіальних органів. «Це дозволить підвищити ефективність реагування на надзвичайні ситуації», - зазначив Михайло Болотських.

За його словами, оптимізація управлінської структури дозволила підняти заробітну плату співробітникам підрозділів МНС.

«Сьогодні середня заробітна плата в гарнізоні становить 2800 гривень, а мінімальна - 2000 гривень», - сказав перший заступник Міністра.