Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

З 1 січня директора сільських шкіл отримають 50% надбавку до зарплати

З 1 січня планується ввести 50% надбавку до окладів директорів сільських шкіл. Про це повідомив у прямому ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Зараз ми підраховуємо наші фінансові можливості: на скільки відсотків ми зробимо оплату до окладу керівників дошкільних установ. Якщо вийде, буде теж 50%, якщо ні - вона буде трохи менше», - додав він.

Харківський регіон готовий до процесу оформлення субсидій. Михайло Добкін

 Більш ніж 530 тис. пенсіонерів, що проживають в Харківській області отримали листи з чітким описом того, як саме вони повинні заповнити документи для відправлення їх у відділи з нарахування субсидій. Про це повідомив в ефірі на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Можна створити безліч спільних російсько-українських проектів, якщо держава дасть певні преференції. Михайло Добкін

 Харківська область, як частина прикордонної території України, має дуже серйозний промисловий потенціал. Якщо дати новий імпульс зовнішній і внутрішній кооперації, то можливо дуже перспективне співробітництво регіонів. Ми можемо зробити безліч спільних російсько-українських проектів, якщо держава дасть певні преференції на якийсь часовий період.  Про це сказав в прямому ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Значного підвищення тарифів на центральне опалення і гарячу воду не буде

Як відзначив у прямому ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підприємства Харківської області, які займаються постачанням теплової енергії та гарячої води жителям регіону вже зробили всі необхідні розрахунки, передали їх до Національної комісії регулювання електроенергетики України для формування нових тарифів. «Хочу сказати, що збільшення вартості комунальних послуг в рази не буде. Йдеться про складову ціни на газ, як основи формування тарифів. За тим розрахунками, які передали Харківські теплові мережі в НКРЕ, вартість послуг, які вони надають харків'янам, не повинна бути вище 25 - 28% », - зазначив Михайло Добкін.  

Якщо ми не будемо підтримувати наше машинобудування, ми ніколи не навчимося робити конкурентоспроможну техніку. Михайло Добкін

Українські машинобудівні підприємства потребують державної підтримки, щоб розвиватися і виробляти більш якісну техніку. Зокрема, це стосується Харківського тракторного заводу, який виробляє неконкурентоспроможну на світовому ринку сільськогосподарську техніку, але при цьому має серйозні перспективи як виробник машин для дорожнього будівництва. Про це в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Ми маємо зберегти всю мережу навчальних закладів в області. Михайло Добкін

Ми маємо зберегти ті школи, що у нас є. Зберігши всю мережу навчальних закладів, ми залишаємо собі перспективу на майбутнє. Про це сказав в прямому ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «На всі грошей ніколи не вистачить. Необхідно направляти їх, перш за все, туди, де вони можуть дати перспективу розвитку нашого суспільства. Нехай це гроші сьогодні невеликі, але вони дозволять зберегти ті школи, що нам залишили наші батьки», - зазначив Михайло Добкін.  

Без сучасного аеропорту, хороших доріг, зручних п'ятизіркових готелів неможливо говорити про серйозні інвестиції. Михайло Добкін

Харківська область стрімко підвищує свою інвестиційну привабливість. Завдяки розвитку міської інфраструктури, яка необхідна іноземним бізнесменам для комфортної роботи в чужому регіоні, на Харківщині сподіваються привернути приплив іноземних інвестицій.

Сфера освіти державою фінансувалася недостатньо. Михайло Добкін

30 серпня в прямому ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відзначив, що на ті кошти, які країна може собі дозволити направляти на освіту, підготувати заклади освіти до нового навчального року неможливо.

Держава інвестувала в аеродромний комплекс близько 300 мільйонів гривень. Михайло Добкін

Після відкриття нового терміналу харківського аеропорту роботи на цьому об'єкті не закінчилися. Планується, що аеропорт повністю буде готовий до Євро-2012 до кінця осені 2011 року. На даний момент будівництво йде згідно з розробленим графіком завдяки не тільки зусиллям інвестора, але і стабільній допомозі держави.

4 вересня відбудеться VІІ обласна Спартакіада серед держслужбовців

4 вересня 2010 року в легкоатлетичному манежі КЗ «ДЮСШ «ХТЗ» обласної ради відбудуться змагання з 5-ти видів спорту (настільний теніс, волейбол, міні-футбол, шашки, шахи) за програмою VІІ обласної Спартакіади серед команд держслужбовців, працівників управлінь, відділів апарату обласної державної адміністрації. Початок змагань о 8.30.  За підсумками змагань буде сформована збірна команда Харківської області, яка прийматиме участь у Всеукраїнській Спартакіаді серед державних службовців, що відбудеться 20-25 вересня 2010 року у м. Алушті. 

Сільські школи будуть забезпечені якісною питною водою

Сьогодні під час прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал відзначив, що  забезпечення сільських шкіл водою гарантованої якості вимагають санітарні правила, і це питання є одним з основоположних. За його словами, в 2011 році на забезпечення шкіл водою будуть виділені державні кошти і ситуація буде значно поліпшена. «На 2011 рік Головним управлінням освіти і науки буде запланована в якості одного з видів поточних ремонтів установка очисних фільтрів на тих школах та установах, які цього потребують», - заявив Роман Володимирович. 

6 ПТУ в Харківській області не виконують план набору учнів

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів першого та другого рівня акредитації не закінчена і може бути продовжена. На даний момент не виконують планів по набору першокурсників всього 6 ПТУ з 53 наявних в Харківській області.

В селі Крисино відкриється дитячий садок

Сьогодні відбулася робоча нарада під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Сапронова щодо відкриття у с. Крисино Богодухівського району дошкільного дитячого закладу. У нараді взяли участь начальники профільних управлінь ХОДА та перший заступник голови Богодухівської РДА Олександр Кириченко. «Ми починаємо будівництво з 2 вересня за рахунок бюджету Богодухівського району і бюджету області. Благоустрій території дитячого садка, в тому числі будівництво спортивного та дитячого майданчиків буде проведено за рахунок позабюджетних коштів», - зазначив Юрій Сапронов. 

Для ремонту харківської окружної дороги передбачено 200 тис. тонн асфальтобетону

Як повідомив начальник служби автомобільних доріг Харківської області Сергій Стельнякович, загальний обсяг асфальтобетону, що передбачено до влаштування при ремонті об'їзної дороги навколо м. Харкова складає близько 200 тис. тон. 

На перший курс ВНЗ Харківської області зараховано 27 тисяч студентів

25 серпня закінчилася вступна кампанія до вищих навчальних закладів третього і четвертого рівня акредитації. У Харківській області вона пройшла спокійно, і результатом її стало зарахування на перший курс 27 тисяч студентів, - повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «Якщо порівнювати з минулим роком, то загальна кількість студентів така ж, як і була, але кількість бюджетних місць зросла на 7%. У результаті близько 14 тисяч вступників - це бюджетники», - повідомив він.

Харківські правоохоронці розглядають справу про навмисний підпал сухої трави

«За останню добу у Харкові та Харківській області підрозділи МНС виїжджали близько 50 разів на пожежі. Зазвичай, загоряння, які виникають – це горіння сухої трави, яка прилягає до багатьох населених пунктів. Поширенню пожежі сприяв сильний, поривчастий вітер, який досягав 20 метрів за секунду. Коли швидкість вітру перевищує 25 метрів за секунду – оголошується надзвичайна ситуація. Але найцікавіше не це. Всі пожежі ставались на лугах – там, де не проходить траса, не пролягають стежки. Тут виключено людський фактор, тобто занесення відкритого вогню. Отже, розглядається навмисний підпал, адже погодні умови трохи покращилися, вже немає такої спеки і самозаймання виключається. Всі ці факти передані до правоохоронних органів, які зараз займаються перевіркою та встановлюють причини пожеж», - повідомив у коментарі інформаційному агентству «Інтермедіа Косалтинг» помічник керівника ГУ МНС у Харківській області Ігор Лупандін.

Ми будемо переймати все краще, що є в Європі, та застосовувати це в Харківській області. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході робочої поїздки до Дергачівського району та огляду окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін, зараз розглядається можливість устаткування вздовж окружної дороги ряду побутових точок, які будуть працювати для зручності гостей Харківської області та транзитних пасажирів. Це будуть місця, де можна буде поїсти, відпочити, обслужити автомобіль. «Ми будемо переймати все краще, що є в Європі, та будемо використовувати в якості гарного, позитивного досвіду для Харківської області», - підкреслив Михайло Добкін.  

Підручники для 1,2,10-х класів почнуть надходити в школи області у вересні

Міністерство освіти і науки має поставити в школи Харківської області близько 27,5 тис. букварів для перших класів, 113 тис. підручників для 2-х класів («Читанка», «Українська мова», «Російська мова», «Математика»), 317,6 тис. підручників для 10-х класів, а також 26 тис. нових підручників історії для 5-х класів. Відповідно до планів міністерства поставки повинні розпочатися у вересні. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Досвід міста Харкова в організації харчування школярів повинен бути поширений по всій області. Роман Шаповал

На даний момент середня вартість харчування одного школяра в Харківській області складає 3,5 гривні. При цьому єдиного стандарту до забезпечення дітей гарячими обідами поки немає, тому на харчування в різних районах вироблена різна сума, різниця складає від 1,12 до 6 гривень.

Розглядається питання про закриття в'їзду до Харкова великовантажного транспорту

Про це повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час огляду окружної дороги. 

Школярі Харківської області добре показали себе на всеукраїнських олімпіадах. Роман Шаповал

«На сьогоднішній день можна говорити про успішність минулого навчального року хоча б за тими результатами, які показали наші школярі на всіляких змаганнях. За всеукраїнськими олімпіадами Харківська область зайняла перше місце в Україні, по захисту робіт Малої академії наук - друге місце, за учнівськими турнірами всеукраїнського рівня - перше місце і по Інтернет-олімпіадам - теж перше місце. На жаль, з 43 переможців всеукраїнського рівня Малої академії наук 39 - це вихованці харківських шкіл, з 79 переможців всеукраїнських олімпіад 74 - це харків'яни, і лише 5 осіб - це учні з області. Якщо ж говорити про переможців міжнародних олімпіад, а їх у нашому регіоні 7, то всі вони - вихованці шкіл міста Харкова», - повідомив в ході прес-конференції 30 серпня начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Харків і Харківська область отримають одну з кращих кільцевих доріг. Михайло Добкін

Сьогодні під час робочої поїздки до Дергачівського району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін відзначив, що всі роботи з відновлення окружної дороги Харкова будуть завершені в установлені терміни. «Усі ремонтні роботи завершаться вчасно, Харків і Харківська область отримають одну з кращих кільцевих доріг. Це буде сучасна, зручна дорога, і я не сумніваюся, що вона прослужить харків'янам та гостям міста з користю багато років», - підкреслив голова ХОДА. 

Михайло Добкін ознайомився з роботою асфальтозмішуючого заводу «Лінтек»

Сьогодні в ході робочого візиту до Дергачівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою асфальтозмішуючого заводу «Лінтек», який забезпечує асфальт для ремонту харківської кільцевої дороги. 

У Харківській області буде відкрито 7 нових дитячих садочків

Середня відвідуваність дитячих садочків в Харківській області на 3% вища загальноукраїнського показника. З 112 тисяч дітей відповідного віку дошкільні заклади відвідують 65 тисяч чоловік. Про це в ході прес-конференції 30 серпня повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Цього року Харківська область має отримати 8 шкільних автобусів

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, цього року Харківська область має отримати 8 шкільних автобусів, придбаних за рахунок коштів державного бюджету. Крім того, за рахунок позабюджетних коштів цього року вже придбано 2 автобуси.

На Харківщині в новому навчальному році в перший клас піде 21 тисяча школярів

Кількість учнів перших класів у навчальному році 2010 - 2011 рр. збережеться на рівні попереднього року, - повідомив в ході прес-конференції 30 серпня начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «Ми навіть очікуємо деяке збільшення кількості першокласників на 150 - 200 чоловік. Що стосується формування мережі 10-х класів, то прогнозований прийом - 17920 заяв. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то збільшення мережі учнів очікується на 7 тисяч осіб»,- зазначив він. Усього в Харківській області відвідують школи 233 тисячі дітей.

Всі школи Харківської області готові до нового навчального року

Згідно з результатами огляду-конкурсу підготовки до нового навчального року, який був проведений на Харківщині, всі освітні установи регіону готові почати роботу 1 вересня.

У Харківську область цього року мають надійти 30 комплектів комп'ютерних класів

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, за планом Міністерства освіти і науки України в Харківську область цього року очікується поставка 30 комплектів комп'ютерних класів (стандартний комплект - 1 робоче місце для вчителя і 11 для учнів).

В області планується реалізувати програму відновлення будинків культури

Про це під час «прямої телефонної лінії» в редакції газети «Слобідський край» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Ми вже провели інвентаризацію всіх будинків культури, виявили щодо кожного з них проблемні питання. Я думаю, що на одній із найближчих сесій обласної ради з’явиться програма з відновлення будинків культури у Харківській області. Вона буде розрахована на п’ять років. І ми разом з районною владою будемо займатися питаннями реконструкції, реставрації, ремонту, капітальних ремонтів будинків культури», - зазначив Євген Савін.

Всеукраїнські фінальні змагання з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів

З 5 по 8 вересня 2010 року в м. Києві відбудуться Всеукраїнські фінальні змагання з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів у старшій віковій групі учасників – 1997 року народження. Право представляти Харківську область виборола команда Куп’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 12, яка на чолі з представниками – вчителем фізичної культури Крулицькою К.Г. та тренером дитячо-юнацької спортивної школи м. Куп’янськ Календою М.М. - на зональних змаганнях серед чотирьох областей України посіла І місце. Бажаємо перемоги нашим спортсменам. Міцного здоров’я, нових успіхів в спорті!

Архів документів