Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській облдержадміністрації обговорили шляхи співпраці з Російською Федерацією

У Харківській облдержадміністрації обговорили шляхи співпраці з Російською Федерацією

У залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася робоча нарада керівництва Харківської області з представниками Генерального консульства Російської Федерації у м.Харкові з питань співробітництва та взаємодії  протягом 2010 року та про подальші плани співпраці на 2011 рік. Генеральний консул Російської Федерації у м.Харків Всеволод Філіпп висловив упевненість, що сьогодні питання міжрегіональної співпраці увійшли до числа пріоритетних у роботі консульства і підкреслив, що подібна зустріч у практиці Генерального консульства проходить вперше.

«Команда Президента України Віктора Януковича в 2010 році поставила за мету - відновити відновлення стратегічного політичного, торговельно-економічного, інвестиційного та регіонального партнерства, - сказав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

- Для Харківської області міжрегіональні зв'язки виключно важливі. Сьогодні обсяг товарообігу між нами і Російською Федерацією складає більше 50% від загального обсягу торгівлі Харківської області, і потенціал дуже великий».

Для налагодження зв'язків важливим моментом є зняття адміністративних бар'єрів, що дозволить значно розширити співробітництво в міжгалузевій кооперації, особливо в областях авіа-, танко-та приладобудування, дозволить підійти до створення спільних консорціумів у цій сфері.