Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Боротьбу з корупцією треба починати зверху. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов підтримує ідею губернатора Вінницької області Миколи Джиги про створення структури, яка займалася б викриттям чиновників-корупціонерів. «Майже всі проблеми нашої країни мають один «корінь» - корупцію. Це явище настільки повсюдно поширилося у всіх сферах, що вже не викликає подиву й обурення серед людей. Боротьбу з корупцією треба починати зверху, в державі обов'язково повинен бути якийсь комітет, який контролював би людей, які з обов'язку служби ухвалюють рішення і розпоряджаються бюджетними коштами. Думаю, цю ідею обов'язково підтримає і Президент України Віктор Янукович», - відзначив віце-губернатор.  

Події дня

Сьогодні, 27 серпня, об 11:00 біля ст. метро «Університет» (вихід до ХНУ ім. Каразіна) відбудеться акція «Я проти насильства», спрямована проти домашнього насильства. О 15:00 в  малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.)розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан погашення підприємствами комунальної теплоенергетики заборгованості за природний газ, спожитий у опалювальному сезоні 2009-2010 років. 2. Про стан розрахунків споживачів за житлово-комунальні послуги. (в порядку контролю ). 3. Про стан укладання районними державними адміністраціями договорів з районними комунальними засобами масової інформації на висвітлення своєї діяльності (планове питання).

Інвестувати в хороше модно, цікаво і благородно. Михайло Добкін

Нерідко важливі соціальні об'єкти в Харківській області будуються не тільки за рахунок бюджетного фінансування, а й завдяки вкладенням бізнесменів, які небайдужі до долі свого регіону. З їх допомогою Харківська область розвивається набагато швидше, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. Тим не менше, щоб залучити спонсорські гроші в той чи інший проект, необхідна активна робота обласних і міських властей.

Робоча група розробляє концепцію харківського «Артеку»

В даний час робоча група, яка була створена розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації, розробляє концепцію створення обласного установи оздоровлення та відпочинку дітей «Центр оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді». Про це повідомив сьогодні під час ефіру телепрограми «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.  

Для будівництва «Харківського «Артеку» будуть задіяні позабюджетні кошти

Тільки близько чверті коштів, які планується витратити на будівництво Центру оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді, будуть перераховані з бюджету. Більшу частину необхідної суми планується закрити спонсорськими внесками.

Найближчим часом в оздоровчу мережу області буде повернуто кілька дитячих таборів

«Ми поставили крапку на можливості виводити із системи літнього оздоровлення дітей табори відпочинку. Крім цього, зупинивши цей процес, ми намітили низку об'єктів, які ми найближчим часом за допомогою правоохоронних органів, судової системи повернемо до оздоровчої мережі з рук недобросовісних людей, які за копійки їх забрали і намагаються там через перепрофілювання вести інший вид діяльності»,- повідомив під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

В оздоровленні дітей потрібно застосовувати сучасні напрацювання. Михайло Добкін

Більшість українських дитячих таборів працюють за старою радянською схемою, і не використовують можливості сучасної науки. На думку голови ХОДА Михайла Добкіна, від подібного підходу до оздоровлення дітей потрібно відмовлятися, оскільки самим дітям це не цікаво.

Процес забезпечення управлінь праці та соціального захисту населення комп’ютерами підходить до завершення

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в м.Харкові та області завершується процес забезпечення управлінь праці та соціального захисту населення додатковими комп’ютерами. Загалом, для повного забезпечення необхідно 273 комп’ютери.  

Працівникам управлінь праці та соціального захисту населення будуть допомагати безробітні

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, допомагати працівникам управлінь праці та соціального захисту населення під час процесу оформлення субсидій будуть люди, які зареєстровані в центрах зайнятості. «Центри зайнятості через організацію оплачуваних громадських робіт залучають більше 1,5 тис. людей, які будуть виконувати роботу, яка не потребує спеціальних професійних навичок: рознести інформацію, кореспонденцію, забезпечити комунікацію між управліннями та надавачами послуг. Такий підхід дозволить зменшити навантаження на працівників управлінь праці та соціального захисту населення», - зазначив Ігор Шурма.  

Загальна кількість родин в області, які можуть звернутися з приводу призначення субсидій, складає близько 250 тисяч

Про це сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма «Станом на сьогодні в області субсидіями користуються 27 тис. родин. Їм автоматично буде перерахований розмір плати за житлово-комунальні послуги. В зимовий період кількість людей, які користуються субсидіями, значно зростає. Ми очікуємо, що в області захочуть оформити субсидію в зимовий період близько 170 тис. родин Крім того, ми розраховуємо, що до управлінь праці та соціального захисту населення також будуть звертатися ті люди, які не знають, чи можна їм користуватися субсидіями», - зазначив Ігор Шурма.  

Всім пенсіонерам розіслані пакети документів для оформлення субсидій

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, всім пенсіонерам розіслані пакети з документами та інформацією для оформлення. Загалом в області такі листи отримали 561 931 пенсіонер. «Враховуючи досвід роботи з оформлення субсидій за останні 15 років, був проведений аналіз, і зроблений висновок, що кількість людей, які будуть користуватися субсидіями значно зросте цього року, а відтак їх потрібно оперативно проінформувати. Оптимальною базою даних про отримувачів субсидій була обрана база Пенсійного Фонду, оскільки 90% отримувачів субсидій – пенсіонери. Саме тому Пенсійний Фонд займався розсилкою пакетів документів з необхідною інформацією», - зазначив Ігор Шурма.

Ми повністю готові зустріти хвилю заявок на оформлення субсидій. Михайло Добкін

«Ми повністю готові зустріти хвилю заявок на оформлення субсидій, і ми готові зробити так, щоб люди не відчували себе некомфортно через те, що їм потрібно оформити велику кількість документів», - заявив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що в області проведена величезна організаційна робота для того, щоб люди не стояли в чергах і не їздили за довідками по всіх підприємствах, які надають послуги.  

Вартість послуги теплопостачання зросте орієнтовно на 25-28%. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вже проведені попередні розрахунки нових тарифів всіма підприємствами, які забезпечують теплопостачання домоволодінь, квартир та організацій області. «Як приклад можна взяти КП «Харківські теплові мережі», яке є найбільшим постачальником послуг в області. Розроблені кілька варіантів розрахунків, які враховували зміну ціни на газ, збільшення мінімальної заробітної плати, збільшення вартості електроенергії. ХТМ передали всі розрахунки в Київ, і тепер НКРЕ згідно з постановою Кабінету міністрів буде розглядати нові тарифи. Орієнтовно, ціна на опалення зросте на 25-28%», - підкреслив Михайло Добкін.

У цьому році в Харківській області відзначено високий відсоток оплати теплогенеруючими підприємствами за газ

У цьому році в Харківській області відзначено високий відсоток оплати теплогенеруючими підприємствами за газ. Про це сьогодні повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв. «Міністр палива та енергетики Юрій Бойко сказав, що якщо область оплатить, хоча б 80% - у нас проблем з газом не буде. Так ось ці 80%, без урахування різниці в тарифах, яка сьогодні нараховує по нашій області 230 млн. грн., Харківська область вже сплатила. Якщо додати сюди борги державних підприємств - 24 млн., то ми практично покриваємо всю заборгованість, яка залишилася по Харківській області за опалювальний сезон 2009-2010 рр. В цілому, я сьогодні задоволений тим станом оплати, яке ми маємо», - підкреслив Володимир Бабаєв.

Всі об'єкти соціальної сфери будуть підготовлені до нового опалювального сезону

Як повідомив в ефірі телепрограми «Час влади» перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Володимир Бабаєв, сьогодні, у відсотковому співвідношенні, школи Харківської області готові до нового навчального року на 98,3%, дитячі садки на 97,5%,а об'єкти соціальної сфери, об'єкти охорони здоров'я на 91%. За словами Володимира Бабаєва, ці показники на 15 - 20% вище, ніж показники готовності в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.    

Ми назавжди запам'ятаємо Сергія Мусєєва справжньою людиною. Михайло Добкін

Під час ефіру телепрограми «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив співчуття родині та близьким генерального директора КП «Харківський метрополітен» Сергія Мусєєва у зв'язку з його трагічною загибеллю: «Пішла з життя чудова людина, яка зуміла за короткий час навести порядок в Харківській підземці, людина, яка могла принести ще дуже багато користі територіальній громаді і, звичайно ж, своїй родині. Ця втрата жахлива для всієї нашої команди.  

8 шкільних автобусів має надійти в Харківську область до грудня

Показник забезпечення підвезення учнів до шкіл становить 87% - це третя позиція в Україні після міст Севастополь та Дніпропетровськ, - повідомив сьогодні на І регіональному засіданні підсумкової колегії Головного управління освіти і науки начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. Для порівняння - в Тернопільській області цей показник становить 38,4 %. Роман Шаповал повідомив, що у 2010 році за рахунок спонсорських коштів було придбано 2 автобуси для Сахновщинського та Харківського районів, а Міністерством освіти для Харківської області заплановано придбання восьми шкільних автобусів великої пасажиромісткості, які повинні надійти до грудня. 

Михайло Добкін, Геннадій Кернес та Сергій Чернов нагородили переможців конкурсу на кращу підготовку навчальних закладів до навчального року

У ході першого регіонального розширеного засідання підсумкової колегії Головного управління освіти і науки ХОДА голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, секретар Харківської міської ради, в.о. міського голови Геннадій Кернес та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов нагородили переможців конкурсу на кращу підготовку навчальних закладів до нового навчального року.

Нові умови прийому до ВНЗ стимулюють навчальний процес. Вадим Ландсман

«Цього року умови прийому до вузів змінилися, з'явилася друга складова - шкільна (атестати середньої освіти). У наступному році правила вступної кампанії зміняться знову. З'явиться третя складова: питання вузу в якій-небудь у формі, можливо, на розсуд кожного окремого вузу. Вийде певна тріада, особливість якої полягає в тому, що вона стимулює навчальний процес. Мається на увазі не той короткий період, який потрібен для підготовки до тестування, а вся навчальна діяльність»,- підкреслив у ході першого регіонального розширеного засідання підсумкової колегії Головного управління освіти і науки ХОДА заступник голови обладміністрації Вадим Ландсман.  

На перше місце в освіті виходить урок. Вадим Ландсман

У ході першого регіонального розширеного засідання підсумкової колегії Головного управління освіти і науки ХОДА заступник голови обладміністрації Вадим Ландсман привітав освітян Харківщини з початком нового навчального року та побажав досягти ще більш високих результатів у своїй праці.

Відбулося перше засідання круглого столу «Партнерство громадських організацій та влади - визначення пріоритетів сучасності»

Сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулося перше засідання круглого столу «Партнерство громадських організацій та влади - визначення пріоритетів сучасності»,темою якого стало обговорення проекту Закону України «Про громадські організації». 

Все що робимо ми сьогодні разом з керівництвом Харківської області, направлено на єднання наших всіх можливостей. Геннадій Кернес

Все що робимо ми сьогодні разом з керівництвом Харківської області, направлено тільки на єднання наших всіх можливостей і сил для того, щоб ми виховали нашу молодь, наше майбутнє», - заявив сьогодні на першому регіональному розширеному засіданні підсумкової колегії Головного управління освіти і науки ХОДА в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес.   

Вчитель математики гімназії №45 м.Харкова став переможцем всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2010»

Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкин, харківські вчителі цього року вибороли абсолютну першість у всеукраїнському конкурсі «Вчитель року». За підсумками конкурсу кращим в Україні вчителем математики визнаний вчитель Академічної гімназії №45 м.Харкова Олександр Крижановський. За перемогу у всеукраїнському конкурсі «Учитель року-2010» Олександру Крижановському сьогодні під час регіонального розширеного засідання підсумкової колегії Головного управління освіти і науки ХОДА вручена Подяка голови Харківської облдержадміністрації та в.о. Харківського міського голови та грошова премією у розмірі 50 тис.грн.

З 1 січня 2011 року керівники шкільних і дошкільних закладів освіти області будуть отримувати доплату

Про це сьогодні в ході першого регіонального розширеного засідання підсумкової колегії Головного управління освіти і науки ХОДА заявив голова облдержадміністрації Михайло Добкін: «У 2008году в Харкові була введена хороша традиція, яка з нового бюджетного року буде впроваджена і в районах нашої області - з січня 2011 керівники загальноосвітніх закладів області будуть отримувати 50% надбавку до свого посадового окладу, а дошкільних - трохи менше. Це знак поваги і уваги до тієї праці, яка на місцях дозволяє нам в дуже складних фінансових умовах утримувати школи».  

Михайло Добкін взяв участь у засіданні підсумкової колегії Головного управління освіти і науки ХОДА

Сьогодні в ККЗ «Україна» відбулося перше регіональне розширене засідання підсумкової колегії Головного управління освіти і науки ХОДА в рамках обласної серпневого педагогічного тижня по темі «Про підсумки розвитку освіти і науки Харківської області у 2009/2010 навчальному році та завдання на 2010/2011 навчальний рік». У засіданні взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, в.о. міського голови, секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес.

Харківські книговидавці взяли участь у VІ Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку

Харківські книговидавці взяли участь у VІ Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку, що відбулася з 18 по 21 серпня 2010 року. Харків був представлений як обласним стендом, так і окремими стендами видавництв, котрі презентували видання про Харків, фотоальбоми, літературу для дітей, прозу та поезію сучасних авторів Слобідського краю, історичну літературу, літературу з культури Слобідської України, етнографічні видання та ін.

В Харківській області буде створений реєстр людей з особливими фізичними потребами

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, в Харківській області буде створений реєстр людей з особливими фізичними потребами. «Головне управління праці та соціального захисту населення отримало завдання створити такий реєстр, оскільки раніше його не було, і зараз невідомо, скільки людей з особливими фізичними потребами в області, та де вони мешкають. Нам потрібен реєстр людей, які потребують особливої уваги влади», - зазначив Ігор Шурма.

В Україні має залишитися мінімум ліцензій. Юрій Сапронов

«Вчора на засіданні комітету економічних реформ Президент України Віктор Янукович заявив, що до кінця року в країні повинно залишитися лише 10% існуючих нині ліцензій і дозволів для ведення підприємницької діяльності. Я повністю підтримую рішення Президента. За час, поки я працюю чиновником, до мене вже звернулося безліч бізнесменів. Суть всіх цих звернень одна - структури, які повинні сприяти веденню бізнесу, всіма силами цей бізнес «кошмарять». Як результат - потенційні інвестори, бачачи таку ситуацію, розвертаються і йдуть туди, де більш комфортні умови», - розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. 

У Харкові діти з особливими фізичними потребами будуть відвідувати звичайну школу. Ігор Шурма

З 1 вересня у Харкові розпочнеться реалізація проекту з відвідування дітьми з особливими фізичними потребами, які пересуваються на інвалідних візках, занять у звичайній школі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

Економіка України починає виходити з кризи. Юрій Сапронов

«Незважаючи на те, що ситуація в економіці залишається складною, країна потихеньку виходить з кризи», - переконаний віце-губернатор Юрій Сапронов. За його словами, про це свідчить зростання ВВП за результатами першого півріччя 2010 року на 5,5%. 

Архів документів