Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році в Харківській області гречкою буде засіяно 24 тисячі гектарів посівних площ

У 2011 році в Харківській області гречкою буде засіяно 24 тисячі гектарів посівних площ

Щоб уникнути в майбутньому стрибків цін на гречку, в Харківській області планується в поточному році значно збільшити посіви цієї культури. Як повідомив 2 лютого під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в області заплановано посіяти 24 тисяч гектарів гречки.

«Якщо в 2010 році ми посіяли гречки на площі 15,4 тисячі гектарів, то в 2011 році ми будемо засівати нею 24 тисячі гектарів. Таким чином, якщо в минулому році ми отримали врожай 8,6 тисячі тонн, то в 2011 році плануємо отримати 24 тисячі тонн, тобто, в 3 рази більше. Сьогодні ринок реагує моментально в тому плані, що якщо гречка користується попитом, то сіяти її будуть обов'язково», - підкреслив Віталій Алексейчук.

За його словами, на даний момент в Харківській області немає дефіциту гречки. Для того, щоб крупа не зникала з полиць, керівництвом регіону вжито заходів, щоб запаси не вивозилися за межі Харківщини.

«У нас немає в області ніякої «гречаної кризи». Потреба Харківської області становить 5,6 тисячі тонн, а у нас є 8,4 тисячі тонн. Потрібно сказати, що сьогодні штучно нагнітається обстановка, і населення запасається гречкою, як ніби її не вистачить», - зазначив Віталій Алексейчук.