Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2010 році промислові підприємства області спрацювали набагато краще, ніж у 2009-му. Юрій Гуренко

У 2010 році промислові підприємства області спрацювали набагато краще, ніж у 2009-му. Юрій Гуренко

Як зазначив на прес-конференції начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко, індекс промислового виробництва в області у 2010 році склав 105,8%, що вище запланованого за темпами в програмі соціально-економічного розвитку Харківської області на 2010 рік (була позначена цифра 104,7%) і значно перевищує показники 2009 року (79,%).

«Галузь машинобудування, підприємства якої є основними боржниками, забезпечила істотне зростання обсягів виробництва. Індекс промислового виробництва за минулий рік склав по машинобудівним підприємствам 124,4%, - підкреслив Юрій Олександрович. - Особливо приємно, що таке підприємство, як «Турбоатом», практично подолало в цьому показнику мільярдний рубіж. І пакет замовлень на цей рік у нього сформований на рівні 1 млрд 200».

Нарощування обсягів виробництва дозволило покращити фінансовий стан галузі в цілому, що в свою чергу дало можливість збільшити середню заробітну плату і погасити значну частину боргів. За 2010 рік прибуток по підприємствах збільшилася більш, ніж в 2 рази, - на 469,0 млн грн (на 56%) і склав 1,3 млрд грн.

«Середня зарплата в промисловості в порівнянні з попереднім роком зросла на 15% і в грудні 2010 року склала 2 550 грн. Трохи нижче рівень середньої зарплати в машинобудуванні - 2014 грн, але високі темпи зростання дають надію, що найближчим часом цей показник досягне середньогалузевого рівня», - підсумував начальник Головного управління.

Довідково

ІНДЕКС ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА - показник динаміки обсягу промислового виробництва, його підйому або спаду, визначається у вигляді відношення поточного обсягу виробництва в грошовому вираженні до обсягу промислового виробництва в попередньому чи іншому базисному році. Визначається шляхом відбору товарів-представників, що характеризуються як найважливіші види промислової продукції.