Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА сприяє фінансовому оздоровленню Харківського авіаційного заводу

ХОДА сприяє фінансовому оздоровленню Харківського авіаційного заводу

Завдяки зусиллям голови ХОДА Михайла Добкіна та його першого заступника Володимира Бабаєва, в 2010 році Харківське державне авіаційне виробниче підприємство отримало облігації на суму 330 млн. грн., Призначені на фінансове оздоровлення підприємства. Про це в ході прес-конференції сказав начальник ГУ промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко.  

За його словами, постановою Кабінету Міністрів про заходи щодо фінансового оздоровлення Харківського державного авіаційного виробничого підприємства було передбачено виділення облігацій на суму 330 млн. грн. на рік.

«Фінансування було обіцяно підприємству ще в 2009 році, але останній транш ХАЗ отримав тільки в серпні 2010 року. Сума виділена з метою забезпечення видатків на виробничу діяльність підприємства і формування ресурсної бази.Зокрема, на погашення кредиторської заборгованості перед банками, в тому числі покриття наданих банками гарантій, зазначив Юрій Гуренко. - Дана програма проводиться в рамках реалізації інвестиційних проектів з будівництва літаків». 

Також Юрій Гуренко нагадав, що Харківське державне авіаційне виробниче підприємство негайно отримало відшкодування податку на додану вартість у розмірі 17,3 млн. грн.після офіційного звернення голови Харківської облдержадміністарції до Прем'єр-Міністра України Миколі Азарову.