Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося засідання Ради територіального управління Держгірпромнагляду по Харківській області

У Харкові відбулося засідання Ради територіального управління Держгірпромнагляду по Харківській області

2 лютого у Харкові відбулося засідання Ради територіального управління Держгірпромнагляду по Харківській області, у ході якого було підбито підсумки роботи теруправління у 2010 році та визначено завдання щодо подальшого удосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки на 2011 рік.

У засіданні взяли участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, голова Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Олександр Хохотва, а також керівництво Харківського територіального управління, представники профспілок та об’єднання роботодавців та інших структур.

Як зазначив начальник теруправління Микола Денисенко, у Харківській області вдалося досягти позитивних результатів роботи щодо організації безпеки працівників промислових підприємств.

«Нам вдалось за останні роки досягти стійкої тенденції до зниження виробничого травматизму. Наприклад, з 2006 року кількість травмованих зменшилась на 57%, а померло від травм на виробництві на 55% менше людей. В 2010 році було травмовано 318 працівників, з них 22 – смертельно, у 2009 році – 322, з яких смертельно – 30», - повідомив Микола Денисенко.

Як зазначив у свою чергу Олександр Хохотва, однією з основних завдань Державного управління на 2011 рік є реорганізація структури, яка дозволила б оптимізувати роботу управління.

«Ті зміни в структурі, які наказом Президента України нам доведено, тяжкі для нас, оскільки треба скоротити 30% співробітників, а готувати інспектора треба роками. Але в нас є і дублювання, і резерв, і вакансії, тому ми з цим впораємося. Головне, що ні в якому разі ми не маємо права знизити позитивні темпи, які в нас є на даний момент», - підкреслив він.