Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У першій декаді лютого завод імені Шевченка продасть свого майна на 3,5 мільйона гривень

У першій декаді лютого завод імені Шевченка продасть свого майна на 3,5 мільйона гривень

Згідно з планом санації заводу імені Шевченка, розрахунок зі співробітниками підприємства відбуватиметься головним чином за рахунок продажу майна заводу. Найближчим часом планується продати кілька об'єктів на загальну суму 3,5 мільйона гривень. Про це в ході прес-конференції 1 лютого повідомив начальник управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко.

«План санації затверджувався півроку, і підписаний він був тільки в листопаді. На мій погляд, там грамотний санатор Олександр Байдацький. Він вивчив ситуацію, і план наміченої реалізації майна опублікований в двох номерах заводської газети з усіма цінами, тобто, все проходить відкрито. Це дало результати, і 30 числа проведені конкурсні торги на 4 об'єкти загальною вартістю 1,7 мільйона гривень. Очікується ще в першій декаді лютого продаж на 3,5 мільйона гривень.

Дивлячись план санації, ті кроки, з яких почав Байдацький, я впевнений, що санатор погасить борги, звичайно, в основному за рахунок реалізації майна. Іншого виходу не існує», - підкреслив Юрій Гуренко.

За його словами, на даний момент завдання обласної адміністрації полягає в тому, щоб допомогти заводу імені Шевченка із замовленнями. Наразі портфель замовлень підприємства на 2011 рік становить 23 мільйони гривень.Також вже заплановано кілька великих замовлень від ВАТ «Турбоатом» на 2012 рік. Крім цього розглядається питання про виробництво на заводі світлофорів та електронних книг.