Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується створити електронну медичну бібліотеку. Ігор Шурма

У Харківській області планується створити електронну медичну бібліотеку. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації ігор Шурма, зараз ведуться пошуки шляхів вирішення питання розміщення Харківської медичної наукової бібліотеки: «Зараз цей заклад перебуває в жахливих умовах. Бібліотечні каталоги знаходяться у приміщенні в м.Харкові, а книгосховище розташоване у сел. Васищеве. Для того, щоб доставити книги читачам, потрібно витрати певні кошти. Це призвело до того, що вартість утримання цієї бібліотеки виросла до фантастичних розмірів – 4,5 млн.грн., що лягає непомірним тягарем на бюджет сфери медицини».

За словами Ігоря Шурми, сьогодні розглядається декілька варіантів виходу з цієї ситуації. Один варіант – передати книжковий фонд у бібліотеку Харківського національного медичного університету або Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. Другий варіант – пошук відповідних приміщень у центральній частині м.Харкова для переведення бібліотеки з сел.Васищеве, і створення умов для повноцінного функціонування бібліотеки та забезпечення її доступності для медичних працівників.

«Крім того, ми, звичайно ж, заглядаємо у майбутнє. Ми прекрасно розуміємо, що медикам з районних центрів чи сільської місцевості дуже складно доїхати до Харкова, щоб отримати необхідну книжку в бібліотеці. Тому ми розглядаємо можливість створення електронної медичної бібліотеки. Як тільки буде вирішено питання функціонування бібліотеки, наступним етапом буде створення електронною медичної бібліотеки, яка буде доступної для медиків з усіх населених пунктів Харківської області», - зазначив Ігор Шурма.