Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ми – єдина команда і працюємо на результат. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін в рамках традиційного спілкування з представниками місцевих та регіональних ЗМІ «Ранковий чай з губернатором» відповів на ряд запитань, що стосувалися процесу оформлення субсидій, роботи освітянської сфери області та проблем свободи слова у Харківській області.

6 вересня Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості святкує свій ювілей

Як інформує офіційний сайт Головного управління освіти та науки ХОДА, 6 вересня 2010 року виповнюється 75 років з дня відкриття першого в країні Палацу дитячої та юнацької творчості (тоді – Палац піонерів та жовтенят). Починаючи з 05.09.2010 у Харкові відбувається низка заходів, присвячених цій події. Завершиться святкування у понеділок, 13 вересня, урочистим гала-концертом (початок о 16:00 в Палаці Студентів НЮА ім. Я. Мудрого).  

У Головного управління освіти та науки ХОДА з’явився власний сайт

З 31 серпня в інтернет-просторі розпочав роботу офіційний сайт Головного управління освіти та науки Харківської обласної державної адміністрації. Окрім оперативної інформації про освітянське життя області на сайті розміщена повна інформація про структуру, роботу управління, а також про різноманітні програми та перелік навчальних закладів області.  

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 6 вересня, о 12:00 в обласному Палаці дитячої та юнацької творчості (праве крило фойє І поверху, вул. Сумська,37) відкриється виставка робіт відділу образотворчого мистецтва обласного Палацу з нагоди 75-річчя закладу. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов.) відбудеться прес-конференція учасників І Міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські музичні вечори».  

В ефірі програма «Час влади»

Повтор програми «Час влади» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна, яка відбулася 2 вересня 2010 року, харків’яни та мешканці нашої області зможуть побачити на телеканалі ОТБ сьогодні, 4 вересня, о 17:40 та завтра, 5 вересня, о 10:30.  

До 15 вересня у районах області потрібно провести певний обсяг робот з підготовки до проведення профілактичних медоглядів у школах. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 15 вересня на черговій сесії Харківської обласної ради буде розглянутий алгоритм проведення щорічних профілактичних медичних оглядів у школах. «До цього часу у районах області потрібно провести певний обсяг робот з підготовки до проведення профілактичних медоглядів», - підкреслив Ігор Шурма.

На ремонтні роботи в навчальних закладах області використано 46,8 млн.грн.

На капітальні та поточні ремонти навчальних закладів області у 2010 році з різних джерел фінансування заплановано 55,6 млн.грн., що у 2 рази більше, ніж у 2009 році. На сьогодні виконані роботи на 46,8 млн.грн. Про це сьогодні під час обласної селекторної повідомив начальник Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Роман Шаповал.

До мережі Інтернет підключено 82% шкіл Харківської області

До мережі Інтернет підключено 783 загальноосвітні навчальні заклади (82%), у сільських районах області до мережі Інтернет підключено 489 навчальних закладів (74%). Про це сьогодні під час обласної селекторної повідомив начальник Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Роман Шаповал. 

У 2010 в Харківській області створено 3 навчальні заклади інтернатного типу дітей з особливими потребами

У 2010 в Харківській області створено 3 навчальні заклади інтернатного типу обласного підпорядкування для дітей з особливими потребами. Це Кочетоцька загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів для дітей з хронічними неспецифічними захворюваннями органів дихання, Зеленогайський спеціальний загальноосвітній НВК та Люботинський НВК. Про це повідомив під час селекторної наради начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.

У Харківській області працює 953 школи

У Харківській області функціонує 953 загальноосвітні навчальні заклади, з них 142 – для обдарованої учнівської молоді. Про це повідомив під час селекторної наради начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал. Він також зазначив, що у 39 загальноосвітніх навчальних закладах сільських районів області призупинено навчально-виховний процес через відсутність учнівського контингенту і 1 навчальний заклад - приватний спеціалізований НВК «Муа Суан» - ліквідовано рішенням Харківського товариства українсько-в’єтнамської дружби, культури, економіки «Укрв’єтцентр».

Заробітна плата працівникам навчальних закладів Харківської області виплачується вчасно

На Харківщині немає заборгованості перед співробітниками шкіл та дитячих садочків – заробітна плата працівникам обласних навчальних закладів виплачується в установлені колективними договорами терміни. Також у період літньої відпускної кампанії усім працівникам своєчасно виплачені відпускні, на що використано 27,3 млн.грн. коштів обласного бюджету.

Питання вартості харчування дітей та виконання натуральних норм харчування у дошкільних навчальних закладах вимагає постійного контролю. Роман Шаповал

За словами начальника Головного управління освіти Харківської облдержадміністрації Романа Шаповала, проведена відповідна робота по збільшенню показників виконання натуральних норм харчування дітей у дошкільних навчальних закладах Борівського, Валківського, Великобурлуцького, Дергачівського, Зачепилівського, Ізюмського, Краснокутського, Нововодолазького, Печенізького, Сахновщинського, Харківського і Шевченківського районів.  

У 2010 році з державного бюджету для Харківської області заплановано виділити кошти на придбання 8 шкільних автобусів

За інформацією Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації, станом на 1 вересня 2010 безкоштовним перевезенням забезпечено близько 13,4 тис. учнів та майже 2,1 тис. педагогічних працівників.  

На Харківщині відновлено діяльність 4 дитячих садків

До початку навчального року в Харківській області відкрито або відновлено діяльність двох дошкільних навчальних закладів у Борівському районі та ще двох – у місті Харкові. Всього в регіоні налічується 634 дошкільні навчальні заклади.

1 вересня до занять приступило 219,5 тис. учнів

Згідно з оперативними даними, 1 вересня до навчальних занять приступило 219,5 тис. учнів, що на 14 тис. учнів менше, ніж у минулому навчальному році. Про це повідомив під час селекторної наради начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.  

На Харківщині в малому та середньому бізнесі зайнято майже 390 тисяч осіб

Харківська область вже кілька років поспіль займає провідні позиції серед регіонів України за показниками розвитку малого бізнесу, - відзначає заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, на даний момент малим і середнім бізнесом в регіоні зайняті 387 тисяч чоловік.

Юрій Сапронов привітав підприємців з професійним святом

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов звернувся до присутніх на урочистому прийомі з нагоди Дня підприємця зі словами: «Це свято запроваджено з урахуванням великої ролі підприємництва у здійсненні економічних реформ в Україні, вирішенні соціально-економічних проблем і визнанням його впливу на формування, становлення і розвиток національної економіки. З кожним роком все більше енергійних та ініціативних людей, які роблять значний внесок у соціально-економічний розвиток нашої області приходить у цю сферу. Саме тому Ви є запорукою економічного зростання країни, головним джерелом нових робочих місць, насичення ринку вітчизняними товарами і послугами, основою для формування середнього класу». 

Відбувся круглий стіл «Внесок еліти Слобожанщини у розвиток України»

Сьогодні в малому залі Будинку рад у рамках святкування Дня Харківської області відбувся круглий стіл «Внесок політичної, наукової, культурної еліти Слобожанщини в розвиток Російської імперії, СРСР, України, світу». Ініціатором проведення круглого столу виступили Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна та редакція газети «Слобідський край».

Недобросовісним приймальникам металобрухту відмовлять в ліцензії

За результатами виїзду до Великобурлуцького району обласна комісія з наведення порядку в господарській діяльності підприємств, що займаються операціями з брухтом чорного та кольорового металу на території Харківської області, ухвалила рішення відмовити у погодженні актів на отримання ліцензії трьом підприємствам. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

За серпень порушено і передано до суду 20 кримінальних справ щодо порушення порядку проведення операцій з металобрухтом

«У серпні в Харківській області проводилася операція «Металобрухт», під час якої було виявлено 20 порушень порядку проведення операцій з металобрухтом, вилучено 120 т металу. Зокрема, на Південній залізниці у Куп'янську правоохоронці затримали групу з чотирьох осіб, яка займалася розкраданням металу з вагонів. У Харкові на майданчику підприємства «Втормет-Харків» знайдено деталі залізничного господарства. По всіх випадках порушено кримінальні справи, матеріали яких передані до суду», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов про інвестиційний клімат в Харківській області

Віце-губернатор Юрій Сапронов розповів про реальну ситуацію з інвестиціями на Харківщині за останні роки.  «За останні шість років в Харківській області було дві реальні великі прямі іноземні інвестиції. Перша - підприємство «Філіп Морріс Україна», котре у 2004 році отримало близько 100 млн.дол.США, з яких на сьогоднішній день залишилося 22 млн.дол.США. Друга інвестиція - група підприємств «Малинівської промислової зони», в які в період з 2003 по 2008 рр.. було внесено близько 200 млн.дол.США, а до початку 2010 року залишилося 100 млн.дол.США.

До уваги журналістів!

Змінено час початку селекторної наради з питання нового 2010-2011 навчального року та основних проблем щодо забезпечення навчального процесу. Нарада розпочнеться о 15:30 в малому залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх).

Ситуація з дефіцитом підручників склалася не з нашої вини. Вадим Ландсман

«Ситуація з дефіцитом підручників склалася не з нашої вини - не прийнятий був бюджет, на 5 місяців пізніше проведені тендери на підручники. Ми вперше стикаємося з випадком, коли підручників практично немає, хоча ніколи на 1 вересня 100% забезпечення підручниками не було», - заявив в ефірі програми ОТБ «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман. 

Тепер у нашому улюбленому місті є чудова традиція. Вадим Ландсман

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман в ефірі телепрограми «Час влади» поділився враженням про свято, що відбувся у нашому місті на площі Свободи 1 вересня: «Я провів маленький моніторинг: опитав ректорів, поговорив зі студентами та їхніми батьками. Відгуки про святі посвячення в студенти на площі були просто чудові. Всі учасники свята звернули увагу на те, що наше перше святкування Дня знань і посвяти у студенти на площі було освячено дощем і веселкою».  

Всі школи, дошкільні та професійно-технічних установ Харківщини відкрилися 1 вересня

 Всі школи, дошкільні та професійно-технічні установи Харківської області відкрилися 1 вересня. Про це повідомив в ефірі програми ОТБ «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман. Він зазначив, 1 вересня для школярів були проведені цікаві зустрічі, вручені подарунки. З першого навчального дня в установах освіти було налагоджено харчування.

Робота агрофірми «Сади України» може бути прикладом для всього сільського господарства нашої країни

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі телепрограми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» поділився враженнями про відвідання міжнародного науково-практичного семінару «День поля - 2010». «У Кегичівському районі протягом вже 17 років агрофірма «Сади України» проводить семінар «День поля». На цьому заході збирається велика кількість керівників сільгосппідприємств, вчених, компаній, які постачають техніку та комплектуючі. Це справжнє свято для аграріїв, які під час цього семінару діляться передовим досвідом і тими можливостями, які у них є для досягнення високих результатів у сільському господарстві», - зазначив Михайло Добкін.

Традиція посвячення у студенти на головній площі Харкова буде жити. Михайло Добкін

У зв'язку з сильною зливою, яка розпочалася до старту свята посвячення у студенти 1 вересня, в Харкові було прийнято рішення скасувати церемонію. Але присутні на площі першокурсники з таким ентузіазмом поставилися до посвячення в студенти під дощем, що свято вирішено було продовжити. У результаті, за даними міліції, площа Свободи в цей вечір зібрала близько 100 тисяч чоловік, які й могли спостерігати веселку, що з'явилась після дощу.

Заборгованість за газ буде погашена до 1 жовтня

 На сьогоднішній день найбільшими боржниками за газ в Харківській області є КП «Харківські теплові мережі» - 202 млн. грн., КП «Дирекція розвитку інфраструктури територій» - 22,5 млн. грн. та КП «Теплові мережі Харківського району» - 11 млн.грн. Про це повідомив в ефірі програми ОТБ «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  

Ми складемо список сільгосппідприємств, які мають отримати компенсацію за втрачений урожай. Михайло Добкін

«Сільгоспвиробники Харківської області намагаються отримати компенсацію від держави за загиблий урожай. З одного боку, без державної підтримки складно буде починати посівну, закуповувати паливо, зерно під засів і готуватися до того, щоб навесні наступного року отримати хороший врожай. З іншого боку, така позиція стимулює тих, хто недопрацював і не передбачив погану погодну ситуацію. Держава пішла нам на зустріч і зробила пропозицію, щоб ми зібрали список сільгосппідприємств, які мають отримати компенсацію за втрачений врожай », - заявив в ефірі телепрограми« Час влади »голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

Готовність об'єктів ЖКГ Харківської області до роботи в осінньо-зимовий період 92,3%

На сьогоднішній день готовність житлового фонду до осінньо-зимового періоду становить 92,3%, в минулому опалювальному сезоні на даний період часу показник становив 81%. Готовність підприємств теплопостачання - 93,3%, водопровідно-каналізаційного господарства - 92,3%. Про це повідомив в ефірі програми ОТБ «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Архів документів