Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація з дошкільними навчальними закладами регіону знаходиться під постійною увагою з боку влади. Роман Шаповал

Ситуація з дошкільними навчальними закладами регіону знаходиться під постійною увагою з боку влади. Роман Шаповал

Як зазначив сьогодні під час селекторної наради начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, в Харківському регіоні знаходиться 633 дошкільних навчальних заклади, з яких 376 розташовані у містах і селищах та 257 у селах. «Майже 68 тисяч дітей, а це 61% від загальної кількості дітей від 1 до 6 років, потребують постійної уваги з боку влади», - підкреслив він. 

За його словами, в Харківській області у 2010 році відкрито та відновлено діяльність 19 дошкільних навчальних закладів. Кількість груп збільшилась на 72 і становить 3108 групи, відповідно зросла кількість місць у дошкільних закладах на 1040 місць.

«До 2013 року в Харкові заплановано відкрити 6 раніше закритих дитячих садків та відновити роботу 65 груп у функціонуючих дитсадках. В поточному році передбачається відкриття 14 дошкільних навчальних закладів та 16 навчально-виховних комплексів», - зазначив Роман Шаповал.

Також він повідомив, щов січні поточного року відкрито дошкільні ланки у 3-х навчально-виховних комплексах: Михайлівський Первомайського району, Жовтнівський Балаклійського району та Мосьпанівський Чугуївського району. Було відкрито дві додаткові групи дошкільного підрозділу Куп’янського навчально-виховного комплексу № 2 Куп’янської міської ради», - додав він.