Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги журналістів

12 вересня 2010 року, в рамках святкування 245-річчя Харківської області відбудеться етнофестиваль «Печенізьке поле». Журналістам, які бажають взяти участь у висвітленні роботи фестивалю, прохання зареєструватися за телефоном: 700-03-31 або 700-17-49 до 18:00 четверга 9 вересня 2010р. Інформація необхідна для визначення кількості посадочних місць в автотранспорті! 

Харків довів свою здатність бути європейським центром. Юрій Сапронов

Харків'яни пишаються тим, що Європа високо оцінила роботу, яку виконала територіальна громада міста з наведення порядку у власному домі. Отримання четвертої європейської нагороди - Призу Ради Європи - підтвердження того, що шлях, обраний нашим містом - прагнення до високих європейських стандартів життя - єдино вірний і своєчасний. Також харків'яни раді тому, що європейська спільнота високо оцінила прагнення Харкова залишатися екологічно чистим, «зеленим» містом, що відзначено високими гостями з Європи під час їх перебування в місті 23 серпня:

Саме на основі досвіду таких підприємств, як АФ «Сади України», необхідно розвивати сільське господарство нашої країни в цілому. Михайло Добкін

«Відвідавши День поля, я отримав ще один привід пишатися своєю країною, і тими людьми, які в ній живуть. У дуже складних умовах, за відсутності стабільності, при часто зміновавшихся правилах гри люди навчилися досягати результатів, які можуть бути предметом мріянь для будь-якої міцної, стабільної і в хорошому сенсі слова консервативної аграрної країни,- поділився своїми враженнями під час ефіру програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Ми повинні бути цікавою і стабільною для інвесторів країною. Михайло Добкін

Як повідомив в ефірі програми обласного державного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Президент України Віктор Янукович реорганізував Консультативну раду з питань іноземних інвестицій в Україні в Раду вітчизняних і зарубіжних інвесторів. Рада створена з метою сприяння залученню та ефективному використанню вітчизняних і зарубіжних інвестицій для забезпечення розвитку економіки України, прискорення її інтеграції в європейську і світову економічні системи.  

Такого високого рівня розрахунків за газ у Харківській області не було ніколи. Михайло Добкін

«Рівень розрахунків сьогодні в Харківській області 80%. Область ще ніколи не розраховувалася на такому високому рівні», - заявив в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  За його словами, в цьому сезоні населення платить справно, але є борги у підприємств, які накопичилися не з вини населення або керівництва підприємств, а через недосконалість нинішнього законодавства. Ці борги виникли через різницю в тарифах.

Етнофестиваль «Печенізьке поле» покаже своїм гостям справжню Слобожанщину. Михайло Добкін

Фестиваль «Печенізьке поле», який відбудеться на Харківщині 12 вересня, обіцяє стати дуже цікавим, - зазначив під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми придумали дуже багато цікавих креативних речей для гостей. Я хочу, щоб всі побачили іншу Україну, щоб всі побачили справжню Слобожанщину з її колоритом, з її менталітетом, з її любов'ю до рідного краю і пам'яттю до історії. Я дуже хочу, щоб всі гості, які 12 вересня вперше відвідають цей фестиваль, остаточно переконалися, що повноцінна культурна спадщина нашої країни без Слобожанщини неможливо», - сказав голова області.

Можливість України бути солідним і стабільним партнером не повинна бути покладена на вівтар швидкого прибутку. Михайло Добкін

«Я тільки вітаю, щоб Україна була світовим лідером з виробництва соняшнику, але тільки щоб це не шкодило нашому сільському господарству. Я вважаю, що було б краще, якби ми не соняшник експортували, а виробляли в достатній кількості олію і продавали вже перероблений продукт», - заявив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи інформацію про те, що Україна стала світовим лідером з виробництва соняшнику.

У Харківській області ведеться робота по боротьбі з неякісною м'ясною сировиною

Якщо м'ясопереробні підприємства хочуть, щоб в якості їхньої продукції не сумнівалися, вони повинні використовувати хорошу сировину, а не низькосортне імпортне м'ясо, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, в Харківській області робота по боротьбі з неякісною імпортною сировиною вже дає свій результат.

Недолік підручників компенсує висока кваліфікація вчителів. Михайло Добкін

Виступаючи в ефірі обласного радіо, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що можливість користуватися інтернет-підручниками буде в учнів оснащених комп'ютерами 82% міських і 74% сільських шкіл Харківської області. В інших школах недолік підручників компенсує висока кваліфікація вчителів.  «На перше місце виходить особисте вміння вчителя дати максимальну кількість інформації і знань учням. Потрібно пам'ятати, що підручник призначений у першу чергу для виконання домашніх завдань. Що стосується домашніх завдань, у нас в переважній більшості досвідчені вчителі з великим стажем і хорошим досвідом - вони зможуть компенсувати недолік підручників », - зазначив губернатор. 

У недалекому майбутньому всі школи Харківської області будуть оснащені сучасною комп'ютерною технікою

Впевненість у цьому голова ХОДА Михайло Добкін висловив під час ефіру програми обласного державного радіо «Зворотний зв'язок». «Ми щорічно збільшуємо кількість комп'ютерів у школах. У місті Харкові вже давно всі школи заведені в єдину мережу інтернет. Зараз те ж саме відбувається з дитячими садочками. В першу чергу самі вчителі, використовуючи мережу, мають можливість отримувати додаткові знання для себе і використовувати їх у своїй роботі.  

В України є шанс знову стати житницею Європи. Михайло Добкін

Як заявив в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Україна сьогодні повинна максимально ефективно використовувати свої природні можливості в контексті глобальних змін на світовому продовольчому ринку.  

Без науки буде дуже складно досягти серйозних результатів у сільському господарстві. Михайло Добкін

Сільськогосподарська галузь української економіки має величезний потенціал, який необхідно розвивати за допомогою науки, а також державної підтримки аграріїв, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Школи, які 1 вересня не відкрилися через відсутність учнів, збережені в освітній системі

У Харківській області знаходиться 36 шкіл, які не працюють у зв'язку з відсутністю дітей шкільного віку на території населених пунктів, де вони розташовані. Тим не менше, освітні установи містяться в повному порядку і завжди готові до роботи.

До складу Харківських обласної та міської рад увійдуть ті ж політичні сили, які зараз представлені у Верховній Раді

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, за даними соціологів склад Харківських обласної та міської рад в порівнянні з виборами 2006 року зміниться. «Фактично, за підсумками виборів 2010 року в них увійдуть ті ж політичні сили, які зараз представлені у Верховній Раді», - підкреслив він.

Зміни, внесені до законодавства про вибори, відкрили дорогу всім без винятку політичним силам. Михайло Добкін

«Зміни, внесені в законодавство України про вибори, відкрили дорогу до участі у виборчому процесі всім без винятку політичним силам, незалежно від часу їх реєстрації», - зазначив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Телеканали міста Познань присвятять день Харкову. Ян Гранат

У ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, заступника голови Харківської облради Вікторії Казакової, заступника голови ХОДА Юрія Сапронова з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові Яном Гранатом було висунуто пропозицію організувати в рамках підготовки двох країн до чемпіонату Європи з футболу 2012 року спільний українсько - польські медіапроект. Передбачається, що в проекті візьмуть участь засоби масової інформації Харкова та Познані. Метою проекту є налагодження відносин, обмін досвідом та інформацією між містами-побратимами в рамках підготовки країн до Євро 2012.  

Харківська область взяла активну участь в обговоренні та розробці нового Податкового кодексу України

Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківська область взяла активну участь в обговоренні та розробці нового Податкового кодексу України: «У Харкові відбулися перші громадські слухання проекту нового Податкового кодексу. Крім того, ми передавали ряд серйозних пропозицій, які, перш за все, лобіювали інтереси нашого промислового сектора. Були пропозиції, які носили виключно харківський характер, а також були такі, які кореспондуватися з іншими областями. Вони в основному стосувалися малого та середнього бізнесу, де проблеми у всіх приблизно однакові».

Голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові Яном Гранатом

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови Харківської облради Вікторія Казакова, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрілися з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові Яном Гранатом, який вступив на цю посаду 14 серпня 2010 року. 

В Харкові відбулися V літні спортивні ігри молоді України з бадмінтону

2-5 вересня у м. Харкові відбулися V літні спортивні ігри молоді України з бадмінтону. У змаганнях взяли участь У змаганнях взяли участь 57 спортсменів з 8 областей України і м. Севастополь, з них 30 юнаків, 27 дівчат. Призові місця посіли: 1 місце - Дніпропетровська область, 2 місце – Харківська область, 3 місце – Миколаївська область.

Заміна транспортного збору акцизом на бензин дозволить істотно збільшити фінансування дорожнього господарства. Михайло Добкін

«Заміна транспортного збору акцизом на бензин дозволить істотно збільшити фінансування дорожнього господарства. Якщо ця зміна буде затверджена, то платити буде більше той, хто більше їздить і споживає бензину. Таким чином, з кожного літра бензину автовласники будуть інвестувати гроші в ремонт доріг», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Відбулись змагання за програмою VІІ Спартакіади серед держслужбовців ХОДА

4 вересня на стадіоні та у легкоатлетичному манежі комунального закладу «КДЮСШ ХТЗ» Харківської обласної ради відбулися змагання з п’яти видів спорту за програмою VІІ Спартакіади серед управлінь, відділів, апарату облдержадміністрації. У змаганнях прийняли участь 186 держслужбовців. Перше місце у загальнокомандному заліку посіло Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту, друге - Головне управління праці та соціального захисту населення, трете - Головне управління економіки. Більш докладно про розподіл призових місць дивіться тут.

У Харкові відбудеться I Міжнародний фестиваль «Харківські музичні вечори»

З 10 по 14 вересня в Харкові вперше відбудеться Міжнародний фестиваль камерної музики, в якому візьмуть участь молоді, але вже прославлені музиканти з різних країн Європи. Ідея проведення в Харкові вечорів камерної музики належить лауреату Міжнародних конкурсів Валерію Соколову і піаністу, доцентові Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Ігорю Приходько. Також в організації заходу взяв участь директор Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату Володимир Алтухов. Фестиваль проходить за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

Харківська область вживає заходи щодо недопущення занесення африканської чуми свиней

Як повідомив сьогодні на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на території Харківської області з метою недопущення занесення африканської чуми свиней здійснюється контроль за завезенням та імпортом м’ясної продукції. «З початку 2010 року підрозділами ГУ МВС України в Харківській області перевірено 7955 суб’єктів господарювання, у тому числі 1394 господарства по вирощуванню та реалізації свиней, 1305 об’єктів по забою та переробці продукції зі свинини, 958 ринків, 316 пунктів громадського харчування.  

Реконструкція Сумського ринку дозволить упорядкувати всю прилеглу територію

«На місці Сумського ринку буде тільки продуктовий ринок, і нічого іншого там однозначно не буде. Реалізація цього проекту дозволить провести благоустрій всієї території навколо Сумського ринку: дороги, освітлення, озеленення і т.д.», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На Окружній дорозі вже укладено 49 км першого шару асфальту

Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Думаю, протягом 10-14 днів всі 80 км першого шару асфальту будуть укладені. Далі почне працювати спеціальна техніка, яка викличе невеликі незручності для автомобілістів, тому що буде перекривати всю дорогу і класти асфальт суцільною смугою, що зробить його ще більш надійним. Доведеться трохи потерпіти, але зате до 1 листопада ми отримаємо дорогу, яка буде служити багато років», - підкреслив голова ХОДА.

Диференціація оподаткування доходів фізичних осіб розподілить податкове навантаження на суспільство. Юрій Сапронов

Коментуючи представлений урядом проект нового Податкового кодексу, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов назвав актуальною і своєчасною диференціацію оподаткування доходів фізичних осіб.

Ставка податку на прибуток буде знижуватися поетапно. Юрій Сапронов

«До 2014 року податок на прибуток підприємств буде знижено з 25% до 16%. Це передбачає новий Податковий кодекс, днями представлений прем'єр-міністром України Миколою Азаровим», - розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Кількість контролюючих органів скоротиться

Кількість контролюючих органів до 1 жовтня скоротиться з 79 до 40. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, посилаючись на першого заступника глави Адміністрації Президента Ірину Акімову. «В усіх регіонах країни, в тому числі і в Харківській області, проводяться перевірки реальної діяльності дозвільних центрів, результати цих перевірок будуть оприлюднені на засіданні Комітету економічних реформ в кінці вересня. Поліпшення умов ведення підприємницької діяльності в Україні, яке стане закономірним результатом скорочення контролюючих органів, безумовно підвищить інвестиційну привабливість країни», - заявив Юрій Сапронов.  

1 і 2 класи почали отримувати підручники

Як повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, на сьогоднішній день школи 5 районів міста Харкова та Харківського району області почали отримувати підручники для 1 і 2 класу.  

Віталій Алексейчук візьме участь в засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

6 вересня в Києві при Кабінеті Міністрів України відбудеться засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яка розгляне питання щодо поширення у світі африканської чуми свиней, а також визначить заходи з недопущення занесення цієї хвороби до України. В ході засідання з цього питання буде докладати заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, який очолює Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Харківській облдержадміністрації. Почнеться засідання о 15.00. Крім означеного питання, на ньому також буде розглянута проблема недопущення несанкціонованого ввезення на територію України продуктів та сировини тваринного походження.  

Архів документів