Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вперше в Харкові відбудеться ІІ чемпіонат Європи з тхеквондо ВТФ серед молоді

9-12 вересня 2010 року в Харкові відбудеться ІІ чемпіонат Європи з тхеквондо ВТФ серед молоді. Україна вперше отримала право на проведення чемпіонату Європи у цьому виді спорту. Офіційну церемонію відкриття змагань, яка відбудеться 9 вересня о 18:00 годині, планують відвідати олімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту, депутат Верховної ради України Ельбрус Тедеєв та олімпійська чемпіонка з фігурного катання Оксана Баюл. Серед почесних гостей також призери І Юнацьких Олімпійських ігор в Сингапурі з тхеквондо – Ірина Ромолданова та Максим Домінішин.  

Ми очікуємо на нові проекти з розвитку туристичних напрямків у Харківській області. Дмитро Кузнєцов

У рамках підготовки Харкова і Харківської області до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, Управлінням культури і туризму Харківської облдержадміністрації були розроблені п'ять туристичних напрямків: "Від шедеврів природи - до шедеврів живопису", "Старовинні садиби Харківщини", "Місцями бойової слави Харківщини", "Чугуїв - місто І.Рєпіна "," Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди ".  

Михайло Добкін відвідав Державний архів Харківської області

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав будівлю Державного архіву Харківської області, ознайомився зі станом приміщень, роботою архіву, деякими матеріалами, що зберігаються в ньому. Як зазначив Михайло Добкін, існує ряд проблем з розміщенням архівних фондів у цій будівлі. «Будівля знаходиться в складному стані. Кілька років тому вона була визнана аварійним. На перший погляд, потрібні серйозні капіталовкладення для того, щоб привести будівлю в безпечний стан. Сьогодні ми перебуваємо тут, щоб своїми очима подивитися на існуючі проблеми. Ми вивчимо всі проблеми та варіанти їх вирішення, з'ясуємо думку керівництва архіву і спільними зусиллями розробимо низку заходів, які дозволять нам або відремонтувати цю будівлю, або знайти нове, куди ми зведемо ряд архівів міста і області, або знайти якийсь третій шлях вирішення».

Інвестора відлякує в першу чергу корупція. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов прокоментував заяву віце-прем'єр-міністра України Сергія Тігіпка про проблеми, які заважають приходу інвесторів в українську економіку. «Сергій Тігіпко озвучив чотири проблеми, через які інвестор боїться входити в Україну зі своїм капіталом: податкове законодавство, митна проблема, забюрократизованість умов для будівництва і судова влада. Я б додав сюди п'яту, найголовнішу на мій погляд - корупцію.  

Пеня стимулює всіх платників розраховуватися вчасно. Валентин Дулуб

В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб відзначив, що зараз питання пені нагальне, тому що вона виступає важелем і стимулює всіх платників, незалежно від статусу, бути дисциплінованими і платити за все вчасно. «Якщо ти не платиш, то маєш розуміти – це спричинить серйозні наслідки», - підкреслив Дулуб.  

Поліпшення рівня життя людей буде не формальним, а реальним. Юрій Сапронов

«Як заявив Президент України Віктор Янукович, сьогодні головне завдання для Уряду та влади на місцях - боротьба з економічною кризою і її наслідками. За перше півріччя поточного року зростання ВВП склало більше 6%, виробництво зросло більше, ніж на 11%. Президент назвав це першими ознаками відновлення економіки.    

Я рекомендував би харків’янам звертатися за консультаціями щодо субсидій вже зараз. Валентин Дулуб

«Я рекомендував би нашим харків’янам звертатися вже зараз за консультаціями як в комунальні підприємства, так і в органи соціального захисту населення», - заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб.  Заступник голови ХОДА також радить людям, які мають право на субсидію, але з причини різних негараздів не можуть її оформити, звертатися до конфліктних комісій. «У нас є комісії, які розглядають конфліктні питання, що виникають у людей, і тому будь-яка ситуація може бути вирішена. Я вважаю, що при будь-якому розкладі кожна людина отримає субсидію, якщо має на це право», - повідомив Валентин Дулуб.

На сьогодні теплопостачаючі підприємства області вийшли на рівень розрахунків за спожитий газ 82%

На сьогодні теплопостачаючі підприємства області вийшли на рівень розрахунків за спожитий газ 82%. Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Це при тому, що на початок роботи нової команди голови ХОДА Михайла Добкіна ця цифра становила лише 14%, - підкреслив Валентин Григорович. - Населення ж Харківської області повністю розраховується за послуги теплопостачання».  

В 3 районах Харківської області розпочато будівництво очисних споруд

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб, була розроблена програма з вирішення питань водовідведення в районах області. «Ми внесли у перелік цілий ряд об’єктів, які будуть відновлюватися за рахунок Фонду охорони навколишнього середовища, що також являється фондом нашого обласного бюджету», - підкреслив він. За словами Валентина Дулуба, на сьогодні розпочато роботи з будівництва очисних споруд в 3 районах Харківської області.

Відсоток готовності житлових будинків до зими цього року вищий, ніж за аналогічний період минулого року

Як відзначив під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на сьогодні в області до зими вже комплексно підготовлено житлових будинків з видачею паспортів готовності на 92,4%. До речі, в минулому році на цей час були готові всього 81% житлових будинків. Будинків комунальної власності, тобто тих, що належать органам місцевого самоврядування, готово 93%. В минулому році це було 82%. І також ОСББ, ЖК та інші – 86%, у минулому році на цей час було – 74%.  

Питання підготовки ЖКГ області до зими – на постійному контролі облдержадміністрації

На сьогоднішній день в цілому Харківська обласна державна адміністрація проводить всю необхідну роботу з органами місцевого самоврядування, з районним державними адміністраціями щодо своєчасної підготовки до осінньо-зимового періоду 2010-2011 років. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  

Міністр АПК привітав хліборобів Харківщини з намолотом першого мільйону тонн зерна нового врожаю

Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк привітав працівників агропромислового комплексу Харківської області з намолотом першого мільйону тонн зерна нового врожаю. «Цей успіх, якого ви досягли, не дивлячись на складні погодні умови цього року, став можливим завдяки чіткій організаційній роботі керівних органів всіх рівнів в поєднанні з самовідданою працею трудівників ланів. Хай і далі колосяться щедрим врожаєм ниви Харківщини, втілюються в життя всі плани та задуми на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу», - мовиться в телеграмі.

Події дня

Сьогодні, 8 вересня 2010 року, о 13:30 розпочнеться брифінг заступника голови ХОДА Ігоря Шурми "Про соціальний захист населення під час оптимізації тарифів на газ та послуги ЖКГ". Прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов.) О 14:00 відбудеться прес-конференція заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми "Рейтингове оцінювання апаратної роботи РДА". Прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов.) О 19:00 на Українсько-польському меморіалі жертв тоталітарного режиму, П'ятихатки, відбудеться урочиста церемонія покладання квітів.  

Етнофестиваль «Печенізьке поле-2010» пройде без алкогольних напоїв, але з вишиванками

На території містечка етнофестивалю «Печенізьке поле» буде заборонено розпивання алкогольних напоїв, - повідомив 7 вересня голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми ухвалили рішення заборонити розпивання всіх алкогольних і слабоалкогольних напоїв, щоб люди тут дихали повітрям, набиралися здоров'я. Ми за тверезий спосіб життя», - зазначив він.

Валентин Дулуб взяв участь у селекторній нараді Міністерства ЖКГ України

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь в селекторній нараді Міністерства з питань житлово-комунального господарства України. Під час наради обговорювалися питання стану виконання заходів, передбачених Загальнодержавною програмою реформування та розвитку житлово-комунального господарства, підготовки об'єктів житлово-комунального господарства, міського електротранспорту та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років, стану розрахунків підприємств ЖКГ за спожиті енергоносії.

Для зручності глядачів етнофестивалю «Печенізьке поле» курсуватимуть комфортабельні автобуси

За словами начальника Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова, для зручності глядачів етнофестивалю «Печенізьке поле» 12 вересня курсувтимуть комфортабельні автобуси, які доставлять харків'ян на Печенізьке водосховище.  

Я думаю, що кожен знайде собі на «Печенізькому полі» цікаве заняття. Михайло Добкін

Організатори дев'ятого етнофестивалю «Печенізьке поле» приготували для гостей заходу безліч сюрпризів. Велика сцена, де виступатимуть різні колективи етнічної спрямованості, буде встановлена на воді в 10 метрах від берега за допомогою військових понтонів, які встановлять військовослужбовці 91-го інженерного полку. На території стилізованого містечка фестивалю можна буде навчитися ліпити горщики, кувати залізо і доїти козу, а також позмагатися у швидкісному поїданні сала та інших приємних видах «спорту».

Добкін буде домагатися врахування інтересів Харківщини у державному бюджеті

Головне питання, яке розглядатиметься на засіданні Ради регіонів 9 вересня, - це підготовка і прийняття бюджету 2011 року. Про це заявив сьогодні під час робочої поїздки до Печенізького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що буде домагатися, щоб у бюджеті знайшли відображення інтереси Харківської області.

Мусульмани Харківщини провели Іфтар

6 вересня начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Володимир Зінченко та начальник відділу у справах релігій облдержадміністрації Ольга Чернявська провели зустріч з керівниками та членами мусульманських релігійних та національно-культурних об’єднань області під час проведення Іфтару – вечірньої трапези для тих, хто поститься у священний місяць Рамадан. 

Такі заходи як «Печенізьке поле» дуже важливі, головне - відійти від «шароварщини». Михайло Добкін

«Такі заходи як «Печенізьке поле» дуже важливі, з якого б приводу вони не проводилися. Найголовніше - піти від «шароварщини», щоб не показувати те, що насправді не є частиною нашої культури, а привнесено сюди і нав'язується штучно, а також видається як єдине, що може уособлювати все українське», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін в ході робочої поїздки до Печенізького району.

Ми сьогодні вирішуємо проблеми вчорашнього дня, але настане час, коли ми будемо працювати тільки на перспективу. Михайло Добкін

Про це заявив сьогодні під час робочої поїздки до Печенізького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, вирішення всіх існуючих у регіоні проблем одночасно неможливо, а вирішення найгостріших питань при неповному фінансуванні можливе лише в рамках певних довгострокових програм, необхідність яких визначають самі люди.

Великі торгові мережі більше не зможуть прикриватися єдиним податком. Юрій Сапронов

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов з посиланням на Прем'єр-міністра України Миколу Азарова, поняття «єдиного податку» залишиться в новому Податковому кодексі, але зазнає деяких змін. «Після ухвалення Податкового кодексу право працювати на єдиному податку отримають ті підприємці, річний дохід яких не перевищує 300 тис. грн. Також вводяться деякі інші обмеження.  

Податок на доходи від депозитів торкнеться тільки багатих. Юрій  Сапронов

«Новий Податковий кодекс передбачає податок на доходи від депозитів, але платити його будуть не всі громадяни, а тільки ті, чиї вклади перевищують 200 тис. грн. Таких в Україні небагато, а сама ставка податку, яку озвучив прем'єр-міністр, досить щадна - 5% », - заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

Харківську область відвідають учасники щорічного Міжнародного Катинського моторейду

8-9 вересня Харківську область відвідають польські учасники щорічного Міжнародного Катинського моторейду. Близько ста мотоциклістів виїхали з міста Варшава Республіки Польща і прямують через Росію, Білорусь, Україну,  де вшанують пам'ять загиблих польських офіцерів.

У Харківській області більше 2 млн. грн. буде спрямовано на ремонт будинків культури

Найближчим часом в Харківській області буде проведена інспекція клубів і будинків культури в селах і районах регіону. Відповідно до отриманих даних буде розроблена програма з відновлення об'єктів культури. Про це в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Печенізького району повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Центральна районна лікарня у Печенігах буде обладнана новим УЗД-апаратом

Найближчим часом Печенізька районна лікарня буде оснащена сучасним УЗД-апаратом. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час робочої поїздки до Печенізького району.«У нас далекосяжні плани з переоснащення дитячих і районних лікарень. Вже досягнута домовленість з Міністерством охорони здоров'я про надходження до Харківської області нового медичного обладнання. Зокрема, днями Печенізька лікарня поповниться новим обладнанням - самим сучасним УЗД-апаратом», - зазначив він. 

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за серпень 2010 р. становив 101,2%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

У Печенігах до кінця поточного року відкриється Будинок культури

У ході робочої поїздки до Печенізького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав  Клуб культури і відпочинку, що будується в районному центрі. Будинок побудований у 1936 році і з 1997 року його було закрито за висновком експертів. Всі культурні заходи в районі проходили на базі музичної та загальноосвітньої шкіл. 

Товаровиробники Харківської області візьмуть участь у київській виставці - ярмарку сільськогосподарської продукції (доповнено)

На виконання доручень Уряду щодо наповнення споживчого ринку продовольчими товарами, забезпечення стабілізації цінової ситуації, запобігання зловживанням під час формування цін на продукти харчування від11 вересня на території Національного комплексу «Експоцентр України» та ТОВ «Міжнародний виставковий центр» (м. Київ) розпочинає роботу постійно діюча виставка – ярмарок із продажу сільськогосподарської продукції.  

Михайло Добкін відвідує Печенізький район

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін знаходиться з робочим візитом у Печенізькому районі. Він планує відвідати об'єкти соціальної та культурної сфери, а також ознайомитися з ходом підготовки до етнофестивалю «Печенізьке поле». У ці хвилини Михайло Добкін ознайомився з роботою Печенізької центральної районної лікарні.  

Архів документів